Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Romokban a házasságom, mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Romokban a házasságom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Röviden próbálom meg leírni a lényeget:

10 éve vagyunk házasok, 3 gyermekünk van.

Kb. fél éve kiderült, hogy a feleségem megcsalt kb. 2 évvel ezelőtt, több alkalommal és több partnerrel.

Gondolom, hogy nem kell ecsetelnem, hogy mit éreztem, mikor megtudtam...

Ő, miután mindez kiderült közölte, hogy ezek után már nem tud a szemembe nézni tiszta lelkiismerettel, ezért jobb, ha elválunk. Én ebbe nem egyeztem bele, talán, mert még mindig szerettem, talán, mert féltem a változástól, talán, mert gyerekeink vannak...mindegy, lényeg, hogy (hihetetlen, de mégis igaz...) a történtek után még én voltam az, aki szinte térden kúszva könyörögtem, hogy próbáljuk meg helyrehozni az egészet és maradjunk együtt.

Sajnos később be kellett látnom, hogy nem tudok megbízni benne soha többé...Minden szavában kételkedek (ez azt hiszem, hogy érthető, hiszen éveken át hazudott nekem...), ez odáig vezetett, hogy egy idő után már rögeszmémmé vált, hogy biztosan nem mondott el mindent és most is folyamatosan a szemembe hazudik. Ez a tudat annyira felerősödött bennem, hogy egy idő után már úgy éreztem, hogy mikor kérdezek valamit tőle, nemcsak, hogy a szemembe hazudik, hanem még ki is röhög...úgy éreztem, hogy az van az arcára írva, hogy "te szerencsétlen balek, te akartál velem maradni, azt csinálok, amit akarok és te nem tehetsz semmit...".

Nagyon szégyenlem, de nem tudtam visszafogni az indulataimat és ma reggel a gyerekek előtt megpofoztam.

Úgy jöttem el reggel dolgozni, hogy közölte velem, hogy végeztünk, elválunk.

Miért van, hogy még én érzem magam szar alaknak a történtek után?

Nagyon el vagyok keseredve és nem tudom mit tegyek.

semmiképp sem akarok elválni. A gyerekek sem bírnák ki.

Minden tanács érdekel.

2012. jan. 19. 10:28
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ebben az esetben a válás a legjobb megoldás. Nincs közös jövőtök a feleségeddel szerintem.
2012. jan. 19. 10:32
 2/41 anonim ***** válasza:
84%
Valószinű meghasonlottál önmagaddal, amiért megütötted gyermekeid anyját. Nem kellett volna, de megtörtént. Az az érzésem, hogy ezek után neki lesz könnyebb elválni, mert erre hivakozni fog. De a folymatos megcsalás sem piskóta, amit pedig te róhatsz fel neki. Én egyezséget ajánlanék: váljunk el békében, csendben, a szennyest nem kiteregetve. Hiába nem akarsz válni, ha ő igen. Ki fogjátok bírni, csak most nehéz ezt elhinni. Ha sikerülne a korrekt válás, a gyermekeidet is láthatnád rendesen és talán még a felségeddel is kilakaulhatna egy nyugalmi állapot. Minden esetre állj eléje és a pofozkodásért /de csak azért!/ kérj bocsánatot. Megbocsátani csak annak lehet, aki erre kéri a másikat.
2012. jan. 19. 10:38
 3/41 anonim ***** válasza:
Biztos nehéz lesz, de hidd el hogy túl jó vagy te hozzá, nem érdemel meg. Ha együtt maradtok hosszú távú pokol lesz az életed, külön meg egy kis nyugi után hideg fejjel tudsz új életet kezdeni. A gyerekek idővel meg fogják érteni, és nem fognak neheztelni rád.
2012. jan. 19. 10:40
 4/41 A kérdező kommentje:
A pofozkodásért bocsánatot kértem, szinte azonnal, de nem volt hajlandó megbocsájtani. Írtam most egy sms-t de arra sem válaszol. A gyerekeket nagyon sajnálom. De sajnos már tényleg csak őket...
2012. jan. 19. 10:42
 5/41 anonim válasza:
100%
Szerintem a gyerekek inkább kibírnak egy válást, minthogy azt lássák, ahogy az apjuk veri az anyjukat. És ha már egyszer kihozta belőled, ki fogja hozni máskor is.
2012. jan. 19. 10:44
 6/41 A kérdező kommentje:
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a második alkalom volt... Mikor fél éve kiderült, hogy mit tett, akkor is megpofoztam, de akkor nem a gyerekek előtt. És azt megbocsájtotta, azzal a feltétellel, hogy soha többé nem történik meg. Idáig bírtam... megint megtörtént...
2012. jan. 19. 10:47
 7/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért érzed magad rosszul, mert elsőként nem cselekedtél a szíved szerint, hanem meghunyászkodtál, megaláztad magad, pedig a feleséged akkor viszonylag korrekten tett neked ajánlatot. Én sem tudnék ezek után "férfiként" nézni rád, hanem úgy tekintenélek, hogy veled bármit meg lehet tenni (mert ezt sugallod). Ráadásul az évekkel rögeszméssé is váltál, ami pedig a pszichológiai hadviselés határát súrolja és érzelmileg nagyon lemerítő lehet úgy neked, mint a feleségednek.

A tettlegesség szerintem ezek következménye, de én is helytelenítem, főként a gyerekek miatt.

Egyébként mi a bajod a válással? Újra önmagadra találhatnál, a feleséged is kapna egy újabb esélyt és a gyerekek is nagyobb békességben élnének. Attól még lehetsz jó apa, hogy ti ketten már nem vagytok összeházasodva.

Én a helyedben újból megpróbálnám felépíteni az életem, amibe csak én férnék bele és a gyerekek. És keresnék egy jó pszichológust, hogy segítsen feldolgozni ezt a tramuát, nincs ebben semmi szégyellnivaló.

Vedd a kezedbe az életed irányítását, és próbálj kiteljesedni a feleséged nélkül, ez a javaslatom.

2012. jan. 19. 10:47
 8/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Neked is és a gyerekeidnek is az lesz a legjobb, ha elváltok. Ő már nem akarja a kapcsolatot, te pedig képtelen vagy benne megbízni (amit meg is értek), és ez rövid időn belül teljesen felőrli az embert...

Az én szüleim nem váltak el, és így sokkal rosszabb volt, látni nap mint nap, ahogyan veszekednek, stb.

2012. jan. 19. 10:48
 9/41 anonim ***** válasza:
Bocsánat nem az évek alatt, hanem a fél év alatt váltál rögeszméssé.
2012. jan. 19. 10:49
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

Ami a hűtlenség mellett a legnagyobb baj - hogy elérte Nálad, hogy leértékeld magad, rossznak tartsd magad.

Ezt kellene először helyreállítani: magadban, és a emberi kapcsolatokban, olyanokkal lenni, akik nem sértik emberi méltóságodat. Ez egy nehéz folyamat - hiába mondja bárki szavakkal, az kell, úgy nézzen Rád, úgy figyeljen Rád tiszteli emberi mivoltodat. Ez feledésbe merült az utóbbi években,de ez lenne egy feleség feladata: szent alázattal lenni hűséges szerető társa,annak, akinek a "fele".

Első lépés az emberi méltóságod helyreállításához:

bocsáss meg magadnak.

2012. jan. 19. 10:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!