Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Adnátok-e még egy esélyt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adnátok-e még egy esélyt a házasságnak ilyen körülmények között?

Figyelt kérdés
Már 8 éve vagyunk házasok a férjemmel és van egy 4 éves lányunk. A kapcsolatunk sajnos megromlott, sokat veszekedtünk és ez odáig fajult, hogy ő el is költözött, az én kérésemre. Ekkor úgy beszéltük meg, hogy egy időre költözik külön és közben megpróbálunk megoldást találni. Valahogy ezt egyikünk sem erőltette, ő gyakran jött haza, bár soha nem aludt otthon és így, hogy nem éltünk együtt és nem beszéltünk a problémáinkról a viszonyunk is kissé rendeződni látszott. Egy hete azonban megtudtam, hogy a különköltözés után (állítólag utána) férjem megismerkedett egy lánnyal (26 éves), akit megkedvelt (bár szerintem beleszeretett). Felajánlottam neki, hogy amennyiben nem találkozik többet ezzel a nővel újra együtt élhetünk, családként. Ő ezt el is fogadta, de azóta (eltelt egy hónap) állandóan gondterhelt, sőt gyakran sír, a házasságunk pedig nyugalmasabb lett bár, de nem jobb. Mi a véleményetek erről? Mit tennétek az én helyemben? Voltatok már hasonló helyzetben? Már eléggé el vagyok keseredve. 35/N
2011. okt. 18. 09:39
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

Miért kell neked egy olyan férfi, aki egy másik nő után sír?

Igen álságosnak tartom, hogy az összes elhagyott, megcsalt, megalázott férfi és nő a gyerekével takarózik.

Ha az én férjem itt mellettem sírdogálna egy másik nő miatt, nem az fordulna meg a fejemben, hogy milyen boldog család vagyunk, vagy lehetnénk mi, hanem az, hogy ez a férfi kényszerűségből van velem.

Komolyan azt hiszed, hogy újra rózsaszín köd lepi majd el az otthonotokat? A férjed gyakorlatilag már befejezte a kapcsolatotokat, csak még vacillál kicsit a gyerek, a vagyon miatt. Lehet, hogy nem a 26 éves új lány miatt fog elválni, hanem azért, mert veled már nem akar élni és jön egy másik 26 éves. Aztán egy harmadik.

Felháborító pofátlanságnak tartom, hogy előtted utat enged az érzéseinek: lehangolt, sír. Túl fiatal vagy te még ahhoz, hogy a hátralévő életed minden napja azzal teljen, hogy őt fürkészed - vajon szerelmes e valakibe, vajon elhagy e ismét. És minél tovább ülsz ebben a trutyiban, annál tovább élvezheted a boldogtalanságot.

2011. okt. 18. 11:38
 22/32 anonim ***** válasza:
80%
Hát én is sírnék a helyében, elég nagy trutyiban van szerencsétlen. A házassága romokban, a felesége kitette, talált egy csajt de azt otthagyta a gyereke miatt, így meg szerintem elég magányos.
2011. okt. 18. 11:59
 23/32 anonim ***** válasza:
Itt bennetek van alapvetően probléma. Képtelenek vagytok egymással kommunikálni, ez a fő gond. Ráadásul isten igazából egyikőtök sem törekszik arra, hogy rendbe tegyétek a kapcsolatot. Úgy látom, fogalmatok sincs, hogy mit kéne tennetek. Javaslom, hogy kérjétek szakember segítségét, mert ennek a problémának a megoldására ti önerőből képtelenek vagytok. Nem leszólásnak szánom, csak ez az őszinte meglátásom. Pusztán egy jó tanács. Sorra csinálod a hülyeségeket, ne csodálkozz rajta, hogy a férjed is ki van. Nem érzi magát biztonságban melletted, kidobtad amikor arról lett volna szó, hogy megoldjátok a dolgot. Nem úgy kell helyrehozni valamit, hogy külön költöztök. Azzal csak távolodtok egymástól. De gondolom ezt már észrevetted. Bocsáss meg, de ha téged megkérne a párod, hogy költözz el otthonról, mégis mire gondolnál? Én elég nehezen tudnék utána együtt élni azzal aki erre kért. Nagyon bizonytalannak érezném a pozíciómat a kapcsolatban. Teljesen érthető ha képes volt megkedvelni valakit (talán túlzottan is) ilyen helyzetben. Nekem úgy tűnik te vagy az erősebb lelkileg kettőtök közül, de hogy nagyon rosszul csinálod a dolgaidat az is biztos. Fogd meg szépen a férjedet és menjetek párterápiára, házassági tanácsadóhoz, ha komolyan akarjátok még ezt a házasságot. Ne szerencsétlenkedjetek már az isten szerelmére, mert így ebből nagyon hamar válás lesz! Egyébként mi volt az oka a rengeteg veszekedésnek? Mesélnél róla? Akár privátban is ha gondolod. Van egy elképzelésem, de nem akarom itt a nagyközönség előtt kiteregetni. Egyébként nő vagyok, mi előtt még itt valaki elkezdené a monológot, hogy védem azt a disznó pasit mert én is olyan vagyok, stb... Nem, nem erről van szó. Csupán érthető, hogy sebezhető lelkiállapotban a kelleténél közelebb kerüljön valakihez. Pláne ha olyan emberről van szó, aki nehezen tudja irányítani a saját életét. Szerintem itt a férjnek sokkal kevesebb önbizalma is van mint a kérdezőnek. Kérdező, te sokkal határozottabbnak tűnsz mint a férjed a leírásod alapján, szóval neked kéne főként kézbe venni a dolgokat, és felkeresni a megfelelő embert aki megmutatja nektek a helyes irányt és a módszert, hogy hogyan legyen jó kapcsolatotok. Sok sikert hozzá! Drukkolok. Túl sok kapcsolat megy tönkre manapság, és nem külső tényezők miatt.
2011. okt. 18. 12:52
 24/32 anonim ***** válasza:

Esély, lehetőség... Ma azt mindenki elfelejti, hogy ez inkább kötelesség. Kötelessége az anyának, az apának, hogy felnevelje a gyerekét, családban. Ne mínusz 10 ponttal induljon az életbe. Adnék még egy lehetőséget, muszáj, és nem takarózás a gyerek, neki is vannak jogai. Kapcsolatból meg akárhányat tönkre lehet tenni, akárhány gyerekkel együtt, de azért nem kellene. Felelősséget vállaltatok, ha régebben tudtatok együtt élni, most is kell, hogy menjen, csak akarni kell (ene az apának ugye, de mennyivel jobb az új)

A kapcsolatok nagy része meg ma igenis külső okok miatt megy tönkre, mert ha vmi kicsit nem jó, mindjárt ott a társkeresőn több ezer nő, akik készek megvígasztalni az ilyen szegény apákat.

2011. okt. 18. 13:06
 25/32 anonim ***** válasza:
Az baromira nem külső ok (tényező), hogy kifelé, egy harmadik fél felé kacsintgatunk egy kapcsolatból, ami a SAJÁT hibánkból futott zátonyra, mert elfelejtettünk kommunikálni egymással... Meg azt hittük, hogy magától fog működni a kapcsolat, nem kell érte tenni semmit. Egy kiegyensúlyozott, olajozottan működő kapcsolatba nem tud belerondítani egy harmadik személy. Az ilyen kapcsolatban élők pláne nem társkeresőznek. Most már a társkereső oldalak a hibásak a házasságok megromlásáért? Ugye ez nem komoly?
2011. okt. 18. 13:26
 26/32 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ha vissza is ment hozzád a férjed csak a gyerek miatt tette.Úgy gondolom rájött mennyivel nyugisabb, jobb volt a másik kapcsolat amit otthagyott.Főleg ha sír is utána akkor egyértelmű melyiket szeretné....

Azt,hogy szeretne-e ezen változtatni vagy tudtok-e újból úgy együtt élni mint férj és feleség csak rajta múlik.De ne akard olyan helyzetbe belekényszeríteni amit nem szeretne,mert akkor nem lesz jó vége.És így,hogy tudod miért ilyen szomorú neked is el kell gondolkozni,hogy ezek után tudsz-e majd bízni benne.

Ha csak egy ember akarja nem fog működni,az biztos!

2011. okt. 18. 14:15
 27/32 A kérdező kommentje:

12.52-nek

Főként olyan dolgok miatt veszekedtünk, hogy gyakran eljárt a barátaival, mert sok volt neki a munka és a család és én ezt pártoltam is, csak gyakran előfordult, hogy nem jött haza, másnap délig, nem szólt, nem írt, nem is tudtam, hogy hol van. Ő pedig ugyanezt úgy élte meg, hogy én nagyon rövid pórázra fogom, kevés tér jut neki. Ezt a problémát gyakran próbáltuk megbeszélni, de mindig veszekedésbe torkollott, ez egy hosszú folyamat volt. Aztán egy nap mondta, hogy már nem szeret és nem tud így élni, ettől kezdve szinte minden idegesítette, amit csináltam, tettem, mindenért veszekedni kezdtünk. (Hangsúlyozom, hogy nem gondolom azt egy percig sem, hogy én nem hibáztam). Ő mondta, hogy költözzek el. Én nem mentem el, telt az idő, egyre rosszabbul voltunk, a kislányunk előtt próbáltuk visszafogni magunkat, de nyilván ő is sokat érzett a feszültségből. Elmérgesedett a kapcsolatunk, már volt, hogy heti két- három éjszakát nem aludt otthon (lehetséges persze, hogy már ekkor is képben volt a lány) és ekkor mondtam, hogy akkor menjen el ő. Albérletbe költözött. Én is azt gondolom, hogy csak a gyerek és az anyagiak miatt jött vissza, bár azt mondja, hogy szeret, de nem szerelemmel...

2011. okt. 18. 16:01
 28/32 anonim ***** válasza:
Ahogy sejtettem, kissé gyenge ember a férjed. Nagyjából veled egy idős? Ilyen korban már nem itt kéne tartania. Jól meggondolta ő ezt a család dolgot? A felelősség érzettel nagy problémái vannak. Szerintem legalábbis nagyon óckodik a felelősségvállalástól, azért próbált folyton menekülni. Egyébként feltünt már neki valaha, hogy senkibe nem lesz élete végéig szerelmes? Álomvilágban él, és az a helyzet hogy te nem fogod tudni kirángatni belőle. Idővel lehet, hogy magától is rájön erre, de a baj az hogy addigra már nem lesztek együtt. Majd folytatom még később:)
2011. okt. 18. 17:52
 29/32 anonim ***** válasza:
Persze, hogy szeret. Egy nő szereti a gyereke apját-ebben a státuszban és fordítva. De ez nagyon-nagyon kevés egy kapcsolathoz. Ebből nem hiszem, hogy bármi jó lenne. Engedd el, te is boldog lehetsz, és ő is. És a gyerek sem egy ilyen kapcsolatban nő fel, aztán viszi tovább ő is, és nem lesz boldog.
2011. okt. 19. 14:21
 30/32 A kérdező kommentje:

17:52: Igen, ő 36 éves

Kedves többi válasz adó, köszönöm Mindenki válaszát, véleményét, továbbra is várom a tanácsokat, tapasztalatokat,gondolatokat.

Ami azóta történt: Többször leültünk beszélni, azt sikerült is tisztáznunk, hogy mik voltak azok a dolgok, amiket elrontottunk és megbeszéltük, hogy miken kell majd változtatnunk a jövőben, de mindeközben a férjem hívogatja a lányt. Tudom. Nem gyakran, de előfordul. Tudom, hogy nem szép dolog de, mivel a férjem állandóan tagadja ezt, nem bírtam ki és elolvastam az sms-eket, amiket váltottak. A férjem azt írta a lánynak, hogy szereti, mindennél jobban és sajnálja, hogy így alakult, de így KELLETT döntenie. És találkozni akar a lánnyal, beszélni vele. És a lány nem akar!!! Arra hivatkozva, hogy ez neki "még több fájdalmat okozna"... Tényleg nem tudom mit tegyek...

2011. okt. 19. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!