Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet-e válóok a szexualitás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet-e válóok a szexualitás teljes hiánya egy házasságban?

Figyelt kérdés
Teljesen mindegy, hogy férfi vagy női oldalról közelítjük meg a kérdést, a lényeg a cselekményen, illetve annak hiányán van. Lehet-e válóok az egyik-vagy másik fél részéről, ha egy házasságon belül teljesen megszűnik az intimitás, a testiség, de csak az egyik fél részéről? Folytatható, illetve ha igen meddig egy házasság, ha az egyik fél "igényei" nincsenek figyelembe véve? Lehet-e teljes a házasság szexualitás nélkül?

tegnap 04:27
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
88%
Persze, az nem házasság ha nincsenek is együtt. Ha csak fizikai akadálya van pl ideiglenes betegség, stb élethelyzetek, de mindketten ugyanúgy szeretnék, az más, de ha egyik nem is akar a párjához közel kerülni, az nem házasság.
tegnap 04:51
 2/27 anonim ***** válasza:
96%
Igen, lehet.Az én esetem is jó példa rá.A terhességgel megszűnt a libidóm és képtelen voltam magam rá venni a szexre.A szülés után is még kellett 1,5 év, hogy helyre jöjjek, de addigra már késő volt.A volt férjem összejött mással, akivel lehetett szexelni és oda költözött hozzá.Így beadtam a válást, nem volt értelme fenntartani a házasságot.
tegnap 05:03
 3/27 anonim ***** válasza:
80%

Válóok, amennyiben az a fél, aki miatt kialakult a helyzet, nem akar változtatni rajta.

Az ex feleségem tudott volna, csak nem akart, nem ért meg neki ennyit a kapcsolatunk. Inkább felajánlotta a nyitottat. Én viszont nem abban a kávéházban játszom.

tegnap 06:00
 4/27 anonim ***** válasza:
83%
Naomi Nagoski-Összhangban c. Konyvet ajanlom (szexualpszichologus), mielott beadnad a valast. Szerintem mindenkinek el kellene olvasnia.
tegnap 06:43
 5/27 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem is lehet. Nem voltam még ilyen helyzetben, de ugyanúgy, ahogy válóok, ha az elhanyagolt fél félrelép, úgy nyilván ha valaki gerincesebb és nem akarja megcsalni a házastársát, még ezt megelőzendő elválhat. Ha a házasság egyik résztvevője azt érzi, hogy az ő igényei teljesen figyelmen kívül vannak hagyva, most lényegtelen, hogy szexről vagy figyelemről vagy bármi másról beszélünk, akkor érzelmileg is eltávolodik a másiktól és nem lesz energiája vagy motivációja továbbra is erőt fektetni a kapcsolatba, annak helyrehozásába és nyilván akkor már személyiségtől függően elválhat/megcsalhatja a másikat.

Amúgy bármi válóok lehet, amit a házasságban élő felek annak éreznek. Ha valaki képtelen együtt élni valakivel, aki szanaszét hagyja a zoknijait vagy a zuhanyzó falára ragadva hagyja a haját, az is lehet válóok.

tegnap 06:46
 6/27 anonim ***** válasza:
89%
Igen lehet mert mindenkinek kell esélyt adni hogy talajon magának olyan párt akivel szexuális téren egymást keresik.
tegnap 07:02
 7/27 anonim ***** válasza:
68%

Lehet, persze.

Abból indulok ki, hogy nekem a hűség a házasság egyik alapja. Tehát csak a házastársammal szexelek. Ha vele nem, akkor az egyenlő azzal, hogy le kell mondanom róla életem végéig. Ezt meg nem szeretném.

A másik oka, amiért beadnám a válást, hogy eleve nem is házasodnék olyannal, akivel a szex nem jó, nem passzolunk. Ebbe beletartozik nálam az is, mennyiségben is (majdnem) azonosak az igényeink. Nem hiszek abban, hogy ezen a téren létezik kompromisszum. Tehát a kiindulási alap egy harmonikus szexuális élet. Ha teljesen megszűnik a vágy, akkor ott az csak egy tünet. Valójában sokkal komolyabb probléma áll a háttérben.

Az egész kérdésről a barátnőm házassága jut eszembe. Évek óta boldogtalan a férjével, de szereti, ott a gyerek is, ezért kétségbeesetten próbált javítani a kapcsolatukon. A gond szülés után kezdődött, de a probléma alapja az, hogy a férje baromi lekezelő lett vele, mióta otthon van gyed-en. Még csak azt se lehet mondani, hogy egyedül ő tartja el a családot, hisz a max gyed-en kívül is összeügyeskedik egy kis pluszt a barátnőm. Viszont a férje egy szalmaszálat nem tenne keresztbe, beleértve a gyerek körüli feladatokat. Baromi jellemző szituáció, ezer hasonló van.

Aztán a sok vita, csalódás, a lekezelő viselkedés, fáradtság és egyebek egyenes következménye, hogy a feleségnek egyre kevesebb kedve van a szexhez. Eljutottak a havi egyhez, de az is inkább fájdalmas vagy semleges, hiszen nem akarja.

Erre a férje most válással fenyegetőzik. Vele is beszélgettem, négyszemközt. Szerinte semmi baj nem lenne a házaságukkal, de a szex hiányát nem tudja elviselni. Félrelépni nem akar. Szerinte úgy tisztességes, ha elválnak. Mikor elmeséltem neki, hogy milyen panaszokat hallgatók évek óta, mennyire szenved a felesége, és milyen lépéseket tett a javulás reményében (szerinte ez baxogatás, hiszti volt), akkor csak nézett.

Ez egy nagyon jellemző példa arra, hogy ahol elmarad a szex, ott komoly okok vannak a háttérben.

tegnap 07:13
 8/27 anonim ***** válasza:
88%
Hogy van bárkinek is igénye szexre olyannal aki nem akarja...?
tegnap 07:17
 9/27 anonim ***** válasza:
78%

"ahol elmarad a szex, ott komoly okok vannak a háttérben."

Igen.A szex hiánya miatt nyafogók közül is rengetegen az önkritika teljes hiánya miatt képtelenek azon is elgondolkodni, hogy mi lehet az az ok vagy okok, ami miatt nem akarnak már velük dugni.

tegnap 07:33
 10/27 anonim ***** válasza:
89%
Bármilyen okból elválhatsz, akár az is lehet számodra indok, hogy péntek van. Te életed, dönts és vállald a következményeket!
tegnap 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!