Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után a közös ingatlanba,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után a közös ingatlanba, amely közös megegyezéssel a másik fél használ, bemehetek?

Figyelt kérdés

Feleségemmel elváltunk, házunk tulajdona 50-50%.

Közös megegyezéssel ő maradt ott a gyerekekkel én pedig elköltöztem.

A vagyoni tárgyalás még hátra van.

Vannak még ott cuccaim, illetve szeretném megnézni a ház állapotát, mert az egyik falnál kívülről beázás nyomai látszanak.

Volt feleségem szerint nem tehetem be a lábam a kapun belülre és a házba sem, a beázást pedig szakemberrel megnézeti.

Szerintem pedig be kell engednie ha vmi okból kérem, hiszen az én vagyonom is.

Van vkinek ezzel kapcs. tapasztalata?

tegnapelőtt 22:35
 1/10 anonim ***** válasza:
17%

Cuccaidat vigye ki neked, a falhoz meg mi közöd, ha övé marad a ház? Szerintem te a feleségedet akarod ellenőrizgetni, vitt-e már oda másik csávót.

Ha nem ott laksz, ne menj be. Ennyi.

tegnapelőtt 22:41
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Hülye vagy 1#?

A ház fele az övé.

Az állagmegóvás mindkettejük kötelessége és joga.

Ha a kazán éves karbantartásához hív embert, az az ő dolga.

Ha kazánt kell cserélni, az mindkettejük dolga.

Ilyen a beázás is.

Ha majd a feleség kivásárolja a férj részét, akkor mehet amerre lát. Addig nem

tegnapelőtt 23:42
 3/10 anonim ***** válasza:
33%

Elméletben bemehetsz, persze, akár vissza is költözhetsz. De egyetértek az 1-essel, te csak ellenőrizgetni akarod. Ha a cuccod kellene simán megmondanád neki, hogy mi kell, csomagolja össze, x időpontban mész érte. A beázást is jelezted, mondta, hogy intézi, ennyi.

Bármi egyéb további erősködés, kötözködés részedről kizárólag az ő bosszantását, ellenőrizgetését szolgálja.

tegnap 00:00
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Akkor mész be, amikor akarsz!
tegnap 00:33
 5/10 A kérdező kommentje:

Tapasztalotokon alapuló véleményeket szeretnék olvasni, nem szubjektív gondolatokat.

A cuccokról annyit, h az nem összecsomagolható cuccok, nem könyvek, hanem teherautóval elvihető gépek, eszközök.

Ha ellenőrizgetni akarnám, csak elsétálok arra, ugyanis 1 utcával arrébb költöztem a gyerekek miatt.

Szóval olyanok válaszára volnék kíváncsi, akiknek van konkrét jogi irányú tapasztalatuk.

tegnap 09:14
 6/10 anonim ***** válasza:
18%

Nem mindegy, hogy a személyes számítógépedet vinnédvagy a mosógépet és a fűnyírót akarod elvinni. Ha házasság alatt közös vagyonból vettétek a listádon szereplő gépeket, akkor azon osztozni kell.

De ritka gerinctelen dolog lenne kiszereltetni a sütőt vagy a klímát, csak mert a te számládról lett kifizetve, a feleséged meg oldja meg a pótlást a gyerekek mellett...

tegnap 09:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kivancsisagbol kerdezem, a vagyonmegosztas hogy lett megbeszelve? Marad a fele-fele, cserebe nem fizetsz gyerektartast? Vagy kivasarol teged a volt feleseged? Vagy majd eladjatok a hazat es mindenki megy amerre lat?
tegnap 10:09
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
Tapasztalatból mondom 2010-es válásomnál, addig míg a bíróságon a műszaki cikkekre és bútorokra (mosógép, mikro, tévé, ágy, szekrények) nem született döntés, nem vihetett el semmi nagyértékűt a beleegyezésem nélkül és már az első tárgyaláson felvilágosította a bírónő az exemet, hogy hiába övé az 50% tulajdon, nem vagyok köteles beengedni, lecserélhetem a zárat is.
tegnap 10:10
 9/10 A kérdező kommentje:

8-as, végre vki, aki tapasztalatok alapján ír.

A válási szerződésben írásba foglaltuk, h minden, a házbna lévő ingóság marad, minden, az udvaron lévő gép, szerszám, eszköz, berendezés az enyém. Ezzel nincs is gond. De ha nem enged be, hogy vigyem el?

Érdekes a bírónő felvilágosítása, de én ugye nem ismerem ezeket a rendelkezéseket. Nálatok nem volt olyan kérdése a volt férjednek, hogy ha övé is az ingatlan, mint vagyon, akkor hogyan jogosult megóvni, ellenőrizni annak állapotát? Mivel a saját vagyon megóvása mindenki joga.

tegnap 11:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az be volt írva a végzésünkbe, hogy én, mint gyerekkel bent maradó vagyok köteles gondoskodni az állagmegóvásról és a későbbiekben felmerülő műszaki hibák pl. csőtörés kijavításáról is. Viszont értéknövelő beruházást pl. ajtócsere, ablakcsere közösen kell fizetnünk, mert vagyonértéket növel. Ebből volt is problémánk évekkel később, mert nekem volt rá összespórolt pénzem és megcsináltattam, ő meg nagyon nehezen tudta az 50%-t részemre számlák ellenében megfizetni. Be is adta akkor a bíróságra módosítással, hogy kéri a kifizetését az ingatlanból, amire viszont már nekem nem volt pénzem, így kilakoltattak minket és elárverezték az ingatlant. Mi így azóta is egy nem felújított albérletben lakunk 80 km-rel távolabb.
tegnap 11:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!