Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha úgy érzem én nem szeretem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha úgy érzem én nem szeretem már a férjem az elég ok a válásra?

Figyelt kérdés
Van egy 1 éves kislányunk, 7 éve vagyunk együtt, 2 éve házasok. A gyerek születése előtt is voltak zűrök, de mindig rendbe jött minden. Amióta a babánk megszületett, ő sokszor ideges, én állandóan depressziós és elégedetlen, tudom, hogy bennem is rengeteg hiba van, de valamiért őt okolom, úgy érzem ő hozza ki belőlem a rossz énem, és úgy érzem, ha nem lenne gyerekünk már rég otthagytam volna. Úgy érzem nem ő a nagy ő, talán jobban kellett volna választanom, de lehet, hogy nem is létezik nagy ő! Ezt nem tudom, ezen tépelődök, lehet hogy minden kapcsolatban sok a vita? De nálunk állandóak a szemrehányások, beszólogatások, vica versa, és odáig jutottam érzelmileg, hogy úgy érzem már nem is szeretem, nincs kedvem hozzáérni sem. Persze hozzábújok, de belül nem érzek semmit, csak azt gondolom, most hozzábújok, mert egy feleségnek ezt kell tennie. Néha már ő is mutat olyan jeleket mintha azt érezné amit én, hogy elege van belőlem, de azért szerintem ő jobban szeret. Sokszor kedvesebb ő velem, mint én vele. Ezt tudom, és sajnálom, amiért nem tudok vele őszintén kedves lenni. Sokszor idegesít a fahumora, a tehetetlensége, a kisfiússága bizonyos dolgokban. Szívesen újra kezdeném az életem, de most már itt ez a baba, akit imádok (a férjem is) és neki nem akarok rosszat. De azt mondják, egy boldogtalan anya se jó neki. Egyelőre amúgy se tudnék válni, mert gyes-en vagyok. De idővel változni fog ez vajon? Mostanában terveztük, hogy kellene egy második baba. De közben itt ez a sok veszekedés... akkor minek? Csak mert jó lenne egy tesó? :( Fog ez még valaha változni, vagy már csak ilyen lesz vagy rosszabb? Valaki írjon valami bíztatót legyen szíves. Ez olyan téma amit nem is merek senkinek elmondani, mert nagyon kínos. Ezért írok itt, hátha ismeretlenek akik hasonló cipőben járnak vagy jártak, tudnak valami okosat mondani. Előre is köszönöm.
2012. márc. 23. 23:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

szerintem ha egy hétig nem szólogatnál vissza bármit is mond

sokat segítenél a kapcsolatodon

csak egy próba

2012. márc. 24. 08:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Mindent helyre lehet hozni, ha mind a két fél akarja, és tesz is érte. De addig semmiképpen ne vállaljatok második babát, míg nem biztos, hogy együtt maradtok, és helyre nem jönnek a dolgok.
2012. márc. 24. 08:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Szeretni- nem szeretni tudatosan irányítható dolog, ha valakit szerettél valamikor, és nem tett nagyon csúnya dolgot ellened, főleg.Nem akarod szeretni. Hogy szerelmes legyél, az nem befolyásolható. Szóval rajtad múlik, meg rajta. Ha nem akarok, nem veszekedek.
2012. márc. 24. 13:02
 14/15 A kérdező kommentje:

Szeretem őt szeretetből, de nem szerelemből, és a testét sem kívánom sajnos, pedig kisportolt szép teste van, de valamiért nem vonzódom hozzá kémiailag (régen igen, de soha nem olyan nagyon mint amilyen módon korábban már voltam szerelmes), soha nem is volt a férfiideálom, annak ellenére, hogy nagyon jóképű és sportos. De mivel nagyon nagyon szerettem a jellemét, a karakterét, a humorát (amikor nem fahumor), együtt éltünk, szerettük egymást, őt választottam társamul, tudtam, hogy nagyon gyerek szerető, és vele szívesen vállaltam gyereket, tudtam, hogy nagyon fogja szeretni a születendő gyerekünket. Most is szeretem őt, csak azon agyalok sokszor, a veszekedések és beszólogatások után, hogy vajon lehetnék-e boldogabb mással, "mi lenne ha", "mi lett volna ha...", stb. Közben pedig tudom, hogy játszom a tűzzel, ha ő otthagyna, biztos nagyon rossz lenne. Pedig neki esze ágában sincs, mert hűséges típus, mindig is az volt. Ritka az ilyen férfi, ez biztos. A másik, hogy én egy örök álmodozó vagyok és a hétköznapi problémákat szeretem úgy megoldani, hogy minél kevesebb energiámat vegyék el, nem idegesíteni magam azon, ha pl. leesik egy morzsa a földre. Ő viszont szöges ellentétem, imád problémázni, ha leesik a morzsa fél órán át puffog, miközben én szedem fel, tehát neki nincs is vele gondja. Én szeretem ezeket úgy megoldani, hogy közben nem törődöm velük sokat, rutinból, gondolkodás nélkül. Ő viszont ideges, izgul, izgatott, ha a gyerek három papír darabot szét dobál ezerszer elmondja, hogy ez így nem mehet tovább, ez az állapot nem normális, stb. Hiába mondom, hogy egy kisbaba, aki egész nap szétdobál mindent, én meg egész nap pakolok utána, ez van, ha nagyobb lesz majd nem pakol annyit. Ha elromlik valami egy hétig szenved a férjem, másról se tud beszélni, és ha kijött a szerelő órákig örül, boldog, hogy megoldódott a probléma. De én egy vízcsap elromlásától nem jövök dühbe, mint ahogy az sem boldogít egy cseppet sem, ha rendbe jön a csap. Sőt, attól leszek ideges, ha rám akarják erőltetni, hogy látványosan örüljek. Ennél magasabb dolgok tudnak fájni, és ennél nyomosabb dolognak kell történnie, hogy örüljek. Pl egy jó programnak örülök, vagy ha valami újat tanul a babám, de annak nem tudok örülni, hogy halleluja jó a csap, örömködjünk ezen egy hétig. Erre mondják, hogy apró örömök az életben? Akkor ezek szerint én nem tudok örülni az apró örömöknek. De tudok, egy jó filmnek, egy jó telefonbeszélgetésnek, egy jó zenének, egy sétának. De a csapot letolom magasról. Persze, jó ha kész van, ki is hívom a szerelőt, fel is takarítok utána, de ettől még nem leszek boldog. Viszont ha én ilyen helyzetben nem vagyok lelkes, sőt sajnos engem még ez is kiábrándít, hogy egy csapnak hogy lehet örülni - ezen ő megsértődik. És itt már el is kezdődik az aznap esti cirkusz. Ilyen baromságokon, ami engem még jobban kiábrándít, mert látok magam előtt egy jövőképet, amiben életem végéig egy olyan emberrel kell együtt élnem aki a háztartáson puffog és szenved és idegeskedik. És számomra ez egy börtön. Akkor érzem jól magam, amikor napközben nincs itthon.

A szcientológiás válaszról lemaradtam, lehet, hogy törölték?

2012. márc. 24. 14:06
 15/15 anonim ***** válasza:

"A szcientológiás válaszról lemaradtam, lehet, hogy törölték?"

Nem véletlen törölték.

2012. márc. 24. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!