Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elhagyhatja-e az ember a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhagyhatja-e az ember a házastársát a szerelem elmúlása miatt?

Figyelt kérdés

A párkapcsolati hűség hosszú távon nem tűnik könnyűnek.

A társadalmi elvárások ezért ma már nem olyan "szigorúak"... Mennyire tartjátok kívánatosnak az életre szóló elköteleződést?

2012. jan. 30. 22:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%
Az a baj hogy ez legtöbbször már nem két ember ügye hanem a felelősség a gyerekek sorsára is kiterjed.
2012. jan. 30. 22:28
 2/18 anonim ***** válasza:
60%

Igen.

Nyugaton és az Usában ez a trendi dolog.

Amint elmúlik a szerelem, rögtön minden különösebb indok nélkül eldobjuk a partnert, mint valami taknyos zsebkendőt.

Akkor néznek rád csúnyán, ha nem ezt csinálod.

de úgy látom minket is elért ez a beteges felfogás.

2012. jan. 30. 22:28
 3/18 anonim ***** válasza:
13%
Miért legyek olyannal akibe nem vagyok szerelmes? Én még egy csókot sem bírnék olyannak adni akibe nem vagyok szerelmes. Ha valaki életre szólóan szerelmes vagy nem zavarja az hogy nem, akkor maradjanak csak együtt. De nem értem mi a baj. Manapság már az is ilyen nagy szám ha valakik szakítanak? Nem megcsalásról vagy más gonoszkodásról van szó. Miért kell folyton keseregni? Én boldog vagyok hogy most élhetek és nem régen. Nem hinném hogy a házasságnak meg egyéb dolgoknak amit istenítenek a régi időkben volt valami olyan oka amit ma szépnek tartunk és romantikusnak tartunk. Csupa érdek és korlátoltság volt az egész.
2012. jan. 30. 23:59
 4/18 anonim ***** válasza:
79%
Gratulálok kedved utolsó. Halálig tartó szerelem nem létezik, mint ahogyan azt a szappanoperákban láthatod. Egy kapcsolatban a szerelem idővel szeretetté alakul. Szerelemnek múlnia kell...
2012. jan. 31. 01:03
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem nézek szappanoperákat. :) Ja persze majd ha 50-60 éves korban már csak szereted a párod az oké, de ha fiatalon egy-két év után már nem vagy szerelmes akkor felesleges maradni.
2012. jan. 31. 01:31
 6/18 anonim ***** válasza:
62%
Bármi miatt el lehet hagyni.
2012. jan. 31. 08:01
 7/18 anonim ***** válasza:
48%
persze hogy elhagyhatja..de az ilyen embernek kb az élete során annyi felesége vagy férje lesz mint ahány pár cipője..a szerelem elmúlik előbb vagy utóbb és néha újra lángra kap,no és persze azt is elfelejtik sokan,azért hogy megmaradjon a szerelem minden egyed nap tenni kell és persze mint két félnek..mert sokan úgy fogják fel hogy összeházasodtunk meg van a ház a kocsi,akkor már bele lehet nyugodni,na itt a nagy hiba ami elkövetnek sokan..élnek a minden napi szürke életbe és a pénz keresésről szól minden..sok ember nem hagy időt sem a kapcsolatnak sem arra hogy egymásra figyeljenek,így hát mi történik?keres magának mindegyik egy szeretőt vagy kilépnek a kapcsolatban,mondván hogy nem működik,de azon már nem gondolkodnak el hogy vajon miért nem..és persze tenni sem hajlandóak érte,pedig minden kapcsolat menthető de ahhoz mint két embernek tenni kell érte és nem elustúlni.
2012. jan. 31. 09:24
 8/18 anonim ***** válasza:
92%
még annyi hogy a szerelem lángját is meg lehet őrizni csak meg kell érte dolgozni.én úgy gondolom.
2012. jan. 31. 09:25
 9/18 A kérdező kommentje:

Akik szerint csak a szerelmi vágyakozás kielégítése miatt kell a párkapcsolat, és azért cserélgetik a partnereiket, hogy mindig kiélhessék valakivel ezt az igényüket, azok szerintem is egy szinten kezelik a szeretőjüket az élvezeti cikkekkel: "használd és dobd el" jelszóval.

Tárgyként használják a másikat. Önző módon csak a magukra gondolnak, és nem törődnek a másik féllel. Az nem számít, hogy a másik fél "még mindig" szerelmes, esetleg egész életét neki ajándékozta, minden lelki kincsét, "titkát" megosztotta, jóban-rosszban mellette állna...

Az a lényeg, hogy ő kielégítse felszínes érzéki vonzódását, de mélyebb, teljesebb emberi kapcsolatot nem akar kialakítani partnerével...

2012. jan. 31. 09:59
 10/18 anonim ***** válasza:
Épp azért házasodunk, mert azzal kikötjük, hogy jóban-rosszban, míg a halálk el nem választ. Ez nem csak egy kapcsolat, amiből csak úgy kilépünk, ebben bizalom kell legyen, támaszkodhatunk a partnerünkre. (pl anyuka vállalhatja, hogy nem karriert épít, hanem otthon, gyesen van, neveli a gyerekeket, ha munkanélküli lesz az egyik fél, akkor sem dől össze a világ) Ez más, itt a lényeg az összetartozás, egymás segítése, szeretet, biztonság, amiben családot tudunk alapítani. Akinek ez nem kell, ne házasodjon. Ott az élettársi kapcsolat.Vagy csak "járjanak".
2012. jan. 31. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!