Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Romokban a házasságom, mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Romokban a házasságom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Röviden próbálom meg leírni a lényeget:

10 éve vagyunk házasok, 3 gyermekünk van.

Kb. fél éve kiderült, hogy a feleségem megcsalt kb. 2 évvel ezelőtt, több alkalommal és több partnerrel.

Gondolom, hogy nem kell ecsetelnem, hogy mit éreztem, mikor megtudtam...

Ő, miután mindez kiderült közölte, hogy ezek után már nem tud a szemembe nézni tiszta lelkiismerettel, ezért jobb, ha elválunk. Én ebbe nem egyeztem bele, talán, mert még mindig szerettem, talán, mert féltem a változástól, talán, mert gyerekeink vannak...mindegy, lényeg, hogy (hihetetlen, de mégis igaz...) a történtek után még én voltam az, aki szinte térden kúszva könyörögtem, hogy próbáljuk meg helyrehozni az egészet és maradjunk együtt.

Sajnos később be kellett látnom, hogy nem tudok megbízni benne soha többé...Minden szavában kételkedek (ez azt hiszem, hogy érthető, hiszen éveken át hazudott nekem...), ez odáig vezetett, hogy egy idő után már rögeszmémmé vált, hogy biztosan nem mondott el mindent és most is folyamatosan a szemembe hazudik. Ez a tudat annyira felerősödött bennem, hogy egy idő után már úgy éreztem, hogy mikor kérdezek valamit tőle, nemcsak, hogy a szemembe hazudik, hanem még ki is röhög...úgy éreztem, hogy az van az arcára írva, hogy "te szerencsétlen balek, te akartál velem maradni, azt csinálok, amit akarok és te nem tehetsz semmit...".

Nagyon szégyenlem, de nem tudtam visszafogni az indulataimat és ma reggel a gyerekek előtt megpofoztam.

Úgy jöttem el reggel dolgozni, hogy közölte velem, hogy végeztünk, elválunk.

Miért van, hogy még én érzem magam szar alaknak a történtek után?

Nagyon el vagyok keseredve és nem tudom mit tegyek.

semmiképp sem akarok elválni. A gyerekek sem bírnák ki.

Minden tanács érdekel.

2012. jan. 19. 10:28
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Elítélendő dolog az én szemembe, ha valaki csak a közös gyerek(ek) miatt akar együtt maradni a párjával. Ugyanis a gyereknek nem az a jó, ha látja a szüleit veszekedni, verekedni, azt látják, hogy nem szeretik egymást. Ennél még az is jobb, ha csak 1 szülő marad mellettük.

A felekről nem is beszélve, hiszen milyen úgy leélni az életet, hogy gyűlöljük azt, aki mellettünk van...

Lépj tovább, fogadd el, hogy az asszony egy csalfa k.rva, értsd meg, hogy a gyerekeidnek is az lenne jobb, ha ti nem maradnátok együtt. Találd meg azt a nőt, aki megbecsül. A gyerekeid nem fognak kevésbé szeretni, ha elváltok, viszont ha így együtt maradtok, egy torz képet állítotok eléjük a házasságról, aminek következtében valószínűleg ők sem lesznek boldogok a házasságukban.

2012. jan. 19. 10:51
 12/41 anonim ***** válasza:
Bocsánat az offért, de nekem ez a "szent alázattal lenni" szöveg a villanyt kapcsolgatja :) A véleményem, hogy a kölcsönös tisztelet a legfontosabb egy kapcsolatban ha lehet úgy, hogy az egyéniség sem hasonul meg és mindkét fél megtarthatja szabad akaratából az identitását. Ezen szerintem normális esetben nem változtathat a családbéli státusz "megszerzése" sem.
2012. jan. 19. 10:55
 13/41 anonim ***** válasza:
(12- semmi gond, csak nem érted a kifejezést. Ez pont az ellentéte a megalázkodásnak és megalázásnak. És a lemélyebb megőrzése a saját identitásnak)
2012. jan. 19. 11:01
 14/41 anonim ***** válasza:
Mindenkiben van egy rossz, az ártani tudó. Ha találkozik valakivel aki ezt előhívja belőle, onnan pokol lesz mindkettőjük élete. Neked sikerült. Válj el, mert csak úgy tudod megmenteni a benned élő jót. "Őrizkedjetek azoktól, akik képesek a ti lelketeket a pokolra juttatni!"" a Bibliában is benne van.
2012. jan. 19. 11:27
 15/41 A kérdező kommentje:

Igen, de a bibliában még nagyon sokminden más is benne van...Többek közt az is, hogy a házasság örökre szól.

és én ezt nagyon komolyan is vettem idáig, de most nagyon félek, hogy csak áltattam magam azzal, hogy minden rendbe jöhet egyszer...

2012. jan. 19. 11:30
 16/41 anonim ***** válasza:
Fölösleges magadat olyan dolgokkal áltatni, amelyet már nem lehet rendbehozni! A másik fél nem tesz érte semmit. Te kevés vagy hozzá, hogy újrakezdjétek, mivel a feleségednek semmi megbánás jele nincs. Engedd menni!
2012. jan. 19. 11:38
 17/41 anonim ***** válasza:
Jó munkahelyed lehet ha munka helyett netezel... Te szereted a feleséged, vagy csak birtokolni akarod?
2012. jan. 19. 11:39
 18/41 anonim ***** válasza:

Valjatok el, de elotte a gyerekeknek magyarazd el, h az anyjuk egy lotyo es te ezt nem tudod elviselni emiatt elvaltok.

Legjobb baratomek apjanal a nagy tenyfeltaras nem tortent meg, evekig az apjukat tartottak trogernek, h elhagyja oket meg iszik.

Aztan egyszer csak betelt a pohar es kinyogte, h anyatoknal nincs nagyobb ordas kur...

2012. jan. 19. 11:55
 19/41 A kérdező kommentje:

Ezt nem tehetem meg sem az anyjukkal, sem a gyerekekkel.

A gyerekeknek ebből az egészből semmit sem szabadott volna érezniük. Nagy hibát követtem el ma reggel és félek, hogy nem tudom ezt sem jóvá tenni. A gyerekek sírva mentek ma iskolába...

2012. jan. 19. 12:01
 20/41 anonim ***** válasza:

Én nem hibáztatlak, és itt szó sincs rendszeres verésről vagy efféléről. Szerintem elkerülhetetlen a válás, és ez a feleséged hibája. ha egyszeri alkalomról, és egy férfiról lett volna szó, az más helyzet. Ha ő ezt megtette, akkor részéről a házasság már 2 éve véget ért. Ő vallotta be neked, vagy máshogy tudtad meg? Mert ha nem tőle, akkor még ennyi gerinc se volt benne, és jogosan feltétezed, hogy ha megtette egyszer, megteheti megint. És szerintem biztos meg is tenné, ha garantáltan nem jönnél rá. Így viszont tuti ő is őrlődik, hogy vége a kis játékainak.

Nagyon sajnállak. Legjobban azt sajnálom, hogy ilyen nőknek jutnak ezek a ritka férfiak, nem olyannak, aki meg tudná becsülni.

2012. jan. 19. 12:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!