Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Joga van-e beleszólni férjem családjának abba, hogy férjem fizeti-e az exének a gyerektartást?
# 15/22 Időpont ma 09:36
"Egyébként dolgozik, rendes munkája van és mindig azt mondja, hogy egy fél év múlva ő már milliomos lesz, mert előléptetik."
Légből kapott hitegetésnek tűnik. Én nem bíznék egy olyan emberben, aki nem gondoskodik saját gyerekéről.
Nem meggyőző, hogy "rendes munkája" van, ha két hónapja nincs jövedelme. A rendes munka biztosítja a mindennapi megélhetés költségeit, plusz el lehet belőle tisztességesen egy gyereket, ami költség nem havi tízezer.
én nem foglak itt a cigi miatt szidni, bár én soha nem dohányoztam, de a gyerektartás fizetését valahogy meg kéne oldanotok.
Te abban a tudatban mentél hozzá feleségül, hogy van már egy gyereke akinek havonta 10 ezer forintot utalni kell, ezt a 10 ezret úgy kéne kezelnetek, mintha a villanyszámla lenne, minden hónap x napjáig be kell fizetni. Ha csak az egyikőtök keres akkor is be kell fizetni.
Én nem értem, hogy egy házasságban, hogy lehet ilyet kijelenteni, hogy én tartom el és számon tartod, hogy miket fizetsz utána. Ez úgy kéne felfogni, hogy most ez egy nehéz időszak és kevesebb a bevétel ami persze közös.
persze,olyan munkája van ami rohadt felelősségteljes és milliókat fog majd keresni,de most nemkap semmit...
hány éves vagy te? 12,hogy elhiszed mindezt?
Értelmezzetek már! A kérdező a 9-34-es kérdésre válaszolt, hogy hogy áll az anya anyagilag?
"Kérdés,hogy az anya hogy áll anyagilag? Kisegíti a 10.000.- Ft,vagy fodrászra kell neki? "
erre írta a kérdező válaszkén:
"Egyébként dolgozik, rendes munkája van és mindig azt mondja, hogy egy fél év múlva ő már milliomos lesz, mert előléptetik."
úgy szidtok itt valakit, hogy azt sem tudjátok, ki mit mondott, így aztán tényleg jó tanácsokat tudtok adni.
Nem szoktam felemlegetni férjemnek, hogy én tartom el, most csak mint tényeket közöltem. Ugyanúgy megveszünk férjemnek is mindent amire szüksége van, mint nekem. Sőt, nagyon nagyvonalú vagyok ilyen dolgokban.
Az előző kommentem tényleg a párom exére vonatkozott, neki van rendes munkája és neki vannak olyan kijelentései, hogy majd milliomos lesz nemsokára. Persze ez csak mese habbal.
Az hogy most nem akarunk gyermektartást fizetni, csak azért van, mert most nem jár. Természetesen amit az állam megelőlegezne az exnek, azt később ha majd lesz páromnak munkája, akkor visszafizetnénk az államnak. Ez természetes.
nincs igazad, hogy nem jár.
sehol nincs az leírva, hogyha a férjnek semmi bevétele nincs,akkor ne kéne fizetnie.
A megelőlegezett gyerektartással vigyázzatok nagyon.
Feltételei:
1) legyen bírói határozta róla-ez nálatok van
2) ne fizessen az apa-ez is oké
3)ne tudják végrehajtani-ez is.
Az anya kérhetné, és 3 évre állapítják meg. De! Hivatalból megy a feljelentés a rendőröknek, apuka gyanúsított lesz, mert megszegte a bírói határozatban foglaltakat.Ezután bíróság, apuka már vádlott. ha nincs semmi egyén stiklije, akkor felfüggesztettel, próbára bocsátással megúszhatja. Én ezeken végigmentem. Szóval nemcsak arról van szó, hogy akkor állam fizet, azt majd lefogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!