Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehetséges, hogy egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetséges, hogy egy "pártatlan" bírónő a gyereket az őt kis híján agyonverő anyának ítéli?

Figyelt kérdés
Egy kollégámnak évekkel ezelőtt megromlott a házassága. Az anyuka - aki mellesleg pedagógus, alsó tagozatosokat tanít - rendszeresen brutálisan bántalmazta a gyereket, ütötte a férjét is, majd a férj nem bírva tovább, hogy a gyereknek a fejét az anyja a falba veri, fojtogatja, stb. a lakásból elmenekült a gyerekkel együtt és a szüleihez költözött. A pszichológus szakvéleménye szerint az anya kemény pszichés problémákkal küzd, a gyereknél pedig nem zárható ki a tartós pszichés károsodás sem az anyja által elkövetett cselekmények miatt. A "pártatlan" magyar bíróság ennek ellenére ideiglenes intézkedéssel az anyjához helyezte el azt a gyereket, aki ha meghall egy autót megállni a ház előtt, már elbújik, annyira retteg az anyjától. Amióta az apa neveli, azóta jár terápiára, az iskolába szépen beilleszkedett, jól tanul, kezd megnyugodni és már nincsenek széklet- és vizelettartási problémái sem. A bíróság nem volt hajlandó meghallgatni azokat a tanúkat, akik igazolták volna az anya brutális viselkedését, gyereket kezelő pszichológus véleményét sem vették figyelembe, és az apa által készített video- és hangfelvételeket sem nézték meg. A gyereket át kellene adni az anyjának, de erre az apja nem hajlandó - mondjuk én sem lennék. Az apuka évek óta kolléga, ismerjük, higgadt, nyugodt, soha nem bántotta a feleségét, a gyerek pedig annyira ragaszkodik az apjához, hogy azt mondta, ha az anyjához kell mennie, kiugrik az ablakon és hazaszökik (ötödik emelet). Az anyai nagyszülők is aktívan részt vesznek az apuka bántalmazásában, kikészítésében, ezen felül anyuka a szcientológiai egyház tagja lett. Az apukának elfogyott a türelme, a nyilvánossághoz fordult, a felvételek felkerültek a youtube-ra is, és talán újságcikk is fog születni. Ha valakinek van bármi ötlete, hogyan lehetne segíteni rajtuk, az kérem, írja meg! http://www.youtube.com/watch?v=UnFyN7-LUG4&feature=mfu_in_or..
2011. jan. 5. 22:53
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászólónak: Szerinted indokolja bármi,hogy valaki a gyerekét brutálisan bántalmazza? Egyébként a pszichológiai szakvélemény egy részlete az apáról: "életkorának megfelelően érett személyiség, aki fejlett mentális és emocionális fékrendszerrel rendelkezik. Figyelemre méltó fejlett empátiás készsége, mely lehetővé teszi számára hogy érzelmileg a legkülönbözőbb életkorú és lelki fejlettségű emberekre is rá tudjon hangolódni. ... Szülői alkalmasságát az igazságügyi pszichológus-szakértésben szokásos négy övezetbe soroláson belül az "átlagosnál magasabb szintű alkalmasság" övezetébe indokolt besorolni. ...-nál megállapítható az is, hogy pszichésen semmilyen pszichopatológiai szempontból értékelhető, tehát kórosnak tekinthető tulajdonsággal nem rendelkezik." Ezzel szemben anyuka a szakvélemény szerint "Szakvélemény alapján neurotikus vonások is jellemzik agresszív. konfobuláló és teátrális személyiség". Az anyuka a szakértő és a bíróság előtt is elismeri a gyerek bántalmazását, csak "finomítja". Bár szerintem azt nehéz finomítani, ha a gyerek fejét a fürdőszobában fürdés közben a falba veri. A gyerekkel kapcsolatban egy idézet a szakvéleményből: "Ennek a ... által is írásba foglalt élménynek súlyos, a gyermek későbbi pszichoszexuális fejlődését veszélyeztető hatása lehet... Nem volna meglepő, ha a kiskorút a későbbiekben olyan szorongások zavarnák a normális szexuális aktivitásban, melyek szerint féltenie kellene magát (nemi szervét)valamely, a női nemtől származtatható agresszív viselkedéstől." (Anyuka a nemi szervénél fogva rángatta a gyereket.) A gyerekről készült vélemény egy részlete:" Anyját érzelmileg teljesen elutasítja, aminek a hátterében kizárólag a saját negatív tapasztalatai állnak. Az anyjához való kötődése sérültnek, és a szinte teljes bizalomvesztés talaján állónak tekinthető. A kiskorú anyja nevelésébe való kényszerítése egészen biztosan újabb súlyos pszichés traumát jelentene számára."

Lehetünk erősen elfogultak a nők irányába, de még mindig úgy gondolod, hogy a bírónő jól döntött?

2011. jan. 6. 10:37
 32/41 anonim ***** válasza:

aki szerint nem hitelesek a videók: nem halljátok, ahogy sír a gyerek, hogy anya ne bánts?? hogy a nő fut utána és üti? szerintem borzasztó.

mondjuk azt nem értem, hogy az apa videózás helyett miért nem állt a gyerek és a nő közé. értem én, hogy nem akarta megütni a nőt, de a gyereket attól még lehet védeni.

2011. jan. 6. 11:32
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező..

az utolsó hozzászólónak igaza van. Amit meg ide beírtál, bárhonnan lehet írni, kitalálni, stb.. Nem tudod bizonyítani, hogy valóban ez áll a szakvéleményben. Érted, mire gondolok?

És megkérdezem én is - minek nevezte a harmadik felvételen a férj az anyát? Folyamatosan azt hallani: mi vagyok én? Mi vagyok én?

Valamint egyszerűen hihetetlen, hogy HOSSZÚ PERCEKEN ÁT úgy zajlik a vita, hogy üti-veri a gyereket az anya, miközben az apa csak mondogatja: Fejezd be! fejezd be! fejezd be!

Próbálok hinni, de eddig a biozonyítékokból igenis az jön le, hogy akár manipulálhatta is az apa a dolgokat. Amíg meg csak a te "tolladból" látjuk itt a pszichológusi szakvéleményt, meg lehet cs.szni. Ennyi erővel ideírhatom én, mint az anya ismerőse, hogy az anyáról szóló szakvélemnény "nyugodt, kiegyensúlyozott személyiség, türelmes és empatikus, blabla"

2011. jan. 6. 11:33
 34/41 A kérdező kommentje:
A szakvéleményekből pontosan, szó szerint idéztem, ebből nyilvánvaló, hogy láttam. A "Mi vagyok én?" ha jól sejtem, a gyereknek szól, aki sírva hülyézi le az anyját az ütlegelés közben. Az apa meg is kérdezi, hogy mégis mit mondjon, ha napi szinten veri? Nehogy nekem azt mondja valaki, hogy a gyereknek szó nélkül kell tűrnie a brutalitást, ha pedig le meri hülyézni ezért az anyját, akkor ő egy hálátlan kölyök. Az apját miért nem hülyézte le? Talán mert az nem ütötte-verte naponta? Az apja évekig védte a gyereket, természetesen nemcsak szóban, hanem fizikailag is, de dolgoznia is kellett, nem lehetett a gyerek mellett minden pillanatban. Amikor a gyerek fejét a falba verte az anyja, akkor is az apja kapta ki a kádból a vizes gyereket. Ki kellett volna vinnie az utcára vizesen? Ismétlem, a felvételek tényleg szándékosan készültek, mert a kolléga úgy gondolta, hogy kénytelen megörökíteni bizonyítékként. Nem volt nehéz dolga, napi szinten voltak az ilyen őrjöngések. Viszont engem továbbra is az érdekel, hogy azzal együtt, hogy tudom, hogy a bíróságnak szabad mérlegelési joga van, hogy fordulhat elő, hogy a hivatalos szakértői véleményt nem hajlandó figyelembe venni a bírónő?
2011. jan. 6. 11:47
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Ha a bírónő ezeket a bizonyítékokat nem vette figyelembe, sima jogtiprás.
2011. jan. 6. 11:56
 36/41 anonim ***** válasza:
42%

Te magad adod meg a választ: a bírónak szabad mérlegelési joga van! Szakértői vélemény nem perdöntő! Okkal. Szakértői véleményt mindenről és mindennek az ellenkezőjéről is be lehet szerezni. A bíró az egyedüli aki pártatlanul ítélkezhet.

Te is elfogult vagy, csak az egyik felet látod-hallod, csak egy verziót ismersz. Nem keresed az igazságot, hanem támogatod az egyik felet.

Látott már a világ sok brutális, mocskos, manipulált, rabolt és visszarabolt etc... gyermekelhelyezési küzdelmeket.

Most hirtelen a francia apa-orosz anya jut eszembe. A francia bíróság az apának, az orosz bíróság az anyának ítélte a gyereket. Majd elkezdték egymástól elraboltatni vagy háromszor oda-vissza a kissrácot. Az apa ott is azt bizonygatta, hogy elmebeteg és szadista az anya. Az anya meg azt, hogy agresszor és manipulátor az apa....

2011. jan. 6. 12:03
 37/41 anonim ***** válasza:

Szia!

Túl azon, hogy a médiához kell minél szélesebb körben fordulni, szerintem alapítványokat, egyesületeket is érdemes megkeresni, akik tudnának segíteni. Kapásból nekem az Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesülete jutott eszembe, de biztos, hogy én minden olyan szervezetet megkeresnék, akiknek bármilyen közük van a családhoz/gyerekhez/bántalmazáshoz.

És ezzel egy időben a Belügyminisztériumnak és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak is írnék.

2011. jan. 6. 12:16
 38/41 anonim ***** válasza:

Ez egy újságíró száma,ha érdekel.Napász tehát minden nap több 1000 ren olvassák.Remélem ha igaz a történet akkor ez segít valamiben.

Nekem is kelett a médiához fordulni egy dolog miatt,de fel kell készülni rá,hogy egy darabig akkor az összes újság és köz tv felkeres min. telefonon,ha titkos ha nem a számod.

Ha kell a szám akkor küldj privit.

2011. jan. 6. 12:45
 39/41 A kérdező kommentje:
Jelenleg két újságcikk, tévé- és rádióriport is kilátásban van, apuka nem adja fel! És akkor még valami, amit eddig szándékosan nem írtam, mert nem akartam, hogy akár pro akár kontra befolyásoljon bárkit: apuka rendőr, és nem a klasszikus viccek alapján elénk ugró primitív bunkó. Alapvetően is higgadt természetű, és hát a mi hivatásunkban amúgy is meg kell tanulni uralkodni magunkon, elvégre nem csaphatom le azt, aki leanyáz, mert a jelenlegi bírói gyakorlat ha valaki egy rendőrt meg akar ütni, az max. garázdaság, mert "nem is úgy volt", de leginkább semmi. Ha viszont egy jóképességű bűnöző tanúk, nyomok nélkül elköhinti magát, hogy "megvert", a rendőrt azonnal leszerelik, jobb esetben felfüggesztik, aztán ha kiderül, hogy hazudott a jómadár, még bocsánatot sem kérnek. Nem beszélve arról, hogy ha egy rendőr ad egy pofont a feleségének, akkor olyan eljárást kap a nyakába, hogy csak leshet, ha ezt egy civil teszi, az elmegy tettleges becsületsértésben. Na, mindegy, ezek alapján érthető, hogy apuka higgadt maradt végig, és csak kizárólag törvényes eszközökkel akarta elérni, hogy az anyuka ne bántalmazza a gyereket. Viszont a fentebb leírtak miatt, ha valaki férfi és még rendőr is, akkor eleve esélytelen egy női bírónál. Bezzeg, ha a bíróhoz hozzávágnak egy széket, az emberölés kísérlete! De hát ugye ez is szabad mérlegelés... Természetesen a pszichológiai véleményeket sem hamisította meg a kollégám, de hát mi amúgy is folyamatos pszichológiai ellenőrzés alatt vagyunk, ráadásul róla a bíróság kérésére csináltak egy frisset is, ami szintén teljesen pozitív. Mivel a kolléga levizsgált már pár bűncselekményt, ezért tisztában volt vele, hogy szüksége lesz bizonyítékra, ezért készültek a felvételek, ezért van látlelet is. Ha a nem tisztelt bírónő egy picit is a gyerek érdekeit nézte volna és nem azt, hogy jól megszívathat végre egy rendőrt, akkor nem kellett volna a felvételeket nyilvánosságra hozni, nem kéne a médiához fordulni. Ha apuka csak mocskolódna és az anyukát akarná lejáratni, akkor nem másfél évvel később hozza nyilvánosságra a felvételeket, hanem azonnal. De ő még bízott a törvényben... Tudom, naivak vagyunk...
2011. jan. 6. 13:05
 40/41 anonim ***** válasza:
79%
Akkor így kétszeresen is le a kalappal az apa előtt. Még nehezebb lehetett uralkodnia magán, tudva, hogy egy legyintés, és vége az életének is, gyakorlatilag.
2011. jan. 6. 13:20
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!