Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonmegosztással kapcsolatba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonmegosztással kapcsolatban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Építkeztünk, a telek az enyém volt. A férjemnek volt 3M ft-ja+vettünk fel hitelt és egy gyerekre a szocpolt. Ő állítja, hogy a telek fele az enyém, nekem csak ennyi jár.

Valaki, aki ért hozzá segítene?

2012. máj. 31. 18:02
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

A telek a tiéd, a 3M az övé. Ha te maradsz a házban, akkor neked ki kell fizetni ezt az összeget, hő ő marad akkor neki a telek értékét.

A hitel feleződik.

2012. máj. 31. 19:15
 2/25 anonim ***** válasza:
házasság előtt is a tiéd volt már a telek?
2012. máj. 31. 19:16
 3/25 A kérdező kommentje:
Ajándékba kaptuk házasságkötés előtt az én családomtól, de elismeri, hogy a telek engem illet. (megosztottuk a szüleim tekét, erre mondja ő, hogy ez ahová építkeztünk csak egy fél telek, így szerinte egy ilyen telek fele ára jár nekem és kész)
2012. máj. 31. 19:41
 4/25 anonim ***** válasza:

A telek a tied, a férjednek meg a saját 3M-ja az övé. Amit ezen felül a házasság alatt ráköltöttetek meg a hitel is felezödik.

Csak elég nehéz a ház alól a telket kiszedni, vagy a házból a 3M-t.

Vagy valamelyikötök kifizeti a másikat, vagy eladjátok a házat, mindenki a saját külön vagyonát kiveszi belöle, a maradék meg felezödik.

2012. máj. 31. 20:04
 5/25 A kérdező kommentje:
Na ez az amit a férjem nem bír megérteni, ő szerinte nekem csak a telek jár és kész, a többi minden az övé és ebből nem enged. Mondtam kifizetném, azt mondta nem megy el innen, de ő engem nem fizet ki, mert mit képzelek én, eladni nem hajlandó. Ilyenkor mi van? Ma megnéztem egy építési telek erre felé 4-5 M ft most. Akkor ez azt jelenti, hogy mondjuk ha a ház ér 10M-t, akkor abból 4-5 az enyém, 3 az övé és a maradék fele-fele?
2012. máj. 31. 20:17
 6/25 anonim ***** válasza:
Pontosan. A telek a te ajándékod, a pénz az övé, a többi meg feles. Mit nem ért ezen? Majd a bíróságon elmagyarázzák neki.
2012. máj. 31. 21:24
 7/25 anonim ***** válasza:
A legokosabb a biróságon kérni a vagyonmegosztást. Ott hivatalosan felbecsülik a telek, illetve a ház értékét, a férjed részét is az aktuális értékre átszámolják (mert azért a 3 millió nem mindegy, hogy ma vagy ezelött 10 évvel lett befektetve). Ott kaptok egy itéletet, hogy kinek mennyi jár, utána nincs vitás helyzet.
2012. máj. 31. 21:32
 8/25 anonim ***** válasza:

A házasságkötés napja előtt a neveden levő dolgok maradnak nálad kérdés nélkül. (az egyetlen kérdés, hogy az aláírás az ajándékozásról az esküvő napja előtt került-e a szerződésre, jó dátum mellett) A házasság alatt bármelyikőtök által szerzett vagyon és teher is feleződik. Itt hivatalosan igazolni kell dátumokkal mindent. A férjednek is a 3M Ft-ot!! Minden más vagyon feleződik. Ház, kocsi, hajszárító. Minden.

Vagyis a telken és a 3M-n kívül mindent feleztek.

2012. máj. 31. 22:38
 9/25 anonim ***** válasza:

Az ajándékozás ígyis úgyis külön vagyon, ha házasság alatt történt ha előtte.

A telek 100%-ban a tied.

A 3M 100%-ban a férjedé.

Minden más 50-50%-ban osztandó.

2012. máj. 31. 23:13
 10/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ő azon az állásponton van, hogy ez a telek, amire építkeztünk csak egy fél telek, mert hogy megosztottuk a szüleimét, az addig volt egy telek. De közel 600m2-es, tehát megfelel egy normális teleknek (különben hogyan kaptunk volna építési engedélyt?) Így ő szerinte itt egy telek kb 3M-t ér és annak a fele jár nekem és húzzak el, a többihez semmi közöm. Megkérdezte mennyit szeretnék, mondtam amit a bíróság megállapít, ha kevesebbet, mint a fele tudomásul veszem, de mégsem 1,5 M! Azért nekem a két gyerekkel mennem kell valamerre:( Ez a ház kb 12 M-t ér. Na ez már nem tetszett neki, azt mondta neki ne mondja meg senki, se bíró, se ügyvéd, hogy mi az övé, nem ők tolták itt a furikot, mikor építkeztünk! Mit lehet egy ilyen emberrel kezdeni?
2012. jún. 1. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!