Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Joga van-e beleszólni férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Joga van-e beleszólni férjem családjának abba, hogy férjem fizeti-e az exének a gyerektartást?

Figyelt kérdés
Férjemnek 2 hónapja semmi jövedelme nincs. Ezért nem akarja fizetni a gyermektartást, hiszen nincs miből. Én tartom el, fizetem az egészségbiztosítását (6.300,-Ft), a cigijét (18.000,-Ft), és egyéb kiadásait. Előző hónapban férjem családjával felesben befizettük a 10 ezer forintot, mert annyira erőltették anyósomék. Mivel ők sem állnak valami jól, ezért ebben a hónapban már nem volt pofám ahhoz, hogy engedjem, hogy ezt megtegyék, ezért befizettem a 10 ezret párom exének. Azt nem értem, hogy milyen jogon szólnak abba bele anyósomék, hogy fizetjük-e a gyerektartást, vagy nem? Mivel nem akarok elhallgatni semmit, ezért még az igazsághoz hozzátartozik, hogy van félretett pénzünk (kb. 100 ezer), ami többnyire elhunyt édesapám utolsó nyugdíja, amit megörököltem. De ezt a pénzt meg akarom tartani, hiszen anyukám is betegeskedik, és nem párom exének tartogattam. Nekem nem is kötelességem eltartani párom gyermekét. (Egyébként összjövedelmünk most 95 ezer, ebből élünk ketten, rezsire csak minimálisat költünk, mert anyukámnál lakunk). Véleményeket várok.

2012. márc. 21. 09:10
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
76%

Nincs. Felnőtt ember esetében a volt családjának semmiféle joga nincsen semmibe beleszólni. Véleményt mondhat, javasolhat, amit az ember vagy meghallgat vagy sem, de beleszólni nincs joga.

A bíróságnak van joga beleszólni, erővel is akr, mert a gyerektartást fizetni kell.

2012. márc. 21. 09:15
 2/33 anonim ***** válasza:
78%

Olyan jogon, hogy az a gyerek az unokájuk. A cigi helyett inkább arra kellene költeni...

Nyilvánvalóan nincs gyereked-ezzel a hozzáállással jobb is... Ha lenne, akkor tudnád, hogy havi 10e épphogy fedezi az óvodai/iskolai étkezését és emellett még millió más dologra is költeni kell egy szülőnek. Ha a férjed exének esze van, akkor végrehajtást fog kérni. Miután házasok vagytok, a közös vagyonotokon végre is fognak hajtani.

Menjen el dolgozni, vagy igényeljen segélyt.

3/33 anonim ***** válasza:
86%
igazuk van a nagyszülőknek, az unokájuknak jár apénz. Nem is értem hogy költhet valaki 18 ezret cigire és közben nem fizet 10 ezret a gyerekének. Ezek szerint a cigi majdnem kétszer olyan fontos mint a gyerek?
 4/33 anonim ***** válasza:
83%
A nagyszülőkben több a felelősség tudat mint az"apukába"apuka" amit ki fujdogál 18ezret,nyugodtan küldje el gy.tartásba.Ja és ne szülj ennek az embernek mert majd te se kapsz gy.tartást...
2012. márc. 21. 09:19
 5/33 anonim ***** válasza:
71%
Ez nagyon gáz. még jó hogy beleszólnak, az unokájukról van szó! Én is beleszólnék. Eléggé felháborító, hogy 18.000 forintot el tud havonta cigizni, de a gyereknek nem tud 10.000-et odaadni? Ne haragudj, de én igenis egyetértek a szüleivel, és elgondolkodnék a helyében, hogy mi a fontosabb a gyerek, vagy a cigi... Persze nem a te dolgod a gyerektartást fizetni, hanem az övé.
2012. márc. 21. 09:24
 6/33 anonim ***** válasza:
91%

Elképesztő, hogy 18 ezret költ cigire, de a gyerekéről nem bír gondoskodni. És te ehhez vígan bólogatsz, így kell ezt! Na majd ha a közös gyereketektől veszi el a pénzt, mert cigire kell...

Ez most tipikusan az a szituáció, amikor az anyósnak igaza van. Persze megtehetitek, hogy nem foglalkoztok vele, de attól még szégyen, amit műveltek (és még nektek áll feljebb).

2012. márc. 21. 09:26
 7/33 anonim ***** válasza:
95%

Ez nem vélemény kérdése. Jogszabályok határozzák meg, ki milyen esetben fizet és nem fizet gyerektartást (gondolok itt arra, hogy mi van, ha nincs munkája), és bíróság azt, hogy mennyit fizet.

Viszont: ha a férjed, ha házasok vagytok, akkor vagyonközösség van, tehát akár van munkája a férjednek, akár nincs, minden kiadásért közösen feleltek. Nem arról van szó, hogy TE tartod el, a jövedelmed közösen szerzett vagyonnak számít akkor is, ha ő egy fillért nem tesz hozzá. És közösek a kiadások is. Nincs enyém-tied.

Az örökség viszont soha nem lesz közös vagyon, az egyedül a TE pénzed, amíg el nem veritek. Úgyhogy azt tényleg tartogasd, abból nem tartozol semmivel.

2012. márc. 21. 09:28
 8/33 anonim ***** válasza:
86%
Inkább vesztek cigit 18e-ért, mint fizessetek gyt-t? Na, majd jön a végrehajtó,azt megoldja a dolgotokat! Én a "párom?"küldeném a jó b.dös fr.ncba, ilyen emberrel nem élnék, de főleg családot nem alapítanák. Nem látsz a rózsaszín ködtől, vagy mi van veled? Esetleg zsák a foltját?
2012. márc. 21. 09:30
 9/33 A kérdező kommentje:
Egyébként anyósomék egyszer sem látták még az unokájukat, mert nem érdekli őket, meg páromat sem. El sem fogadják, hogy az unokájuk. Csak a felelősségre vonástól félnek. A cigiről pedig nagyon nehéz lemondani, aki cigizik az tudja.
2012. márc. 21. 09:30
 10/33 A kérdező kommentje:
A végrehajtó meg hiába jön, mert ami ingatlant örököltem apukámtól, az örökség és nem közös vagyon. Mindössze egy számítógépünk van, amit szintén én vettem, még a házasságunk előtt.
2012. márc. 21. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!