Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért válnak olyan sokan kis gyerekesek?
Úgy értem, a gyerek pár hónapos korági. Hiszen ha
- minden rendben volt, tervezték a babát, akkor mi történhet pár hónap alatt
- ha nincs rendben a kapcsolat, miért vállalnak gyereket
1. Nagy próbatétel a gyerek két ember számára. Minden gyönyörűségével együtt. Főként ha nem a szerelem közepén vállalják, amikor az érzelmek még mindenen átsegítenek. Erre nem lehet felkészülni, ez tényleg csak élesben derül ki.
2. Hiába közhely már, hogy egy megromlott kapcsolatot nem hoz helyre egy gyerek, ebbe a hibába is könnyű beleesni.
nekem nincs gyerekem de amiket magam körül látok az többféle.
1.a gyerek folyton sir mindenki kialvatlan,ezáltal nagy a feszko a pár között.
2.az anya szülés után elveszti a NŐ fogalmát, átmegy ANYÁBA,a férfi igy már másként tekint rá,a nönek nincs elég ideje a férfire, nincs kedve a szexhez--->feszkó...
3.a férfinek hirtelen szabadságvágya lesz és ki akarja élni magát mert ugy érzi meg van kötve a keze ezzel a gyerek dologgal,szeresse bármennyire is öket.
de ezek általában elsö gyereknél vannak.
A kommunikáció és a türelem, kölcsönös megértés, az önzetlenség hiánya miatt.
Ez sajnos manapság egyre inkább érvényes, egyre inkább csak magukkal törődnek az emberek, nem hallgatják meg egymást, nem figyelnek oda egymásra.
Ezeket a problémákat, amiket itt előttem felsoroltak, mindet meg lehet oldani, el lehet kerülni, ha a házastársak között működik a kommunikáció.
Akik a baba érkezése előtt is minden problémát meg tudtak úgy oldani, hogy leültek megbeszélni és kompromisszumot kötöttek, azok nem fognak elválni. Akik viszont nem tudnak rendesen beszélgetni, azoknak kár is összeházasodniuk.
Én azt szoktam mondani, hogy addig ne házasodj össze senkivel, amíg nem volt köztetek legalább egy nagyobb összezörrenés. Ahogy a nehezebb időszakokban viselkedtek egymással, ahogyan azokat átvészelitek, abból nagyon tisztán le lehet szűrni, hogy mennyire fog működni a házasság és mennyire lesz problémás a gyerekvállalás.
én valami pszicho könyvben azt olvastam erről, az ösztönök és szaporodás szintjén, tehát a fajfenntartás végett belénkkódolt alap emberi mivolt, azt kívánja meg, hogy nemzenek gyereket, a pár tul. képpen azért van együtt, hogy a gyereket óvja, védje, viszont kb 4 évesen a gyerek már életképes (tud enni, járni) és ezután igazán SZÜKSÉG nincs mindkét félre.Ehhez társul még a férfiakba kódolt magszórási ösztön, mint alap feladat a legtöbb nőt megtermékenyíteni, a nőnek meg alapfeladat szülni, gyereket nevelni.
Ez csupán hangsúlyozom az alapösztön, mondhatni állati ösztön szinten van.
De mivel az ember intelligensebb faj, ezért nem az ösztöneink vezérelnek. De az ösztönök akkor is megvannak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!