Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Velem vagy nélküled* - élőben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Velem vagy nélküled* - élőben? Kijöhetünk jól belőle?

Figyelt kérdés

* (film 1999-ből, Bruce Willis és Michelle Pfeifer, téma: erodáló házasság és a megoldás)

Én voltam az, aki pár napja több kérdést is kiírtam. Egy elkeseredett fickó vagyok, aki 13 év felhőtlennek és stabilnak hitt párkapcsolat után olyasmivel szembesült, amire a legvadabb álmában sem gondolt.

A sztori röviden: én 39, ő 30, 13 éve együtt, jó kapcsolat és egy-két hete a lány kissé fagyos kezdett lenni meg ingerült, és nagynehezen kibökte, hogy nem tudja hogyan tovább. Hogy langyos víz lett a kapcsolatunkból, ellaposodtunk és nem tudja most még eldönteni, hogy folytassuk-e vagy sem.

Kb két hete panaszkodik iszonyú idegesség és gyomorfájásrohamokra panaszkodik. Ingerlékeny lett. Picit távolságtartó. Én ebből még nem gondoltam semmi rosszra. De a hét elején azt mondta, hogy át kell gondolnia, hogy van-e értelme folytatni. Arra gondolt, hogy egy időre szünetet kellene tartani, hogy tisztában legyen azzal, hogy mit is szeretne.

De semmi haragot vagy megvetést nem érzek nála. Nálam lakik, az anyjához nem akar visszamenni, a fizuja ahhoz kevés lenne, hogy egyedül béreljen valamit, ráadásul a kutyák miatt csak kertes jöhetne szóba. És 99,99%, hogy nincs másik hapsi a dologban, mert nincsenek titokzatos telefonok, ugyanúgy itthon van mindig és azt is mondta, hogy nincs még kilátásban sem kapcsolata mással. (ez mondjuk biztató)

Én először kiborultam és iszonyat depresszióba estem. Egyszer a lelkifurdalás, hogy számomra a legnagyobb kincs volt ő és mit szúrhattam el, egyszer meg a mély döbbenet, hogy hogy juthattunk ide. Annyit kell rólunk tudni, hogy sosem voltak harsány veszekedéseink, viharos vitáink. Sajnos a párom eléggé az a magábafojtó, konfliktruskerülő típus, akiből néha fogóval sem lehetett kihúzni, hogy mi baja. Én azt ajánlottam neki, hogy nagyon mély, őszinte beszélgetéseket folytassunk azért, hogy szembesítsük egymást (inkább ő engem, mivel én mindig tudtam tolerálni a hibáit) a gondokkal és beszélgessünk. Valahogy ez nincs ínyére, de közben majdnem mindenben ugyanúgy vagyunk, mint eddig. Együtt lakunk, együtt sétáltatjuk a kutyákat, ő ugyanúgy háztartásozik és én is mindent csinálok, mint régen, csak hiányzik a közös röhögés, a meghittség. Nőktől vagy a női lékek ismerőitől kérdezném, hogy mire utalnak ezek a jelek, jól érzem-e, hogy azért még jelentek neki valamit, vagy csak magamat áltatom?

Márcsak azért is, mert véletlen megtudtam, hogy elkezdett xanaxot szedni. Márpedig én nagyon jól emlékszem azokra az időkre, amikor régen én akartam valakit otthagyni, szakítani, mert terhemre volt, akkor nekem nem kellett nyugtató és nem volt gyomoridegem, hanem az adandó alkalmat kerestem a lovagias kilépésre.

Én nagyon vágyom arra, hogy mélyen elbeszélgessünk és tárjuk fel a gondokat. Az első nagy összeroppanásomból kijöttem, most az indulatos „deakruvaéletbe minden NORMÁLIS ember meg tudja beszélni csak mi nem?” és a „tapintatos akarok lenni, nehogy elrontsam” között vergődök. Szeretem őt, ugyanakkor mérges is vagyok rá, amiért nem tudunk kommunikálni most, csak kerülgetjük egymást. Néha legszívesebben elkezdenék vele ordítani úgy, hogy kijön a hatelemi, de visszatart az, hogy ezzel nem használnék.

Amire a választ várom, hogy ezek alapján vajon ő mit gondolhat a kettőnk jövőjéről? (mivel ő nem nagyon nyilatkozik semmit)

2011. júl. 8. 11:57
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Teljesen igazat adok. A mostani stratégiám az, hogy megpróbálom ezt a Fireproof módszert, ami ugyan nem a könnyebb út, de ezen keresztül menve legalább képet kapok mindenről. Arról is, hogy csak tévhitben éltem-e 13 évig, arról, hogy valóban van-e még köztünk bármi is és arról is, hogy nekem is hol az a határ, ameddig el tudok menni, hogy méltóságvesztés és megalázkodás nélkül "ennyit még megér" a kapcsolat megmentési kísérlete. Ez egy 40 napon át folytatandó átalakulási folyamat (magamra nézve). Nyilván ezalatt rosszat tennék, ha elkezdenék vagdalkozni vagy indulatból cselekedni. Inkább kifüstölgöm magam a fórumokon és belül.
2011. júl. 13. 11:49
 32/34 anonim ***** válasza:

Én is társasoztam már olyan párral, ahol a nő volt olyan szinten oda a pasiért, hogy a játék lényegét semmibe véve úgy játszott, hogy imádottjának legyen jó, még akkor is, ha ezzel ő került hátrányba. Mi bezzeg a párommal vérre menő csatákat vívtunk a társasjátékban. Mindkettőnknek az volt az észrevétele, hogy annyira szánalmasan viselkedett az a nő...Annyira feladta az egyéniségét azért a pasiért, még egy társasjátékon belül is, hogy az már túlzás. Egy ilyen nő mellett én is unatkoznék ha férfi lennék.

Mi a párommal azóta is gyakran társasjátékozunk, és vért izzadunk, hogy megverjük egymást:)))De nem is untuk meg eddig még a másikat. Bár tény, hogy 3,5 év még messze van a 13-tól.

Amúgy nagyon jó kapcsolatépítő dolog a társasjáték, ezt neked is tudom ajánlani.

Nem tudom, merjek-e ajánlani, nem reklámnak szeretném...Megpróbálom: a Carcassone-ban és a Tikal-ban vérre menő küzdelmet vívhatsz a pároddal, vagy ha többen vagytok (legalább 4-en jó!), a Bohnanzával. Én legalábbis azt tapasztaltam, hogy mióta ezeket játsszuk, a párom minden alkalmat megragad arra, hogy játsszon velem - és közben észrevétlenül kerülünk egymáshoz közelebb, mindenféle görcsölés nélkül.

A 40 napos udvarlási kísérlet nálad fordítva sülhet el, mivel te eddig is figyelmes voltál, eddig is udvaroltál és ez talán kicsit sok volt a párodnak...Most meg még jobban nyomulsz? Nem tudom, tényleg nem.

Verd meg jól társasjáték közben, én ezt javaslom:)

2011. júl. 14. 19:02
 33/34 A kérdező kommentje:

Na, ez a társasjáték ez egy jó ötlet. Békés keretek között, de mégiscsak csatázni.

Elképzelhető, hogy rosszul fogalmaztam korábban, vagy félreérthető voltam. Nem voltam a kapcsolatunkban sosem az a papucs alatt csúszó-mászó típus, aki kinyalja a párját elölről, hátulról. Én inkább az ideális egyensúlyra törekedtem, ami az önimádó macsós nárcisztikus vagy böfögő-röfögő-lábat az asztalra feltéve sörözve meccset néző embertípus és a szánalmasan nyalizó "igenisdrágám, mindenben neked van igazad" között.

Az én hitvallásom egy párkapcsolatban, hogy egy férfi afféle "gentleman" legyen. Aki képes a nőt a tenyerén hordozni, akinek van tartása, becsülete, tisztessége. Ha kell érzékeny és figyelmes, ha kell határozott és kemény, de sosem durva és sosem meghunyászkodó.

Hát nekem nagyjából ennyi az állásfoglalásom ezügyben. Nem csak a párkapcsolatok terén, hanem az emberi kapcsolatokban is. Nem vagyok én sem tökéletes, de a célkitűzéseim mindig is a fentiek voltak.

2011. júl. 15. 06:37
 34/34 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nagyon érdekelne, hogy hogyan alakult a kapcsolatotok, mi van most veled? Nagyon szépen megköszönném, ha szánná rá kis időd és leírnád. :)

Hasonlónak nem éppen hasonló az én szituációm, de azért érdekel, hogy meg tudtátok-e oldani?

Köszönöm előre is!

2013. nov. 1. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!