Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehetséges, hogy egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetséges, hogy egy "pártatlan" bírónő a gyereket az őt kis híján agyonverő anyának ítéli?

Figyelt kérdés
Egy kollégámnak évekkel ezelőtt megromlott a házassága. Az anyuka - aki mellesleg pedagógus, alsó tagozatosokat tanít - rendszeresen brutálisan bántalmazta a gyereket, ütötte a férjét is, majd a férj nem bírva tovább, hogy a gyereknek a fejét az anyja a falba veri, fojtogatja, stb. a lakásból elmenekült a gyerekkel együtt és a szüleihez költözött. A pszichológus szakvéleménye szerint az anya kemény pszichés problémákkal küzd, a gyereknél pedig nem zárható ki a tartós pszichés károsodás sem az anyja által elkövetett cselekmények miatt. A "pártatlan" magyar bíróság ennek ellenére ideiglenes intézkedéssel az anyjához helyezte el azt a gyereket, aki ha meghall egy autót megállni a ház előtt, már elbújik, annyira retteg az anyjától. Amióta az apa neveli, azóta jár terápiára, az iskolába szépen beilleszkedett, jól tanul, kezd megnyugodni és már nincsenek széklet- és vizelettartási problémái sem. A bíróság nem volt hajlandó meghallgatni azokat a tanúkat, akik igazolták volna az anya brutális viselkedését, gyereket kezelő pszichológus véleményét sem vették figyelembe, és az apa által készített video- és hangfelvételeket sem nézték meg. A gyereket át kellene adni az anyjának, de erre az apja nem hajlandó - mondjuk én sem lennék. Az apuka évek óta kolléga, ismerjük, higgadt, nyugodt, soha nem bántotta a feleségét, a gyerek pedig annyira ragaszkodik az apjához, hogy azt mondta, ha az anyjához kell mennie, kiugrik az ablakon és hazaszökik (ötödik emelet). Az anyai nagyszülők is aktívan részt vesznek az apuka bántalmazásában, kikészítésében, ezen felül anyuka a szcientológiai egyház tagja lett. Az apukának elfogyott a türelme, a nyilvánossághoz fordult, a felvételek felkerültek a youtube-ra is, és talán újságcikk is fog születni. Ha valakinek van bármi ötlete, hogyan lehetne segíteni rajtuk, az kérem, írja meg! http://www.youtube.com/watch?v=UnFyN7-LUG4&feature=mfu_in_or..
2011. jan. 5. 22:53
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%

szia

nagyon sajnálatos egy helyzet... szerintem ha valahogy sikerülne bevonni a médiát,akkor lehetne tenni valamit. Keressetek meg nagyobb tv adókat,hátha leadják a sztorit, aztán ennek hatására lehet a bíróság is jobban kezelné az ügyet. Más ötlet sajnos nem jut eszembe :( szegény kisfiú :(

2011. jan. 5. 23:03
 2/41 anonim ***** válasza:
67%

Nem gonoszkodni akarok, ha mindaz igaz, amit leírtál, az nagyon szomorú és súlyos. És valóban nem az anyánál kéne elhelyezni a kisfiút.

De például a videón semmi nem mutatja, h a gyereket bántották volna. Látszik egy üvöltő kisgyerek meg egy nő, aki utánamegy. Ennyi. A hangfelvételeket nem hallgattam meg, mert az elejéből nem sokat tudtam kivenni.

2011. jan. 5. 23:09
 3/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez erthetetlen. Addig ok, hogy az anya mellett van a gyerek helye, de nem minden esetben. Hova tette a biro a jozan eszet? Remelem, hogy az atmeneti elhelyezes nem tart majd sokaig es hogy az a szerencsetlen gyermek nem serul meg komolyan, bar lelkileg mar osszetort teljesen.
2011. jan. 5. 23:11
 4/41 A kérdező kommentje:
A második hangfelvételen a 10 perc környékétől már lehet érteni, a harmadikon pedig teljesen érthető. Sajnos tényleg ennyire súlyos a helyzet, évekig a törvényes eszközökkel próbálkozott az apuka, de semmire sem ment,ezért fordult a médiához.
2011. jan. 5. 23:13
 5/41 A kérdező kommentje:
Az apuka nem fogja átadni a gyereket. Én sem kockáztatnám meg, hogy a fiam kiugorjon az ötödik emeletről azért, hogy vissza tudjon szökni hozzám. Korábban a gyámhatóság is csak annyiban foglalkozott a dologgal, hogy az apuka nem biztosítja a láthatást, mert nem kényszerítette a gyereket, hogy az anyjával menjen. Kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emeltek az anyuka ellen, mert több különböző cselekményével is bizonyítottan megvalósította, apuka ellen meg annyiban, hogy nem biztosította a láthatást.
2011. jan. 5. 23:15
 6/41 anonim ***** válasza:
80%

Ne haragudj, hogy ezt írom, de sem az első, sem a második rész nem valami meggyőző, mivel semmi konkrétumot nem lehet látni, csak hallani, egy rikácsoló hangot, meg egy hiszti jelenetet.

Mellesleg nem akarom a kollégádat bántani, de férfi létére felveszi inkább a jelentet, minthogy közbelépjen?!

Valami nagy baj lehet nála, főleg, hogy a feleségének is hagyta magát megverni évekig, lehet, hogy lepontoztok, de engem nem győzött meg semmiről se a videó.

Az meg, hogy a rokonság is beszáll a verésébe..hát, hogy is mondjam, én szkeptikus lennék a te kollégáddal kapcsolatban és nem hinnék neki el egy szót se.

Mert aki ezt családos apa létére hagyja, ott mondom, tényleg komoly mentális problémák lehetnek...

2011. jan. 5. 23:19
 7/41 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy nálunk sajna alapértelmezés az, hogy az anyának itélik a gyereket szinte mérlegelés nélkül.

Ez nagyon szomorú tény.

Jó pár éve volt az, hogy szintén brutális anyától lelépet az apa a gyerekkel és kénytelenek voltak külföldre menekülni (Friderikusz csinált velük dokfilmet "az én mozimban").

Izraelbe menekültek, mert nincs érvényben ilyen jellegű kiadatási egyezmény, de az anya oda is utánna ment és helyben kérvényezte a gyerek áthelyezését. Állítólag iszonyú bosszú szomjas volt csak azért kellett neki a gyerek, mert tudta hogy volt férjének fájdalmat okoz vele.

Volt egy mérlegelési vizsgálat odakint ahol egy felügyelő elött össze engedték az anyát és a gyereket. Az anya miután megtudta hogy a felügyelő nem beszél magyarul oda szólt a gyereknek valami olyasmi "kedves anyait", hogy elviszlek és szenvedni fogsz. A gyerek hisztérikusan zokogni kezdet és habár nem tudott a felügyelő tiszt magyarul, de hülye se volt. Felkapta a gyereket és annyit mondott csak: "Maga sose fogja megkapni ezt a gyereket!"

Rengeteg szó esik brutális férjekről (ez jó is ha nem bagatelizálják el), de sajnos tabu az agresszív asszony.

Mi se példázza jobban a NANE szervezet amely nem a bátalmazott családtagokat védi hanem "csak" a nőket és a gyerekeket, de itt ez esetben is alapértelmezés, hogy a férj az agresszor.

Kiváncsi lennék ha ilyen ügyben férfi ember fodulna hozzájuk mi lenne.

2011. jan. 5. 23:20
 8/41 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp keresse meg a nagyobb kereskedelmi csatornákat.. nem tudom mennyi esélye van újratárgyaltatni az esetet, és hogy az mikor lehet esedékes, de addig is a média nem lehet rossz megoldás kiadni ezeket a szörnyű dolgokat..

Nagyon remélem, hogy a gyerkőc az apjánál maradhat.

2011. jan. 5. 23:20
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez valóban szörnyű történet.Ez a biró ugyanolyan idióta lehet mint a döntése.De nem fellebbezett?Akkor más biró tárgyal ez tuti.És a gyámhatóság?az sem szól bele?Vagy egyáltalán oda fordult?Kerületi gyermekvédelmi hivatal,gyámhivatal,fellebbezés,biró ellen panasz,jó ügyvéd.Ezeket megpróbálta már?De a gyereket én sem adnám ki,jöjjön rendörség,jöjjön aki akar.Én meg a tévét hivnám ki ahogy Terry Black csinálta évekkel ezelött.Jó nagy média viszhang,és foglalkozni fognak vele.
2011. jan. 5. 23:25
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

"...Az anyai nagyszülők is aktívan részt vesznek az apuka bántalmazásában, kikészítésében,..."

Mondjuk ez hihetlenül elkézelhetetlen számomra, de tudom, hogy van ilyen.

Én soha nem ütöttem meg páromat és nem is akarom, de ilyen megtörténe az asszonyt az anyóssal kalapálnám el.

A "higgadt, nyugodt" szemlélet jól áll egy Budhista szerzetesnek, na de Ő nem is lesz se házas, se karierista. :)

2011. jan. 5. 23:29
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!