Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A "párom"kitalálta hogy már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "párom"kitalálta hogy már nem közös a kassza, ti hogy gondoljátok?

Figyelt kérdés
eddig mindent közösen fizettünk(élettársak voltunk,de még egy lakásban lakunk)de most kitalálta,hogy már nem közös a kassza,és mindenki fizesse a rá eső részt.ez addig oké is lenne,de úgy gondolja,hogy ő a nagyedét,én a harmadár,mert van két gyerek is.igaz nem az ő gyerekei,de eddig is ketten voltunk keresők!mi a véleményetek?
2009. ápr. 5. 21:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Bocs,de a kérdésedben azt írtad,hogy már nem közös a kassza nálatok,csak a lakás fenntartáson kell osztoznotok.Akkor kinek vásárolsz a csp,vagy a gyt-ból?Nem magadnak meg a gyerekeidnek hanem neki is?Mert most meg azt írod a gyerekek tartják el.Most akkor külön kasszán vagytok vagy sem?Ha kényszerből együtt laktok,akkor úgy fair,hogy a rezsi költségeket elosszátok arányosan,esetetekben ahogy az exed kitalálta az ok.De a többi költség,mosás,főzés...stb...magánügyetek.Neked a gyerekeiddel,az exnek meg külön.De jobban jártok,ha mielőbb külön költöztök.Albérletbe laktok,vagy közös lakás,vagy egyikőtöké?
2009. ápr. 5. 23:15
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az összes előttem hozzászólóhoz hasnlatosan csak én annyit tudok mondani,h nics jogod sem erkölcsileg sem anyagilag elvárni a volt élettársadtól a támogatást .Ez nem lenne tisztességes vele szemben,mert valóban csak lakótársak vagytok és nem párként működik a kapcsolatotok.
2009. ápr. 6. 07:48
 13/23 A kérdező kommentje:
Nem várom el tőle hogy eltartcsa a gyerekeimet.Mivel a honap végén találta ki ezt az egészet,és ebben a hónapban még nem volt fizu,mindent a cs.pótlékból,és a gy.tartásból vettem,fizettem,mivel neki nincs pénze.(legalábbis ezt mondja,igaz szombaton azért tudott "lazulni" egész du,és este,)Ezért azt eszi amit én vásárolok,és aki háztartást vezet,az tudja mi minden kell bele,a nagy dolgoktól az egészen aprókig.Én adok neki cigire,meg ugynevezett zsebpénzt,hogy ne legyen már teljesen pénz nélkül,meg bérletre,és még sorolhatnám,de az nem jutott az eszébe,hogy megkérdezze hogy t,képp nekem van e még miből állni mindent,úgyhogy nem csak a számlákról van szó!Ezért írtam,hogy akkor most a gyerekek tartják el őt?!Eddig sem tartotta el őket,mivel a gy.tartás és a cs.pótlék összege átlagosan 70-80e ft. között van.Eddig ez is bele ment a közösbe,mert nem mondtam azt,hogy azt elteszem,és csak rájuk költöm!
2009. ápr. 6. 08:52
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt mondta,hogy külön kasszán vagytok,akkor Te se vegyél neki semmit,és nme egye azt amit Te veszel. Meg miért adsz egy olyan embernek bármit is,aki képes egy gyerekeit egyedül nevelő anyán élösködni? Mert ha tőlled kér zsebpénzt meg cigire pénzt akkor azt teszi. Arról nem is beszélva,hogy ha ő akarta a külön kasszát akkor tarts is be és egy falatot se egyen abból,amit te veszel. Kinek a lakásában laktok? Szerintem anyagilag mindenképp jobban jössz ki,ha külön mentek,mert jelen pillanatban mind a négyötöket te tartod el!
2009. ápr. 6. 09:07
 15/23 A kérdező kommentje:
Az ő lakása de,5 évig közösen fizettük a részleteket,meg mindent közösen vettünk ami a lakásban van.Ezért nem egyszerű az egész....
2009. ápr. 6. 09:28
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát ebben az esetben fordulj ügyvédhez tanácsért, de necces lesz bizonyítanod, hogy valóban közösen fizettétek a részleteket.És tényleg igazuk van az előttem szólóknak:Miért veszel neki cigit, meg adsz pénzt, ha egyszer külön kassza akkor külön kassza.Oldja meg Ő!
2009. ápr. 6. 09:58
 17/23 A kérdező kommentje:

Bizonyítani tudom,mert az én nevem szerepel a befizetéseknél,én írtam alá mindig.Ezeket meg azért írtam,hogy a kép tisztább legyen,mert az első hozzászólók egyből letámadtak hogy,eltartatom a gyerekeimet.....

Ugye így már más a helyzet?

2009. ápr. 6. 10:04
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de a férjemnek van egy vállalkozása és havonta a bankban én utalom az emberek fizetését és intézem az átutalásokat, minden pénz az én kezemen folyik át én fizetem be, mégsem én szponzorálom a férjem vállalkozását, úgyhogy ez kevés bizonyíték lenne.Ez csupán egy megállapodás volt kettőtök közt.Neked azt kell bizonyítanod, hogy ezekre a befizetésekre te teremtetted elő a pénzt és nem az ő pénztárcájából.Na ez lesz nagyon nehéz, mivel a gyerekek eltartásáról is elméletileg neked kellett volna gondoskodnod az elmúlt években, hiszen csak élettársak voltatok.
2009. ápr. 6. 10:23
 19/23 A kérdező kommentje:
a törvény úgy szól,ha nincs külön vagyonmegosztás(nincs)akkor minden közös(ha több mint 5 évig éltek együtt a "felek")mi 8 évig éltünk együtt
2009. ápr. 6. 10:36
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Minden közös, amit az összeköltözés után szereztetek. Ha ez a lakásra igaz, akkor közös (azok szerint amit írtál) Ha összeköltözésetek előtt vette, akkor úgy mint a házasságnál az övé. (Ha pedig igazolhatóan benne van egy előző lakásának az ára, akkor az is külön számolandó)
2009. ápr. 6. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!