Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Két hete rájöttem, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tomi1967 kérdése:

Két hete rájöttem, hogy a feleségem megcsal, mást szeret. Megértem, volt oka rá. Érzelmileg sivár, bezárkózott ember voltam. Most nagyon fáj és szeretném őt visszakapni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
18 éve élünk együtt a feleségemmel, 3 gyönyörű lányunk van. Soha nem volt ideális a házasságunk és a mai fejemmel már jól látom, hogy én voltam a hibás. Soha nem mertem igazán érzelmileg megnyílni, lelkileg bántottam ,megaláztam, miközben ő nagyon szeretett. Visszaéltem a szerelmével és a 18 év latt eljutott oda, hogy teljesen „kiszeretett” belőlem, különben beleőrült volna. Leválasztott magáról érzelmileg. Nekem így is kényelmes vot, éltük napjainkat, neveltük a gyerekeket, heti 2x szexeltünk is, bár érzelem nem volt benne. Két hete rájöttem, hogy van valakije. Szembesítettem a ténnyel és beismerte, hogy igen végre van aki szereti, tiszteli benne a nőt és mélységesen megérti. Én azóta teljesen összetörtem. Nem akadályozom meg, hogy találkozzon az új szerelmével, de mintha kést forgatnának a szívemben, ahányszor elmegy otthonról és tudom, hogy vele találkozik. Együtt élük, ő boldog én meg majd megőrülök a fájdalomtól. Szeretném visszakapni, szeretnék rendes férj és jó apa lenni. 45 évesen szerintem még tudok változni. Most olyan minhta eddig becsukott szemmel éltem volna, most jöttem rá mennyire szeretem, csak soha nem mertem ezt őszintén megmutatni. Szenvedek, 6 kilót fogytam 2 hét alat. Nagyon szeretném őt visszakapni.
2012. márc. 10. 11:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem te most sem szereted őt, csak megijedtél, hogy vége szakad az eddigi kényelmes életednek. Ezt nem bántásból mondom, csak tényként közlöm. 18 évig semmit nem tettél azért, hogy boldog legyen melletted, mert nem érdekelt téged. Most sem magadtól kezdtél el gondolkodni, hanem mert irigyled a boldogságát. Ugyanolyan közömbös lennél iránta a mai napon is, ha nem bukkan fel a vetélytárs. Valaki, akinek fontos az a nő, aki neked semmit nem jelent. Sajnálom, de úgy látom, téged csak az önzés hajt. Akkor szeretnéd, ha a másik férfi nélkül is megpróbáltál volna változni. Nincs jogod elvárni tőle, hogy visszaszeressen beléd, csak mert te úgy döntöttél. Ha valóban szereted őt, akkor elengeded. 18 év (a legszebb évei, az egész fiatalsága) állt rendelkezésedre, hogy megbecsüld őt. Ehelyett csak megaláztad. Ne kergess hiú ábrándokat. Lehet, hogy melletted marad -ha a másik férfiban is csalódik- de boldog már sosem lesz veled. Bármit teszel, színjátéknak fogja érezni, valaminek, amit te kényszer hatására teszel. Hiszen ő már ismer téged, rengeteg ideje volt rá, hogy kiismerjen.
2012. márc. 10. 13:42
 12/30 anonim ***** válasza:
73%
Kedves kerdezo! Kerhetnem azt, hogy elmeseld, hogyan tudtal igy banni a felesegeddel hosszu eveken at, ha te azt szeretted? Nem gondoltal soha arra, hogy ezzel fajdalmat okozol, a gyerekek elott is megalazod, de maga mint embert, szinten megalaztad, bantottad! TE megosztottal egy reszt most velunk, de megosztanad azokat az erzelmeidet, amik odaig vezettek, hogy igy banjal azzal az emberrel hosszu eveken at, akit elfogadtal, akit szerettel? Mivel en ugy erzem, hogy ha valakit szeretunk, arra figyelunk, megkimelni akarjuk, kenyeztetni, gondoskodni arrol, nem pedig fajdalmat okozni, megalazni, hiszen szeretem, egyutt erzek vele, tehat tudataban vagyok azzal, hogy bantom! Most mi valtoztatta meg a sajat erzelmeidet? Akit hosszu eveken at kinoztal, miert nem tudod elengedni, s hagyni azt, hogy boldogan eljen, hiszen ehhez joga van!
2012. márc. 10. 14:00
 13/30 anonim ***** válasza:
56%

#7/12:

na tessék: itt a menetrendszerű - tényleg idióta, ahogyan másra fröcsögi! - sötéttahó prolijancsi/prolimári: az ügyeletes amőba. Pffjjj.

Te pedig, kérdező, azt kaptad, amit érdemeltél. Az agyagba döngölted azt az embert, aki őszintén szeretett. Nem fogod visszahozni ebből az állapotból: a sors megfizet egyszer-egyszer. Próbálj jobb ember lenni ezután.

2012. márc. 10. 14:22
 14/30 anonim ***** válasza:

NEm akarlak elkeseríteni,de egy bizonyos kor után az ember gyökeresen nem tud megváltozni....mondhatja, bízhat benne,de nem fog menni. Előbb utóbb visszafordul a saját , "jól bevált" viselkedési mintáihoz. Lehet, hogy bizonyos időre feltudsz hagyni a "marhaságaiddal"...de csak az idő a megmondhatója, hogy meddig tudod megjátszani magad...hisz ha 18 éven keresztül ilyen voltál,akkor az olyanná válás csak színjáték.

És akkor most két közhellyel zárnám a monológom:

"Néha csak akkor jövünk rá hogy mennyire szerettük a másikat, mikor már elvesztettük."

"A remény hal meg utoljára"

23N

2012. márc. 10. 14:36
 15/30 anonim ***** válasza:
31%

Semmi sem lehetetlen:igenis meg lehet változni,ha mind a kettő fél akarja!

Amíg nem költözik el a pasihoz,és nem akar válni addig VAN remény.

És igenis kell néha egy ilyen pofon az élettől, hogy rájöjjünk, mit akarunk valójában.

!3 éves nő vagyok, és nálunk a férjem lépett félre,máshol kereste a boldogságot...beláttam a hibámat,ő is, szakított a nővel újrakezdtük.

23 éves házasság után!Jobb minden mint valaha!Májusban 25 éves házasok leszünk!

Ne add fel,de sok múlik a feleségeden is ő mit akar! Szurkolok!

2012. márc. 10. 17:33
 16/30 anonim ***** válasza:
29%
Azért talán a nőnek sem ártott volna szólni, hogy nincs minden rendben a kapcsolattal, menjenek el párterápiára, családterápiára, beszélgessenek, nem félrekef.élni, aztán azt mondani, jaaa, mert itthon minden rossz volt.Benne is volt nagy adag érdektelenség, ami egy nagycsaláddal nem fér össze. Ha valami nem jó, megpróbálom megoldani, nem csendben tűrök, aztán faképnél hagyom a társam. Ő is ugyanabban a sivárságban élt, ezt nyújtották egymásnak...
2012. márc. 10. 20:54
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk hasonló volt a helyzet, de én vagyok a feleség. Életem szerelme volt, de nem becsülte, gonosz volt,és nagyon-nagyon sokára, de kiszerettem belőle. A gyerekek miatt nem váltam, de szeretőm lett. Akivel jól érzetem magam végre. Aztán egy nap nem bírtam tovább, összecsomagoltam és azt mondtam a férjemnek, hogy nem bírok vele tovébb boldogtalanságban élni, elhagyom. Az a gonosz dög úgy zokogott, mint egy kisgyerek, nekem mega kezembe fagyott a börönd füle meglepetésemben. Leültem, meghallgattam, ő is engem, évek óta előszőr igaziból.

Én adtam neki akkor egy utolsó esélyt, és azóta a tenyerén hordoz, megbecsüli a visszakapott lehetőséget. Nem szerettem vissza belé, szerintem már soha nem is fogok, és készen állok újra lépni ha visszaváltozik, de amíg szépen bánik velem, addig vele vagyok.

2012. márc. 10. 21:14
 18/30 anonim ***** válasza:
93%
Kétlem, hogy a feleség ne próbálta volna kommunikatív módszerekkel megoldani a helyzetet. A kérdező írásának stílusából, gondolati tartalmából arra következtetek, hogy az "elűzött" társ is hasonló szinvonalú ember, tehát konfliktus-megoldásra törekedni, érzéseket megfogalmazni igenis képes. Itt a férj az, aki - saját bevallása szerint - visszaélt a másik szerelmével és tűrőképességével is. "Lepattintotta" őt magáról, kínozta, megalázta - és, mert ez az embertípus élvezi is az áldozata vergődését - önelégülten (vagy, legfeljebb, ambivalens kegyetlenséggel, tartva is némileg a következményektől) figyelte őt, mintha csak gombostűre tűzött rovar volna. Folytatta volna még - de nem számolt azzal, hogy túlment a határon. Itt már - szerintem - nincs az a katarzis, ami feloldaná a helyzetet. A kérdező egyet tehet: nyugtázhatja, hogy meg kell ennie a saját főztjét. Így is, úgy is el kell engednie az önmagára talált feleséget.
2012. márc. 10. 21:22
 19/30 anonim ***** válasza:
50%

Amúgy szerintem csak arra várt már a feleséged, hogy a legkisebb gyerkőc is kirepüljön, aztán lépett volna. Eredetileg én is így terveztem, de nem bírtam kivárni.

Ha szereti a szeretőjét, rosszabbak az esélyeid.

Próbálj meg kultúrált együttélésre törekedni az elején, és ha már egy kicsit is hisz neked, hogy a kedvéért változol, hátha újra nyit feléd. Hátha.

2012. márc. 10. 21:27
 20/30 anonim ***** válasza:
26%
Attól még h a kérdező aljas gyökér volt, a feleség se lesz jobb ha megcsalja. Lehetne rá mondani h megérdemelte a férj h megcsalják, de a megcsalás akkor is gerinctelenség.
2012. márc. 10. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!