Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehet ilyenkor egy apa,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Balázs1987 kérdése:

Mit tehet ilyenkor egy apa, és mik az esélyeim?

Figyelt kérdés

Üdvözlök minden Kedves Fórumozót!

Megpróbálom az elején kezdeni a történetem, összejöttem egy lánnyal, rózsaszín köd, minden megvolt, rá pár hónapra állapotos lett, majd kimutatta a valódi egyéniségét, amivel kb. 3,5 évig együtt is sikerült élnem. Az igazi probléma a házasságunkkal kezdődött, előtte is voltak gondok, de akkor indult el igazán. Kezdjük azzal, hogy külföldre jöttem dolgozni, mert otthon nem találtam munkát, ő közben az exeivel találkozgatott, meg bulizgatott a gyermekünk nevelése mellett. Állítólag nem csalt meg, nem is firtattam a dolgot soha. Amikor felmerült, hogy házasodjunk össze, már 2 éves volt a gyermekünk, gyakorlatilag apám, és én fizettük az egész esküvőt, úgy, hogy a "feleségem" részéről kb. 200 rokon jött el, részemről kb. 80, barátokkal együtt... nem izéltem ezen sem, azonban a nászéjszakára majd 2 hetet kellett várnom. Közben persze sokat dolgoztam, hogy meg legyen mindenünk. Szabadidőmben mindig a kisfiammal voltam, ő pedig konditerembe járkált, meg mindenfele, a lényeg, hogy talán napi 2 órát voltunk együtt, mint család. Ő majd 2 évvel idősebb nálam, és papíron óvónő. Rosszul esett neki, hogy a fiunk "jobban szeret" engem, de úgy nézett ki, túl tette magát a dolgokon, kezdtek rendbe jönni a dolgok. Aztán tavaly június végén minden megváltozott, nem foglalkozott senkivel, semmivel, csak magával. Nem volt házaséletünk, és gyakorlatilag mindent én csináltam a munka mellett. Ő szinte otthon sem volt, a kb. 4év alatt többször jöttek elő alkohol problémák nála, és végül, miután gyakorlatilag kisemmizett, augusztus végén indok nélkül kiadta az utam. Utólag jöttek elő olyan dolgok, hogy más is közrejátszott ebben, de végül az illetőnek csak nem kellett. Ezután, már a különélés alatt rendszeresen diszkó, mindenféle vadidegennel találkozgatás, az egyikhez még a fiam is felvitte, úgy, hogy az illetőt nem ismerte, aki mellesleg az apja lehetne, és alkoholista. A többi "úriember" is idősebb, fiatalabb, drogfüggő, alkoholista, büntetett előéletű illetőkből tevődött ki. Mellette néha láthattam a fiam, sokszor nem. Több mint 4 hónapig küzdöttem azért, hogy elhozhassam Magamhoz. Persze ez sem tartott sokáig, mert ismét megtiltotta a láthatást. Egyébként augusztus vége óta, február közepéig rengeteg pénzt adtam, még annak ellenére is, hogy alig láthattam a fiam, csak azért, hogy neki meglegyen mindene, de persze a "drága feleségem" ebből a pénzből szórakozott, meg szolárium, szépségszalon, stb. Közben beadtam a válókeresetet, a bíróságon kértem a gyermekelhelyezést, mivel a fiam szabályosan könyörgött (3 évesen) azért, hogy velem maradhasson. Elmondtam, hogy nem kérek tőle gyerektartást, ő pedig az eddig fizetett összeg minimum dupláját kéri, és mindemellett még egyéb fizettségeket. Amióta külön vagyunk, már kb. 7-800e ft adóssága is van. A tárgyalás előtti kb 1 hónapban, már telefonon sem beszélhettem a fiammal. A tárgyalás napján láthattam fél órára. A bíró, mivel külföldön élünk, nem akart belebonyolódni a dolgokba, ezért békéltetőnek "szánta". Szóval ott tartok, hogy én jeleztem felé a közös megegyezésre irányuló igényem, amire ő még csak nem is válaszol (ez már az ügyvédeken keresztül megy). Mindamellett azt hazudta, hogy én használom a közös autónkat, pedig neki lenne rá szüksége, csak a szgk. 2009 dec. óta mozgásképtelen. Az összegről is hazudott, amit adtam neki, csak erről is van papírom, amit ő írt alá, hogy mennyit fizettem. Azt hazudta, hogy rendőrt kellett hívnia, mert én elvettem erőszakkal a gyermekünket, közben az történt, hogy már hónapok óta mondta a fiam, hogy szeretne nálam aludni, és egyetlen egy estéről lett volna szó. Erre ő beállított a rokonaival, életveszélyesen megfenyegettek, szitkozódtak, meg rám akarták törni az ajtót, mindezt úgy, hogy a fiam velem volt, és erre én hívtam ki a rendőrséget. A rokonai nem jöhetnek a közelembe sem. Az utóbbi 2 hónapban 1xer láthattam a fiam fél órára, felügyelet mellett, amihez természetesen semmi joguk nem lett volna, és ehhez sem. Már telefonon sem beszélhetek a fiammal, aki sírva mondta többször is, hogy velem szeretne lenni. Emellett ellenem neveli a gyermekem, több-kevesebb sikerrel. És nem tudok csinálni semmit, várnom kell a következő tárgyalásra... Ez a gond, hogy nekem muszáj a legális kereteken belül maradnom, míg neki nem. Többször támadott meg, tanúm van rá, az alkohol problémáira is, egy-két pasizós dologról is. Emellett közel 100 használható hangfelvételem van, a rendőr vallomása, és még sok egyéb. Ő egy percet sem dolgozott, és mondta is, hogy amíg kapja a segélyt, meg tőlem a lóvét, hülye lenne dolgozni. Többször betudtam volna juttatni 1-1 volt munkahelyemre, még a különélés ideje alatt is, amit természetesen kihagyott, mert neki így jó. Szóval szenved a fiam, és én. Most nemrég lett szobatiszta, 3 évesen. Én angolul is tanítottam, és mindig vele foglalkoztam, ő most azért kampányol, mert kéretni fogom egy pszichológus orvos-szakértő véleményezését a gyermekünkről. Szóval most foglalkozik vele addig, amíg le megy a per. Az ügyvédje ugyanolyan mint ő, azt mondta neki, biztos nála marad a gyerek, és ne engedje a közelembe. Az első tárgyaláson a "nejem" folyamatosan beszólogatott, felnevetett, még ha a bíró beszélt akkor is.

És mindezek ellenére itt vagyok, egyedül, és nem tudok semmit tenni a fiamért! Felháborító!

Mindenkinek segítek, ingyen, senki egy rossz szót nem tud mondani rólam, és mégis ezt kapom...

Mit tehetek? Van-e esélyem egyáltalán a gyermekelhelyezésnél?

Nem olcsó ügyvédem van, mert nekem a fiam a mindenem, már itt Írországban is felkerestem egyet, hátha előrébb jutnék, a rendőrök már előre köszönnek...

de nem tehetek a legalitás keretein belül semmit...

Légy szíves segítsetek, őszintén mondjátok el, láttok-e esélyt az ügyemben...

Köszönök mindent!

2011. márc. 25. 16:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/103 A kérdező kommentje:

Szia, hát hidd el, nekem is megfordult párszor a fejemben, csak az a baj, hogy ugyanakkora büntetést kapok, mintha egy normális embert bántanék...

Meg ott a Fiam, ezzel neki is ártanék, nem lehet...

Meg ha eddig kibírtam, hogy annyit se mondjak rá, hogy hülye, akkor csak átvészelem valahogy a maradék időt...

2011. ápr. 18. 19:56
 22/103 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

hát megtettem, amit nem kellett volna, de tudtam, hogy ez lesz a vége... Ugye az exem megszabta, hogy a nagybátyjánál találkozhatok a fiammal, de ők ugye nem jöhetnek a közelembe, mert megfenyegettek életveszélyesen. Akkor egy ismerős mondta, hogy az exem barátnőjénél találkozzak vele, hátha belemegy. Belement az illető de már aznap mondta, hogy nem ér rá akkor amikorra megbeszéltük. Utána mondta, hogy át kell mennie másik városba, ha visszaért, szól. Nekem volt pár elintéznivaló dolgom, úh lementem a városba, vettem focilabdát a Kisfiamnak, h majd játszunk. Erre az egyik boltnál pont száll be az exem a barátnőkkel a kocsiba, odamentem a Fiamhoz, szegény csak szorított, szóhoz sem jutott... éreztem, hogy nagyon hiányzom neki. A bnő mondta, hogy a barátja megy ebédszünetre, utána hívnak és mehetek, mondom ok. A haverom, aki velem volt, ugyanott dolgozik, és be kellett vinnünk a betegszabis papírját, amikor jöttünk hazafele velünk szemben jött az exem bnőjének a párja... hát 20perc múlva már rájuk telefonáltam, mondták, hogy most ment el, mehetek. Elmentem, vittem a vállamon a biciklijét a Kisfiamnak, hogy minél több mindent csináljunk, de persze már az ajtóban nekem támadtak azzal, hogy az a feltétele, hogy játszhassak a fiammal, ha kikapcsolom a telefonom, és nem lesz hangfelvétel. Hát amilyen szépen beszéltek velem, mondtam, hogy felejtsék el, játszottam pár percet a fiammal, mondtam neki, hogy sajnos mennem kell, erre ő: "Oké Apa, de ugye máris jössz vissza!"

És ezek után még engem "szaroztak", hogy nekem egy hangfelvétel fontosabb mint a Fiam, erre annyit mondtam, hogy sajnos ezek kellenek ahhoz, hogy bizonyítsam, hogy a Fiam fontos, és, hogy a saját biztonságom biztosítsam...

Előtte, és azóta persze telefonon sem beszélhetek vele ismét, de legutóbb a telefonba (amit ugye kihangosított az "anya"), azt kérte a Kisfiamtól, Bazsi, mondd már meg Apának miért nem akarsz vele beszélni, és szegény annyira össze volt, és van zavarodva, hogy nem tudott mit mondani, csak hebegett, habogott... Istenem, csak 3 éves... és persze a leendő volt feleségem egyből lerakta a telefont... segítsetek, ha tudtok... köszönök mindent...

2011. ápr. 23. 00:45
 23/103 anonim ***** válasza:
86%

az a baj,h a hangfelvételeket a bíróságon nem fogadják el,mert sérti a személyiségi jogokat.

De semmiképp ne töröld,mert egyszer méh jól jöhet

2011. ápr. 24. 15:34
 24/103 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

igazából elfogadják őket, és annyit készíthetek, amennyit csak sikerül. Annyi a különbség, hogy nincs akkora súlya, mint büntetőeljárásnál...

A lúzer usernek meg annyit üzenek, hogy bár remélem nem kerül hasonló helyzetbe, de kíváncsi lennék rá, hogy sikerülne neki átvészelnie mindezt...

A Fiam a mindenem, ennyi...

2011. ápr. 25. 03:02
 25/103 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok kitartást és erőt kívánok Neked a folytatáshoz, ugyan nő vagyok én is, de a pokolba az ilyennel, mint a te exed!!!!!!!! Gusztustalan, mocskos húzásai vannak! Szegény fiad még jobban összezavarodik ettől a boszorkánytól...

Bárcsak tudnék segíteni...

Egyébként velem pont ugyanez volt, bár fordítva.. Apám hagyott minket el, én 3, nővérem 6 éves volt.. 3x-ra is megházasodott apa (mi a 2. házasságból lettünk), és minden egyes alkalommal, amikor mentünk át hozzájuk, sírva jöttünk haza, mert apám és a "kedves" neje folyamatosan szidta és rossznak tűntette fel a szemünkben anyut... egy idő után már akkor sírtunk, amikor apa bejelentette, hogy x napon nála kell legyünk. Anya pedig rájött mik történnek náluk, és onnantól kezdve ő is szitkozódott apám és a neje felé, nagyon rossz volt két tűz között lenni.

Sok idő volt, mire nagyobb koromra fel tudtam ezt dolgozni. Remélem nálatok hamarabb megoldódik és nem szenved akkora lelki károsodást, mint anno én és a tesóm!!!

Drukkolok!!!

2011. ápr. 25. 10:25
 26/103 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Két magyar jogász készített egy felmérést, hogy a válásoknál hány százalékban ítélik a gyermeke(ke)t az édesanyának, és hány százalékban az édesapának. A válások 90 (!) %-ánál az apák nem is harcolnak azért, hogy náluk helyezzék el a gyereket, hanem beleegyeznek, hogy az édesanyánál történjen az elhelyezés. A maradék 10 %-nál pedig, amikor perre kerül a dolog, az arány 60%-40% az anya javára, ami még mindig nem egyenlő esély, de jelentős!

A két jogász által készített tanulmányról a cikk:

[link]

Olvasd el!

Másik: Ha lesz pszichológus szakértői vizsgálat, akkor nagy valószínűséggel anyukának annyi. A pszichológust nem tudja hülyíteni. Nálunk is ez volt. Anyuka mindenhol előadta a szegény szerencsétlen bántalmazott ősanyát, a szakértői véleményben meg gyönyörűen leírták az ellenkezőjét. Én is csak lestem, nem gondoltam volna. És hiába pici a gyerek, nála is ki fog derülni az ellennevelés és a manipulálás. Légy erős a fiad kedvéért és csináld végig a pert, hogy utána nyugodtan élhessetek.

Sok sikert és kitartást kívánok!!!!

2011. ápr. 25. 17:02
 27/103 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Reg nem hallottam feloled. Mi ujsag? Intezodott valami a javatokra?
2012. jan. 6. 00:06
 28/103 anonim ***** válasza:
100%
Én is kíváncsi lennék a fejleményekre.
2012. jan. 16. 15:52
 29/103 A kérdező kommentje:
Sziasztok, bocsánat, csak nem volt internetem elég sokáig, meg időm sem sok... már 4 bírósági tárgyaláson túl vagyok... eddig összesen kb az összes spórolt pénzem ráment, meg mellette a testvéremnek tartozom már kb 2-300e ft-tal... Hat, ismétlem 6 különböző megegyezési ajánlattal álltam elő, és egyiket sem fogadja el... A legutolsó ajánlat az volt, hogy papíron nála lesz a Fiam, 1 hetet nála, 1 hetet nála van, és ő vesz fel minden féle segélyt, ami Írben elég jelentős összeg, én mondtam, h mivel dolgozom, nem tartok rá igényt, és erre tárgyaló termen kívül a rokonaival azt mondták, h nem vagyunk mi cigányok, hogy ezt engedjük... Az apját majdnem orrba gyűrtem, de visszafogtam magam... emellett mocskolni próbált mindennel, csak a bírónőnek lejött, hogy milyen ember ő, és én... a Legutóbbi tárgyalás dec.6-án volt. A legvégén a Bírónő belekezdett valamibe, de az exem szokás szerint közbe vágott, "ha tudná milyen ember a felperes, és milyen vagyok én, akkor nem lenne szükség erre az egészre!!!" ezt nem éppen megfelelő, ill odaillő hangnemben tette, mire a Bírónő hasonló hangnemben: "Ne aggódjon, nagyon jól tudom, hogy milyen ember Maga!!!" Az ügyvédeim azt mondták a tárgyalás végén, aminek az eredménye az lett, h pszichológushoz kell menni mind3unknak... szal ők azt mondták, nem ismernek engem, de már sokszor találkoztunk, már elég sokszor beszéltek az ex-el is, és az ügyvédem egyike nő, elvált, professzor, és azt mondta, h ő ezek után kizártnak tartja, h ez a nő alkalmas a gyermeknevelésre... Arra hivatkozott a tárgyaláson, h mivel neki óvopedagógusi képzettsége van, tanult pszichológiát, ő tudja, hogy én alkalmatlan vagyok... a nyakamba akarta verni a 160e ft-os díjat, amire mondtam, h a felét hajlandó vagyok kifizetni, a Bírónő kiosztotta, és utána mondta, h ok, kifizeti a felét... A határidő után 1 héttel ki is fizette, most várom, h mikor kell menni... közben átköltözött egy másik házba, meg 2 hétre hazament, h a születésnapját a román állampolgárságú úriemberrel töltse, akivel nyár környékén jött össze az interneten, és most találkoztak kb 3.-jára életükben... Nemrég beszéltem a Fiammal telefonon, mondta, h itt vagyunk anyával, meg valakivel venni játékokat... megtudtam a Fiamtól, kb 3 hete, amikor majdnem sírt, esti alvásnál, amikor nálam volt, mondta, hogy anyával, meg az úriemberrel egy ágyban aludtak... 4 éves lesz feb.22-én. Szegény már teljesen kész van, mindig mondja, h nem akar visszamenni az anyjához, folyamatosan oltja a nem mondom mi ellenem, és a gyerekem érzi, h nálam van jó helyen, de hiába kéri sírva az anyját az nem engedi maradni...úgy szétverném a fejét annak a görénynek... a bíróságon egy szót sem szólt az úriemberről, én senkivel nem jöttem össze, nem is tudnék, mert ez a dolog, h a Fiammal mi lesz, jobban foglalkoztat, de ha már az utcán látott valamelyik rokona valakivel beszélgetni, már van valakim, és a bíróságon elő is adta. Az ügyvédem azt mondta, h mi ne szóljunk =re...nem tudom mi lesz... próbálom nem feladni, a Fiam tudom, h számít rám, de nagyon nehéz...Vasárnap jön majd hozzám, úgy örült amikor mondtam neki... a pszichológus vélemény fog számítani, úgy néz ki... azt omndta az ügyvédem, ha őt hozzák ki alkalmasabbnak, ami szerinte kizárt, onnastól, h azt mondják, h én alkalmas vagyok már jók vagyunk... nem tudom mi legyen, segítsetek légyszi, még ha fáj is...
2012. febr. 2. 19:03
 30/103 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon drukkolok neked, további sok erőt és kitartást kívánok! Mindenért kárpótol majd, ha végre veled lehet a kisfiad! Én írtam, hogy mi is voltunk pszichológiai igazságügyi szakértői vizsgálaton, és számomra is meglepő volt, hogy milyen pontos jellemzést írtak mindannyiunkról. (én vagyok az apa élettársa, nekem is részt kellett vennem). Egész addig mindenki bevette az anyának, hogy ő az áldozat, a párom meg egy brutális szemét. Na itt fordult a kocka. Anyuka egyből visszavonta a keresetét, tudta hogy úgyis vesztene. Remélem ti is egy profi szakértőhöz kerültök. Írj majd a fejleményekről!
2012. febr. 3. 10:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!