Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek csináltassak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek csináltassak külön vagyonnyilatkozatot esküvő előtt? Hogy működik ez? Kihez forduljak?

Figyelt kérdés

Esküvő előtt állok, van egy lakásom amit már évek óta egyedül törlesztek!

Esküvő után nem szeretném hogy közös vagyon legyen...

Esetleg ha történik velem valami vagy válásra kerülne a sor akkor maradjon az én tulajdonom..

Elég ha írok róla papírt?

Vagy forduljak ügyvédhez?

Van ebben valakinek tapasztalata?

2011. jan. 8. 18:11
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
16%

Voks: NEM.

És aki azt mondja, hogy a ház/lakás külön vagyon, mert házasság előtt szerezte.

NEM KÜLÖN VAGYON, mivel a házasság előtt még nem az övé. Akkor lesz az övé, ha minden hitelt kifizetett rá! A hitel is közös lesz, ahogy a fizetések. Ezt mondja ki a családjog. A jog szerint a hitelt a házasság megkötésétől EGYÜTT fogják fizetni, akármennyire is külön kasszán vannak. A jog nem ismeri a külön kasszát házasság esetén. A jog úgy veszi, hogyha van 1,2 M fizetése a férjnek, 100 ezer a feleségnek, az 1,3 milla havonta. Ez közös. Nem osztozkodnak, nem veszik többé külön. Abból fizetnek mindent. Nem én a felét, te a felét. A közös 1,3 millából. Eszerint a hitelt is közösen fizetik a közös 1,3 millából. És ezekszerint a csaj is beszáll a jog szerint a törlesztésbe. Tehát nem különvagyon lesz a lakás. Nem lehet az.

2011. jan. 8. 22:39
 42/62 anonim ***** válasza:

előző, házassági szerződés nélkül így van, ahogy írod, de pont erre való a szerződés, hogy abban lehet rögzíteni minden olyan dolgot, amit ők ettől eltérően szeretnének.

ezért kell elmenni ügyvédhez, ő tudja, hogyan lehet mégis csak az övé a még kifizetetlen ház válás esetén.

csak alá kell írnia mindkét félnek. ennyi.

az pedig, hogy a leendő asszonyka aláírja-e vagy sem, nem a mi dolgunk.

2011. jan. 8. 23:12
 43/62 anonim ***** válasza:

Kedves, tegnap 22:14

Lehet, hogy én későn érő vagyok, és még nem nőttem fel teljesen, de másképp látom.

A házasság sok egyéb mellett a biztonságról is szól.Elsősorban a CSALÁD BIZTONSÁGÁRÓL, és a bizalomról.

Én is kötöttem szerződést, az anyakönyv vezető előtt.

72/F

2011. jan. 9. 09:48
 44/62 anonim válasza:

Minden második házasság válással végződik sajnos ez tény!

Nem tudhatod hogy mi fog történni, jobb az óvatosság!

Aki előrelátóan gondolkozik az így tesz!

Lehet ezt normálisan is csinálni felnőttek módjára!

Már nem a középkorban élünk!

Írjátok bele mit visz a csaj és mit teszel bele te!

2011. jan. 9. 11:09
 45/62 anonim ***** válasza:
67%
Én Igennel voksolok pedig nő vagyok. Akik elválnak azok sem gondolták az esküvőn, hogy válni fognak, mégis így alakult és elég durva lenne azért ekkora keresetkülönbség mellett fele fele arányban osztozni. Ha a feleséged helyében lennék gond nélkül aláírnám, elvégre miért ne??? Mi bajom lesz egy aláírástól??
2011. jan. 9. 15:31
 46/62 anonim ***** válasza:

"Bizalomnak hívják, amikor tudod, hogy a férjed nem tenne ilyet."

Milyen kis naiv:)

Ez a mondat így hangzik helyesen:

Bizalomnak hívják, amikor ELHISZED, hogy a férjed nem tenne ilyet.

2011. jan. 9. 19:32
 47/62 anonim ***** válasza:

Nos szerintem a legtöbb megcsalt fél nem gondolta volna a párjáról, hogy képes lenne rá hogy megcsalja... Aztán kiderül hogy mégis. Így szokott ez lenni.

De mondok egy példát: ismerek egy nőt, aki kb 2 éve ment férjhez. Semmije nem volt, a férjének viszont volt pénze. A házat, amibe beköltöztek a pasi vette, meg minden mást is. Nagyjából egy év múlva a fickó meghalt valami betegségben, minden a nőre szállt. Még egy év sem telt el, de a nőnek már új pasija van, akivel abban a házban él együtt, amit a férje vett... A halott férj szülei meg ki vannak borulva, hogy "idegenek" kezébe került a ház, ami a fiuk munkájának a gyümölcse.

Úgyhogy a szavazatom: IGEN

24/L

2011. jan. 11. 20:50
 48/62 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig de nincs már olyan, hogy ha x évig együtt éltek házasságban akkor a házasság előtti vagyon is közössé válik?

Amúgy csináltass :) az én férjem is ezen parázik, de úgy néz ki nekem kell elvonszolnom ügyvédhez az ügyben lévén mindig mindent én intézek. Nekem nem kell a háza, az az övé, ő dolgozott meg érte. (van egy másfél éves lányunk, 6 éve élünk együtt, és 3 hónapja vagyunk házasok szintén az ő "cseszegetése" végett)

Viszont a hölgy tudomására finoman kell hozni, mert bizony sok nő ezt kissé khm nehezményezi. Mármint a házassági szerződést.

2011. jan. 11. 21:10
 49/62 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

A válasz: IGEN!!!!

Háromszor is!

Nyilván a szerelem vak stb, stb, meg bizalom blablabla, de

az ilyen dolgokat betegség (szellemi leépülés, harmadik fél) simán felülírhatja.

Anyukámat is így sikerült tönkretennie az apámnak, hogy minden vagyon közös volt.

Pláne, itt most Te vagy az, akit kárt érhet, mert Te vagy a családfenntartó. Ha meg nem lesz szükség rá 20 év múlva akkor úgyis mindegy, ha meg igen, akkor jó hogy ott lesz az a papír.

További szép napot!

2011. jan. 11. 21:47
 50/62 anonim válasza:
Szia,válasz: IGEN!
2011. jan. 11. 22:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!