Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Joga van-e beleszólni férjem családjának abba, hogy
férjem fizeti-e az exének a gyerektartást?
Figyelt kérdés
Férjemnek 2 hónapja semmi jövedelme nincs. Ezért nem akarja fizetni a gyermektartást, hiszen nincs miből. Én tartom el, fizetem az egészségbiztosítását (6.300,-Ft), a cigijét (18.000,-Ft), és egyéb kiadásait. Előző hónapban férjem családjával felesben befizettük a 10 ezer forintot, mert annyira erőltették anyósomék. Mivel ők sem állnak valami jól, ezért ebben a hónapban már nem volt pofám ahhoz, hogy engedjem, hogy ezt megtegyék, ezért befizettem a 10 ezret párom exének. Azt nem értem, hogy milyen jogon szólnak abba bele anyósomék, hogy fizetjük-e a gyerektartást, vagy nem? Mivel nem akarok elhallgatni semmit, ezért még az igazsághoz hozzátartozik, hogy van félretett pénzünk (kb. 100 ezer), ami többnyire elhunyt édesapám utolsó nyugdíja, amit megörököltem. De ezt a pénzt meg akarom tartani, hiszen anyukám is betegeskedik, és nem párom exének tartogattam. Nekem nem is kötelességem eltartani párom gyermekét. (Egyébként összjövedelmünk most 95 ezer, ebből élünk ketten, rezsire csak minimálisat költünk, mert anyukámnál lakunk). Véleményeket várok.
A gyerektartásnál nem véletlenül az apa jövedelmét veszik figyelembe, szép is lenne, ha a 2. feleségnek kellene gondoskodnia a számára tök idegen gyerekekről. Neked nem kötelességed, de szép , hogy megtetted, anyagi helyzeted ismeretében nekem is elég lenne ennyi. A férjed a hunyó, neki kellene intézni valamit, nem neked.
2012. márc. 21. 09:32
12/33 anonim válasza:
Párodat nem érdekli a saját gyereke? Szép ember lehet, én biztos nem kezdenék ilyennel. Amúgy meg a cigiről lemondani csak akarat kérdése, tapasztalatból mondom.
2012. márc. 21. 09:32
13/33 anonim válasza:
cigiztem, babát akartam, egy perc alatt tettem le...
van egy gyereke. felelősséggel tartozik érte
Mi lenne,ha neked lesz gyereked, ő továbbál és otthagy? és elcigizik 18 ezret, de neked nem fizet semmit? Mert ezt kívánom neked,akkor majd megérted miről van szó.
Lehet, hogy a nagyszülők se törődnek vele, de legalább tudják mi lenne ahelyes.
2012. márc. 21. 09:33
14/33 anonim válasza:
Hiába vagytok házasok,a gyerektartás NEM közös költség!
Az anya kérheti a megelőlegezést az államtól,és ha lesz jövedelme a párodnak,akkor abból levonják majd.
Valóban felesleges kiadás a cigire költött pénz,de csak az háborodik fel rajta,aki nem cigizik. Nagyon nehéz leszokni róla. Amíg nincs munkája a párodnak,addig nem is tudna leszokni. Te és az anyósodék nem vagytok kötelesek a gyerektartást fizetni. Kérdés,hogy az anya hogy áll anyagilag? Kisegíti a 10.000.- Ft,vagy fodrászra kell neki? Sok ilyen anyát látok,aki harcol minden fillérért,és saját magára költi az összeget.
Látatlanban nem ítélkeznék senki felett!
2012. márc. 21. 09:34
15/33 anonim válasza:
Én dohányzom, szóval tudom, hogy milyen nehéz lemondani róla. De ha a gyerekemről van szó, akkor inkább lemondok a cigiről, vagy legalább is kevesebbet költök rá, ha ez így is megoldható. Cigizzen kevesebbet, vegyen olcsóbb cigarettát, vagy térjen át a töltött cigire, de az se lenne utolsó ötlet, hogy leszokjon, bár persze tudom, hogy ez mennyire nehéz, de ez egy jó érv lenne a leszokás mellett.
2012. márc. 21. 09:36
16/33 A kérdező kommentje:
Egyébként dolgozik, rendes munkája van és mindig azt mondja, hogy egy fél év múlva ő már milliomos lesz, mert előléptetik.
2012. márc. 21. 09:39
17/33 anonim válasza:
Viszont a tévé és a számítógép közös. Majd jön Vlagyimir és Társai behajtócég.
Az állam megelőlegezi és kamatostul vonni fogja az apukától. Jobban járnátok ha fizetnétek mert később nagyobb szopi lesz.
Hogy a cigiről is beszéljek. Három gyereket nevelek egyedül. Az árvaságijuk egy az egyben megy a bébiszitternek, én kétszázat keresek. De volt olyan hónap, hogy 90et kaptam. Fizetem a hitelt a rezsit. Dohányos vagyok, de mikor el kellett döntenem, hogy vagy etetem a gyerekeket, vagy cigizek, inkább nem gyújtottam rá.
45f
2012. márc. 21. 09:40
18/33 anonim válasza:
Lehet szidni az exet, de erről nem a kisgyerek tehet, hahó szivi!
Ha ennyire alkalmatlan a gyereknevelésre, vegyétek magatokhoz!
45f
2012. márc. 21. 09:41
19/33 anonim válasza:
Gratulálok a férjednek, hogy ennyire nem fontos neki gondoskodni a gyerekeiről. Sok apa hiszi, hogy a válássál a gyerekeket is lepasszolja...hát nem. Viselkedjen felnőtt férfiként és amit cigire költ adja inkább a gyerekeinek. Ha nincs miből, akkor a szenvedély is luxus...Valami átmeneti munkát pedig nem igaz, hogy nem talál. Én is félévig kerestem valami "igazit", de addig elmentem leltározni, mosogatni, szalagkorlátot kiépíteni. Akinek nincs miből az ne válogasson.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!