Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek csináltassak külön vagyonnyilatkozatot esküvő előtt? Hogy működik ez? Kihez forduljak?
Esküvő előtt állok, van egy lakásom amit már évek óta egyedül törlesztek!
Esküvő után nem szeretném hogy közös vagyon legyen...
Esetleg ha történik velem valami vagy válásra kerülne a sor akkor maradjon az én tulajdonom..
Elég ha írok róla papírt?
Vagy forduljak ügyvédhez?
Van ebben valakinek tapasztalata?
én nem értem meg akkor sem,ne haragudj.
A házasság vagyonközösség. Arról szól, hogy az az 1,2 M és a leendő feleséged(?) fizetése közös. Ha ő 150 ezret visz haza, akkor ő abból fizeti a közös költségeket, és rak magának félre. Amikor gyes-gyeden lesz, akkor kap majd 110 ezer forintot, és ugyanúgy, mint korábban, ő abból fizeti a közöset, A GYEREK KÖLTSÉGEINEK LEGALÁBB A FELÉT, és félrerakni MAGÁNAK, ahogy te, miből fog? Ő miből fog elmenni szórakozni, ha netán akar majd? Ő miből fog ruhát venni, kozmetikumot? Pont akkor elfogadhatatlan szerintem ez a rendszer, mikor nagyon eltérőek a jövedelmi viszonyok. Mert akkor az egyik szinte minden pénze rámegy a közös dolgokra, a másiknak bőven marad, de abból már nem ad a társának, mert hát ugye külön kassza. És ha még, akkor a társa legyen hálás, és vegye ajándéknak.
Hát nem ajándék az. Mivel a családjog kimondja, hogy KÖZÖS a pénz, amit ketten szereztek. Neki éppúgy joga van a te fizetésed fennmaradó részéhez, mint neked az övéhez. Ez már nem együttélés. Házasságról beszélsz.
Akkor mond meg te mit csinálnál ilyen helyzetben:
Pároddal szépen éltek egy házban amit te saját pénzedből vettél,jól keresel többet mint a párod 5 év után jön egy fiatal jó csaj és félrelép a férjed, teljesen beleszeret
Azt mondja: elválok! KÉREM,követelem a ház felét + mindennek a felét!
És ilyenkor mit csinálsz?
Bizalomnak hívják, amikor tudod, hogy a férjed nem tenne ilyet. Sajnos ezt nehéz elmagyarázni olyannak, aki még nem érezte, én sem hittem volna addig, hogy van ilyen...
Mindenesetre a házasság előtt szerzett vagyon a tiéd, vagyis a ház, ha kifizeted, a tiéd. A fizetésed jogilag közös vagyonnak számít, ahogy az övé is. Ha te keresel 1 milliót, ő pedig 100.000-et, házasságban az jogilag 550-550 ezernek számít, ez a vagyonközösség.
Más oldalról nézve:
Hogyha van 1-2 gyermeketek és elváltok, akár az ő, akár a te hibádból, vigasztalni fog a vagyonnyilatkozat, ha a gyerekeidnek kell majd albérletben felnőniük?
"Bizalomnak hívják, amikor tudod, hogy a férjed nem tenne ilyet. Sajnos ezt nehéz elmagyarázni olyannak, aki még nem érezte, én sem hittem volna addig, hogy van ilyen"
Ha ilyen van akkor soha nem lenne válás!
Gyerekek végett nem kell aggódni hisz teljes támogatásom az övék lesz! Öket hagyjuk is ki..
akik a bizalomra hivatkoznak, azok végtelenül naivak.
mintha az ő környezetükben ne lenne válás, mintha még életükben nem hallottak volna erről, úgy tesznek.
a struccpolitika nem jó megoldás, aki felnőtt, felelősségteljes gondolkodással rendelkezik, az felkészül minden eshetőségre, és gondoskodik a saját biztonságáról.
Te jól csinálod, kérdező, igazad van!
Akkor kérem szavazzatok!
Csináltassak vagyon-nyilatkozatot a lakásról?
IGEN vagy NEM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!