Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyermekemet 13 hónapja nem látogatta, támogatta az édesanyja, most viszont el akarja vinni magával pár napra, de a gyermek nem akar menni és nem is meri ezt megmondani neki a telefonba. Mit tegyek ilyenkor?
Sajnos a törvény szerint a láthatási jog nem függ semmilyen mértékben a tartásdíj fizetésével...
Viszont, ha jól tudom, kérheted azt, hogy felügyelet alatt lehessenek csak együtt, és ne vihesse magával. (Nem vagyok érintett, nem tudom a részleteket.)
Mindenképp mondd meg az "anyukának" hogy a gyerek gyakorlatilag már teljesen elidegenedett tőle, mégis mit vár hogy egyik pillanatról a másikra felbukkan mintha nem lett volna az 13 hónap??!!!
Én a helyedben biztos nem engedném hogy elvigye!!!! Ez a gyermeked érdeke is. Most gondolj bele, ő nem akar elmenni, de ha te mégis rákényszerítenéd hogy mennie kell, akkor benned fog csalódni, hogy miért nem érted meg, miért nem véded meg. És igaza is lesz...
Nálunk a volt férjem nem kiváncsi évek óta a lányunkra, se telefon, se gyerektartás, se találkozás semmi.
De tudod a gyerkőcöm ha már keresné is az apja sem menne el vele sehova, én pedig nem is engedném.
Az ilyen nem szülő.
És simán megvonathatod a láthatási jogot is tőle, csak összezavarja a gyereket ha évente egyszer felbukkan..
1 a tartásdíj nem fizetése bűncselekmény, jelentsd fel, a végrehajtótól meg kérd a behajtást ill. ha ismered a munkahelyét, akkor a határozatot küldd el nekik a bankszámlaszámoddal
2 a gyámügyön kérj segítséget, kérd, hogy náluk legyen a láthatás most - a jövőbeli látogatásokról meg beszélgess az anyukával el, hogy hogyan képzeli, ha nem tudtok megegyezni, akkor bíróság újra
Nekem is 10 éves a lányom, és az apja gyakorlatilag 4 éves kora óta nem kiváncsi rá.
Ne mentegesd hogy szerinted azért nem látogatja az "anyja" mert messze él. Egy igazi ANYÁNAK, egy igazi SZÜLŐNEK nincs olyan ami távol tarthatná a gyerekétől!
Egyébként is mit akar csinálni, hova akarja vinni? Csak úgy előbukkan a semmiből, ukkmukkfukk és akkor a gyerek álljon neki haptákba és indulás?! No neeeeeem.
Ha a kisfiad nem meri megmondani hogy nem akar menni, bizony neked kell a sarkadra állnod és közölni az "anyucival".
Az én lányomat már nem is érdekli az apja, pedig soha egyetlen rossz szót nem mondtam az apjára. Rájött a drágám magától milyen ember is valójában az apja... :-(
És szerintem a fiad is rájött... ne erőltesd ha nem akar menni!
Mondanám, hogy szerencsés vagy, hogy a gyerek veled van!
Anya, ha vinni akarja a gyereket és ő meg nem akar, akkor mindenkivel beszélni kell, anyával is, hogy jöjjön és nézze meg a gyereket, beszélgessen vele, aztán meg a gyerekkel, hogy most mi legyen. Akar-e menni, vagy nem. Persze szerintem abba az irányba kellene nyomni, hogy akarjon.
Valahol azt olvastam, hogy (függetlenül milyen az anyja) nem szabad megvonni a gyerektől másik felet, mert akkor megvonjuk tőle azt a szeretetet, amit ott kaphat....
Max a 10 éves gyerek már kétkedik és gondolkodik, ha eddig nem kellettem neki, akkor most mi van?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!