Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet megmondani, hogy tényleg én vagyok a hisztis, vagy a férjem a "hülye"?
Évek óta nem javul a kapcsolatunk, én úgy érzem, nem érdeklem a férjemet és nem kommunikál amikor kellene. Ő pedig azt akarja, hogy hagyjam békén. Megbeszéltük már sokszor, hogy kész vagyok változtatni, hogy megmentsük a kapcsolatunkat, csak akkor mondja meg, mi a baja velem. Amit akar, az viszont az, hogy ha neki nincs kedve beszélni valamiről (fontos dolgokról!), akkor tulajdonképpen kopjak le róla, és hallgassak. Ilyenkor nem hajlandó megszólalni, én pedig sajnos szeretem megbeszélni a problémákat. Egyszerűen visszaül számítógépezni, vagy amihez kedve van, engem meg ott hagy sírva, és nem érdekli semmi. Már nem tudom, melyikünknek van igaza, lehet, hogy tényleg hisztis vagyok csak, és akkor nyilván nekem kellene változnom. Hogyan lehet megmondani szerintetek, hogy kiben van a hiba?
Mert ha én csinálom rosszul, akkor megtanulok változtatni rajta, de egyszerűen már nem tudom, megállapítani, hogy melyikünk a "hülye", annyira fáj a viselkedése... Jó lenne egy kis segítség, vagy valami jó ötlet. Köszönöm.
Csernus könyvéről véleményem
-több tíz oldalakon taglalja ugyanazt és ugyanazt más szavakkal
- mindent a gyermekkori neveltetésre vezet vissza (a fejlődésünk magvát ez határozza ugyan meg, de még más ezer dolog is!)
- sokszor kiélezi a témát arra, hogy merj lépni, válni - szinte már erre buzdít és nem elsősorban arra, hogyan oldd meg a dolgokat
- gyakorlati példák száma probl. megoldásra, ötlet, javaslatok nulla
a lényege a könyveknek(A nő, A férfi)csupán hogy megértsd a másikat miért olyan amilyen.
én a helyedben kommunikációs önvédelemről, házasságban a kommunikációról olvasnék könyveket
ez a legfontosabb, hogy aztán megérteni, beszélni, megbeszélni, fejlődni, vagy egyáltalán válásról, vagy maradásról dönteni tudjunk
Ő pedig azt akarja, hogy hagyjam békén.
Hát hagyjad,majd mikor megérzi hoyg elveszíthet talán észbe kap,de lehet örölni fog neki.És igen legyél önzőbb.
"Csernus pszichológus neki Ő nem adhat javaslatot,"
Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak
Miért a rossz lányokat veszik el a férfiak c. könyvekben vannak javaslatok.
Itt a dinamikával van gond.
Helyzet: van egy probléma, közösen szeretnéd megoldani. Ő elzárkózik tőle. Ingerültség alakul ki, rádönti a feszültséget, majd elvonul. Érthető, hogy belőled pedig kirobban a feszültség, és sírsz, mert ott maradtál egyedül nagyobb adag feszkóval, mint a beszélgetés elején. Az önzőség taktikáját félsz bevetni, mert akkor tovább nő a távolság köztetek. Nem érted, miért nem nyúl utánad, mikor távolodtok egymástól ilyen viták alkalmával. Te ismét közeledsz, ő kizár, elvan a saját világában.
Feldmárnak van egy mondása: Ha két ember együtt tartózkodik egy szobában, ritka, hogy mindketten jelen vannak.
Nálatok is, talán a férjed nincs jelen sokszor. El akar vonulni. Rádönti a feszültséget, ennyi a kapcsolatteremtés a részéről. Csak hogy ez nem kapcsolat. Te egy tárgy vagy neki, ahova ürít. Feszkót, spermát, mindegy mit. Ha pedig megtelsz vele, azzal sem foglalkozik.
Egy kimenetele lesz: ha bezárod magad, keres mást. Ha így folytatódik, bezárulsz, és keres mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!