Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek csináltassak külön vagyonnyilatkozatot esküvő előtt? Hogy működik ez? Kihez forduljak?
Esküvő előtt állok, van egy lakásom amit már évek óta egyedül törlesztek!
Esküvő után nem szeretném hogy közös vagyon legyen...
Esetleg ha történik velem valami vagy válásra kerülne a sor akkor maradjon az én tulajdonom..
Elég ha írok róla papírt?
Vagy forduljak ügyvédhez?
Van ebben valakinek tapasztalata?
Nálam teljes a bizalom, de nem árt az óvatosság..
Ahogy egyik ismerősöm mondta:
Házasság előtt szerelem utána meg üzlet..
Nem hülyeség. Nálunk is felmerült, bár én javasoltam, mert jogilag a férjemnek nagyobb vagyona van (nekem, ahogy írtam, egy része a szülők nevén van). Mert saját magamról se tudom megjósolni, hogy 5, 10, 20 év múlva nem kattanok-e meg.
Mivel most szeretem, nem szeretném a jövőben sem kiforgatni.
Mondtam, hogy aláírok bármilyen hasonló papírt, mert üzleti életben dolgozom és láttam már karón varjút (ingatlanokkal foglalkoztam akkoriban és hetente láttam megvadulni amúgy rendes embereket, amikor pénzre terelődött a téma). Annyit kértem, hogy az ügyvédet intézze ő, ne nekem kelljen rohangálni érte. Írják meg a szerződést, kérem elolvasásra, az ügyvédnél csak firkantok.
Végül győzött a bizalom meg a lustaság :)
Még mindig nem értem, minek akkor a házasság???? Ez a mai világban már nem annyira fontos, inkább azért jó, hogy közös legyen minden jogilag is ezután.
Az együtt élésnél fel sem merül, hogy akivel élünk, az örökölhetne bármit is.
Nem tudom, de én választanék.
Vagy vagyon nyilatkozat, vagy házasság.
Van olyasmi rendelet is ha pl egy háztartásban éltek x évig
akkor is közös lesz a vagyon..
Esküvőt pedig a gyerek végett szeretnénk, teljes normális családba kerüljön.. + a párom végett is, ez az álma :)
Rajtam ne múljon.. 29F
Gyereket nem igazán lehet kitiltani a vagyonból. 25% köteles rész jár neki, hacsak nem bűnöző, vagy nem tört a szülei életére.
Amúgy a vagyonnyilatkozatot úgy is meg lehet írni, hogy válás esetén enyém-tied, illetve egy záradékot írni halál esetére. Vagy a jelenleg hatályos jogra bízni, akkor mindenképp a gyerek nevére kerül minden, a házastárs haszonélvezetet kap.
De később lehet ezen változtatni is, semmissé is lehet tenni a szerződést.
engem továbbra is két kérdés zavar ebben az egészben
1) a részleteit a hitelnek igyis úgy is közösen fizetitek. Hiszen még ha a te fizetésedből megy is, akkor is a családi közös kasszából van kivéve, és a leendő feleségedre terheled azt az összeget, annyival többet kell neki beleraknia.
2) halálod esetén a szüleidre szálljon a lakás (és minden egyéb vagyon: pl. kocsi stb): remélem a szüleid fognak ellátni, betegség esetén ápolni ,a gyerekeidet gondozni. mert ebben az esetben igazad van, a nejed nem érdemel semmit halálod esetén.
Most ezzel TE forgatod ki a menyasszonyodat az egyébként normálisan őt illető vagyonból. Hiszen mint mondtam, akármit csinálsz, a hitelt közösen fogjátok fizetni, és amig ő gondoskodik rólad és a gyerekekről (anyagilag, és egyéb módokon), addig megérdemli, hogy az ez idő alatt szerzett javakból (és a lakás ilyen lesz, hiszen akkor lesz a tiéd, amikor végleg kifizeted a hitelt) ő is részesedjék. Ez nem kiforgatás. Ez normális.
19:03 válasz:
Valójában itt az óvatosságon van a szó, nem pedig a bizalom hiányáról!
Azt akarom elérni hogy ne bukjam a házat ha esetleg az asszony félrelép, vagy 20év múlva meggondolja magát!
Mivel nem vagyok jövőbe látó!
Szerintem meg az az undorító dolog hogy a csaj odamegy valahova 1 bugyogóval aztán 2 év múlva meg elviszi mindazt amiért te 30 évet dolgoztál..
Ha lesz gyerek természetesen minden az övé lesz ez nem is volt kérdés!
19:16 - igazad van.
De szerintem a kérdező olyan esetre gondol, amit például én is láttam a férjem válása után. Felnevelték a gyereket, ő egy kocsi kivételével mindent (nagyobb értékű autó, teljes ingatlan, stb) ott hagyott, a munkáltatója lakásában húzta meg magát. Bár gyerektartást nem fizetett, a gyerekét a mai napig támogatja mindenben, anyagilag is.
Abban már nekem kellett kétszer közbelépnem, hogy a volt neje ne tudja lehúzni pénzzel a válásuk után. Egyszer "segített neki eladni" egy autót. Az aktuális pasija autókereskedő volt, felvették a kocsiért járó pénzt, majd eltapsolták. Ügyvéddel kellett fenyegetőzni, majd nekem is közreműködni a volt nej (ingatlanértékesítő voltam) egyik ingatlaneladásában, hogy ott és akkor, ügyvéd előtt vissza tudja szerezni azt a két misit.
Kisebb összegeket a gyerekre hivatkozva is legombolt tőle.
A legutóbbi az volt, hogy kiderült, a gyerek iskolája (amit a válásnál szerződésben rögzítettek, hogy az otthagyott ingatlan fejében ő fizet) egy év nincs fizetve és ki akarják rúgni. Egyszer kért rá pénzt, lett belőle egy jacuzzi.
Másodszorra is akart kérni, akkor már mondtam, hogy nem, ha a gyereknek kell valami, akkor közvetlenül oda legyen befizetve, ahol szükség van rá. Menjen be az iskolába és ott fizesse be, ne a volt feleségnek adja. Ha táborra kell, akkor a szervezőnek, stb.
Ez a házasság se így indult, de a válás után már itt tartanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!