Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet megmondani, hogy tényleg én vagyok a hisztis, vagy a férjem a "hülye"?
Évek óta nem javul a kapcsolatunk, én úgy érzem, nem érdeklem a férjemet és nem kommunikál amikor kellene. Ő pedig azt akarja, hogy hagyjam békén. Megbeszéltük már sokszor, hogy kész vagyok változtatni, hogy megmentsük a kapcsolatunkat, csak akkor mondja meg, mi a baja velem. Amit akar, az viszont az, hogy ha neki nincs kedve beszélni valamiről (fontos dolgokról!), akkor tulajdonképpen kopjak le róla, és hallgassak. Ilyenkor nem hajlandó megszólalni, én pedig sajnos szeretem megbeszélni a problémákat. Egyszerűen visszaül számítógépezni, vagy amihez kedve van, engem meg ott hagy sírva, és nem érdekli semmi. Már nem tudom, melyikünknek van igaza, lehet, hogy tényleg hisztis vagyok csak, és akkor nyilván nekem kellene változnom. Hogyan lehet megmondani szerintetek, hogy kiben van a hiba?
Mert ha én csinálom rosszul, akkor megtanulok változtatni rajta, de egyszerűen már nem tudom, megállapítani, hogy melyikünk a "hülye", annyira fáj a viselkedése... Jó lenne egy kis segítség, vagy valami jó ötlet. Köszönöm.
Egyébként ezek a veszekedések nagyon gyakoriak. Két naponta nagyon csúnyán összeveszünk, és soha nem lesz vége. Én egyébként őszintén úgy érzem, hogy ő nem tudja abbahagyni, ha egyszer elkezdi, de lehet, hogy nem jól látom. Sokszor már abban a fázisban vagyunk, hogy én csak hajtogatom, hogy kérlek hagyjuk abba, és ő csak folytatja tovább, mintha nem is érdekelné, amit mondok, aztán amikor kihőbörögte magát, akkor elkezd számítógépezni, és elvárja, hogy viselkedjek úgy, mintha mi sem történt volna.
Persze lehet, hogy nem jól látom, éppen ez a bajom, hogy fogalmam sincs melyikünk a hülye. Mert én érzek, hiszek valamit, nyilván ő ugyanennyire hiszi a maga igazát. Én meg már egyáltalán nem tudom, hogy akkor most tényleg neki van igaza és én teljesen meghülyültem, vagy sem.
javaslat:
próbálgass technikákat
pl ha szeretnél virágot kapni (csak egy példa)
a) először sírj, hiányold, sajnáltasd magad, hogy nem kapsz soha (önsajnálat - amivel most élsz)
b) büszkélkedj azzal, hogy bezzeg a kolleganőd kap(hibáztatás)
c) kérd (konkrét érzelemmentes manipuláció)
d) vegyél magadnak az asztalra, áradozz, mennyire szereted a virágokat (magabiztosan tenni azért, hogy meglegyen amit akarsz, függetlenül tőle)
szerinted melyik jön be leghamarabb?
veszekedés ellen javaslatok:
- maradj egyfolytában közönyös
- kérdezz vissza hogy érti ezt azt - lehet nem rosszindulatú lenne, csak rosszul fejezte ki magát
- légy banális, mondj egy oda nem illő közmondást (májusi eső aranyat ér) ezzel megzavarod és tereld el a témát
- jellemezd őt, látom most ideges vagy, lehet el kellene halasztani erről a megbeszélést
- egy szavakkal nyugtázz (aha, értem)
- ha fel karod venni a kesztyűt: hát ha ezt nem mondod, hülyén halok meg, vagy köszönet a szellemes, építő javaslatért, már hiányzott)
ezek tuti, hogy lecsillapítják.
12:36 ot arra értettem, ha feleslegesen veszekszik
amúgy sokat segít még ha papírra pontokban felírsz kérdéseket és javaslatokat egyaránt, hogy töltse ki, neki hogy tetszene, szerinte mi a jó megoldás.
és tapasztald meg a NYUGTÁZÁS varázsát
bármit mond azzal kezd, igen, értem hogy így látod, vagy köszönöm, hogy rávilágítottál és ezután hozd fel a saját véleményed!
hihetetlen mikre képes ez az egyetlen dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!