Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szüleim válnak. és ha én NEM akarok anyámmal élni?
13 éves vagyok fiú.
anyám miatt történt a válás évek óta csalta apámat ami kiderült most, egyébként sem volt soha mintaanya..
nem szeretem őt, apukámat szeretem vele akarok lenni
és ha elválasztanak inkább meghalok,
a bíróságon megkérdezhetnek kivel akarok lenni
vagy nekem nincs beleszólásom?????
minden körülmény megvan ahhoz hogy ő nevelhessen
én már komolyan bedilizek, fiú létemre a két szemem kisírtam apám miatt aki szintén sokat szenved és fél hogy elveszíthet... :((((
A jelenlegi törvénykezés szerint a 10 év feletti gyermek beleszólhat abba, hogy melyik szülőjéhez szeretne menni. Téged is meg fognak kérdezni a per során, és ha azt válaszolod, hogy édesapáddal szeretnél maradni, akkor ott maradhatsz vele.
Ha apukád normális életvitelű személy, akkor semmi akadálya nincs annak, hogy vele lehess a továbbiakban. Már nincs olyan, hogy egy gyereket automatikusan az anyának ítéljenek. Ez csak egészen pici gyerekek esetében van így. De te már nagy vagy, így a saját életedbe van beleszólásod. Erre a magyar családjogi törvény is lehetőséget ad.
Szerintem kérdezz meg egy ügyvédet. Erre az egyszerű kérdésre akár még telefonon keresztül is választ kaphatsz egy szakembertől teljesen ingyen. Ettől remélhetőleg megnyugszol majd.
A szüleid válásához csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ne ítéld el édesanyádat. Sok olyasmi is lehet ebben a házasságban, amit esetleg nem tudsz, vagy félig még gyerekfejjel nehezebben értesz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!