Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Joga van-e beleszólni férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Joga van-e beleszólni férjem családjának abba, hogy férjem fizeti-e az exének a gyerektartást?

Figyelt kérdés
Férjemnek 2 hónapja semmi jövedelme nincs. Ezért nem akarja fizetni a gyermektartást, hiszen nincs miből. Én tartom el, fizetem az egészségbiztosítását (6.300,-Ft), a cigijét (18.000,-Ft), és egyéb kiadásait. Előző hónapban férjem családjával felesben befizettük a 10 ezer forintot, mert annyira erőltették anyósomék. Mivel ők sem állnak valami jól, ezért ebben a hónapban már nem volt pofám ahhoz, hogy engedjem, hogy ezt megtegyék, ezért befizettem a 10 ezret párom exének. Azt nem értem, hogy milyen jogon szólnak abba bele anyósomék, hogy fizetjük-e a gyerektartást, vagy nem? Mivel nem akarok elhallgatni semmit, ezért még az igazsághoz hozzátartozik, hogy van félretett pénzünk (kb. 100 ezer), ami többnyire elhunyt édesapám utolsó nyugdíja, amit megörököltem. De ezt a pénzt meg akarom tartani, hiszen anyukám is betegeskedik, és nem párom exének tartogattam. Nekem nem is kötelességem eltartani párom gyermekét. (Egyébként összjövedelmünk most 95 ezer, ebből élünk ketten, rezsire csak minimálisat költünk, mert anyukámnál lakunk). Véleményeket várok.

2012. márc. 21. 09:10
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
92%

Akármilyen helyzetben vagytok, szerintem becsületbeli ügy fizetni. Igaza van anyósodnak. Ha úgy veszed nincs joga beleszólni, de ez a férjed szégyene, hogy egyáltalán eljutott odáig, hogy az anyjának kell figyelmeztetni a kötelességére.

Mi az, hogy most nem jár? Miért most nem kell a gyereknek ennie vagy felszívódott? Tévedésben vagy. Most is jár.

2012. márc. 22. 13:06
 32/33 anonim válasza:
67%
Én már 2éve leszoktam a cigiről,pont a gyerekek miatt.Nagyon nehéz,de le lehet szokni akkarat kérdése.A volt férjem is a cigit szívja mintt,hogy a gyerektartást fizese és mellete arra hivatkozik,hogy nincs munkája.De én mindig feljelentem és nemsokára rá egyszerre 3 havit is ki tudd fizetni.Ugye milyen érdekes. Nálatok nincs közmunka vagy mi?
2012. márc. 23. 11:59
 33/33 anonim ***** válasza:

A nem fizetéssel óvatosnak kell lenni, mert ha feljelenti a volt felesége, s utána sem fizet, simán mondhatni uzsora kamatot számítanak a tartozásra a végrehajtók.

Az én ex férjem örökségére tették a jelzálogot, mert egyéb behajtható vagyona nem volt. A szülei talán tudják ezt, az egész öröksége a volt feleség tulajdonába kerülhet.

2012. márc. 24. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!