Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonmegosztással kapcsolatba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonmegosztással kapcsolatban, segítene valaki?

Figyelt kérdés
A helyzet az,hogy a férjemnek volt egy saját telke,amit még a házasság kötés előtt vásárolt,aztán erre a telekre közösen építkeztünk a házasság kötés után, de mivel a telek az ő nevén volt, így a ház is automatikusan az ő nevére került, én ezt nem bántam,na bánom most már nagyon,hogy lehettem ekkora ökör,de soha nem gondoltam,hogy ide jutunk. Na szóval a lényeg az,hogy mi van ilyenkor,mi az ami nekem jár, jár egyáltalán valami, vagy övé az egész ház én meg mehetek ahova akarok?
2012. ápr. 9. 22:32
 1/7 anonim ***** válasza:

a házasságkötés után szerzett vagyon közös, akkor is ha az ő nevén van.

Kivétel lehet, ha nagyságrendekkel nagyobb a fizetése, és látható, hogy nem tudtatok egyenlő arányban hozzáadni a közös vagyonhoz.

Ha közösnek veszi a bíróság, akkor nem rakhat ki. Maximum, ha kifizet, és te elfogadod.

Van haszonélvező?

2012. ápr. 9. 22:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors választ. Nincs haszonélvező. A fizetése több mint az enyém de azért nem olyan sokkal, mondjuk most 4 évig itthon voltam gyeden, de akkor sem kaptam olyan keveset a maximum gyedet, 1 éve pedig már csak gyest kapok.A ház 4 éve épült.
2012. ápr. 9. 22:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Megnyugtató,hogy azért nem fog tudni teljesen kisemmizni.
2012. ápr. 9. 22:48
 4/7 homo ludensz ***** válasza:
Meg azután azt is beszámítják ha te otthon a háztartást vezetted netalán gyereket neveltél s főztél mostál a családra..Az egyik félnek aki a házban marad ki kell fizetnie a másikat s ha nincs pénze eladja és osztoznak.Most eladni viszont badarság olyanok az ingatlan árak.Ismerek olyanokat akik elváltak az aljában lakik a férfi s fent a nő de ez nem egészséges szerintem.Egyre ügyelj: te nem voltál sohasem a ház tartozéka mint a mosógép vagy a porszívó.
2012. ápr. 9. 22:54
 5/7 anonim ***** válasza:

A vagyon megosztása a következőképp történik:

- megbecsülik, mennyit érne most a telek ház nélkül

- felbecsültetik az ingatlan jelenlegi értékét

Ebből a telek értéke teljesen a férjedé lesz, a ház értékének a fele a tied, a fele az övé. Ez alapján kijön egy tulajdoni hányad, ami nyomán el tudjátok osztani az ingatlant, ha eladnátok. Ha nem, akkor ennek a hányadnak megfelelően fizeti a lakáshasználat ellenértékét a házban maradó fél az elköltöző félnek.

Tehát ha az jön ki, hogy a telek érne 5 milliót, a ház telekkel együtt 15 milliót, akkor a férjedé lesz 10 millió forint értékű tulajdonrész, a Tied pedig 5 milliónyi. Ez esetben 2/3-1/3 arányban osztoztok, ha eladjátok a házat, ha pedig Te maradsz a lakásban és ő költözik, akkor a ház 2/3-a után fizetsz neki a lakás kizárólagos használatáért. (Ez utóbbi azért járhat neki, mert annak ellenére, hogy a pénze benne áll az ingatlanban, neki adott esetben mégis bérelnie kell magának lakást.)

A házasság alatt szerzett vagyon közös, nem számít, ki mennyit keresett, mindenképp 50-50% - hacsak nincs házassági szerződés, de ilyet nem írtál.

2012. ápr. 9. 23:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ neked is.

Tudom ,hogy a mostani ingatlan árak mellett,nem érné meg eladni,meg amúgy sem akarná,mert ezt a házat jobban szereti a gyerekeinél is szerintem,inkább venne fel hitelt csak,hogy kifizessen mint,hogy el kelljen adni. Én nem akarok egy fedél alatt maradni vele az tuti,inkább lennék minél messzebb.Most tudnék menni a szüleimhez, de azért nem akarok az ő nyakukon élni sokáig.Nemsoká lejár a gyesem,a kicsi fiam mehet az oviba, utánna én meg megyek vissza dolgozni akkor már jobb lesz a helyzetem.

2012. ápr. 9. 23:07
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen neked is utolsó válaszoló.

A lényeg az,hogy akkor a telek értéke az övé, a házé az viszont már közös, mert,hogy ő azt hiszi,hogy most aztán minden az övé, és akkor a gyerekek is nála maradhatnak,mert,hogy neki van egy háza nekem meg nincs, bár nem tudom miért akarná a gyerekeket maga mellé,úgy sem tudná mihez kezdjen velük, na de ez már más lapra tartozik.

Még egyszer köszi mindenkinek, sikerült megnyugtatnotok ,hogy nem tud elvenni tőlem mindent.

2012. ápr. 9. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!