Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztással kapcsolatban tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Építkeztünk, a telek az enyém volt. A férjemnek volt 3M ft-ja+vettünk fel hitelt és egy gyerekre a szocpolt. Ő állítja, hogy a telek fele az enyém, nekem csak ennyi jár.
12M-t ér a ház telkes, ebből azt mondod 4M körül ér egy telek. Tehát 4M helyből a tied.
3M az övé volt, az az övé is marad.
Fennmarad 5M, ezt pedig felezitek.
Ergo kb 6,5M kifizetésre számíthatsz vagy te fizetsz ki a férjednek 5,5M-t.
A bíróság meg majd kényszerértékesíti az ingatlant, tök mindegy a férjed mit szeretne vagy mit nem.
2012. jún. 1. 08:41
12/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Én hajlandó lennék fizetni neki, de egyszerűen ragaszkodik a házához. Én kevésbé, szívesen elmennék, na de nem annyi pénzzel, amit ő gondol, meg két gyerekkel? A legújabb, hogy kell neki a nagyobbik fiam, mert szerinte nem vagyok alkalmas gyereknevelésre. Na mindegy ez már más dolog, nem hiszem, hogy el tudja venni tőlem. És az ő 3M ft-ja most mennyi? 2004-ben volt 3 M.
2012. jún. 1. 08:47
13/25 anonim válasza:
Hát teljesen mindegy, hogy 1 telek vagy fél telek, vagy csak egy csücsök, amin a ház áll, az a tied. Tök mindegy, mekkora. De hülye, Istenem.
2012. jún. 1. 08:59
14/25 A kérdező kommentje:
Ilyeneket vág a fejemhez, hogy ő mennyit izzadt mire felépült...tény sokat dolgozott. Szerinte én semmit sem csináltam. Ja! Csak pár hónapos pici babával a nyakamban cipeltem haza minden reggel két szatyor kaját-piát az embereknek. Főztem néha 8 emberre, kenguruban lógott a fiam a nyakamban úgy locsoltam az alapot:( Apukám adott pénzt, hogy végre beszínezzük a házat, az unokatesóm húzta vele a falat, meg gipszkartonozott. Ketten csempéztük, meg fugáztuk a fürdőszobát, hetekig csutakoltam, szennyvíz vezetéknek én ástam végig az udvart...mindezt kisgyerek mellett. És akkor azt mondja én semmit nem tettem hozzá, itt mindent ő csinált! Komolyan mondom nem értem hogy lehet valaki ennyire szemét! Csak nekem baromira nincs kedvem évekig vitázni, de bármilyen lehetőséget kínálok, mindenre az a válasz, hogy én őt le akarom húzni, ki akarok vele cseszni és csak fújja a magáét.
2012. jún. 1. 09:16
15/25 anonim válasza:
Teljesen lényegtelen, hogy ő mennyit dolgozott vagy te mennyit dolgoztál a házon. KÖZÖS. Pont.
Az ő 3M-ja annyit ér mai értéken, mint ahánad részét képezte az elkészült háznak akkori értéken. Ehhez tudni kéne mikor építettéket.
Teszem azt ha 20 éve akkor sokat. Ha 3 éve akkor kb. most is 3M-t.
2012. jún. 1. 10:04
16/25 A kérdező kommentje:
2004-ben építettük. Vagyis akkor kezdtük és 2006-ban költöztünk be. A 3 M-ból kezdtük.
2012. jún. 1. 10:55
17/25 anonim válasza:
2006 óta egyáltalán nem lettek értékesebbek az ingatlanok (sőt...), úgyhogy nem gondolom, hogy sokkal többet érne a kezdeti 3M-ja.
2012. jún. 1. 11:03
18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, esetleg, ha valakinek van még véleménye szívesen veszem.
2012. jún. 1. 12:35
19/25 anonim válasza:
Csak annyit még, hogy NE vitatkozz vele, mert ezzel csak magadat idegesited, a biróság határozata mindkettötökre nézve kötelezö, függetlenül attól, hogy ki mit mond. SZóval ne idegeskedj, várd ki a hivatalos döntést.
A gyerekelhelyezéshez meg bizonyitania kellene, hogy nem vagy alkalmas a nevelésre, de ehhez neked alkohlistának, drogosnak vagy prostinak (ha van EGY barátod, az nem ez a kategória) kellene lenned, hogy elvegyék a gyerekeket. Másrészt meg testvéreket gyakorlatilag soha nem választanak el egymástól, olyan nincs, hogy neki csak az egyik gyerek kell.
2012. jún. 1. 13:17
20/25 A kérdező kommentje:
A kicsi gyerekem 9 hónapos...esélye sincs, a nagy 8 éves, ő velem akar maradni. Arra akar építeni, hogy mikor nagy veszekedések voltak azt mondtam felakasztom magam. És ő ezt felvette és ezzel akarja bizonyítani, hogy én nem vagyok normális és pszichológiai vizsgálatot akar kérni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!