Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ANYUKÁK, volt párom el akarja vinni 1-2 napra 17-hó kislányomat láthatásra?
Én is hasonló helyzetben vagyok.Az én fiam 22 hónapos,és nálunk sincs még semmiféle végzés,biróságon sem voltunk.Nemtudom,hogy nálatok az apával milyen kapcsolata van a kislányodnak (gyakran volt vele..,részt vett a nevelésében..stb),én mindenesetre éjszakára nem adom(adnám).Egyáltalán,miért lenne ez kérdés..,szerintem a gyerek számára a legfontosabb ilyenkor az anya közelsége,és ha az apja is szereti a lányát akkor nem szeretne neki rosszat.6 hónapja veled él,napirendje van...,tulajdonképpen ilyenkor nem is értem az apákat
, lehet,hogy végigtudják szenvedni az éjszakát,egy üvöltő gyerekkel,de abba nem gondolnak bele,hogy egy életreszóló traumát okoznak vele a gyereknek.
Egy szó..,mint száz..,legyél ott vele te is,amig 1-2 órára elviszi.Egyébként szerintem se adná a bíróság,a pici lányt,csak akkor,ha ott vagy.
Szia!
A gyermek 3 éves koráig (hacsak másképp nem egyeztek meg) csak a Te felügyeleted mellett, nálad lehet a gyerekkel az apuka.
Amíg nincs bírósági végzés a láthatásról, addig még ha 3 évesnél idősebb lenne, sem vihetné el az akaratod ellenére.
3 év alatt kizárt, hogy helyt adna a bíróság annak a kérésnek, hogy elvigye, ha Te nem szeretnéd, és nem feltétlen azért, mert nem viszi vissza (bár ha értelmes, szerető apuka, akkor pontosan tudja, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye (jó, most nem a drogos, piás nőkre gondolok).
Tehát ha már külön vagytok, és nem voltatok házasok, ill. nem vagytok, akkor is érdemes a bíróságon egy gyermekláthatásit kezdeményezni, hogy mégis hivatalos keretek között menjen.
Ne hagyd magad, másfél éves baba még nem nagyon tud nélküled lenni!!!
"másfél éves baba még nem nagyon tud nélküled lenni"
Úristen, ugye ezt te se gondoltad komolyan???
Több száz, ha nem ezer nő hagyja az ekkor agyerekét vadidegen emberekre órákra (bölcsiben) és a gyerekeknek semmi bajuk. Ez a gyerek meg az apjával lesz.
És honnan szedsz ilyen kapitális sületlenséget, hogy az apa ne vihetné el bárhová a saját gyerekét??? Nincs birói végzés. Pont annyi joga van apának, mint anyának, akár oda is költöztetheti magához a gyerekét.
Nem hülyeség, gyakorlat.
Amíg nincs bírósági végzés, addig mindenképpen szar ügy, de egy normális apuka nem fogja ilyennek kitenni a gyerekét, hogy erőszakkal elviszi az anyjától.
Arra gondoltam, hogy oké, pár órát elvan a gyerek mással, főleg az apjával, de azért hosszabb időre, pl. egész hétvégére kétlem, hogy a kicsi érdeke lenne, hogy távol legyen az anyjától.
Inkább te gondolkozz el, biztos nincs gyereked, azért egy gyerek akkor érzi magát jól és biztonságban 2-3 éves koráig legalábbis biztosan, ha az anyja a közelében van, ez egyszerűen genetika, tudod? :)
Olyan helyzetekben, amikor az anya neveli a gyermeket.
Nem véletlen, hogy a törvény szerint is 3 év alatti gyermek láthatásakor ott lehet az anya, tehát nem viheti el az apuka (más kérdés, ha megegyeznek a szülők másképp).
A gyerek érdeke az apjával lenni szintén, nem CSAK anyával.
Amúgy 3 gyerekem van, ebből 2 db. 22 hónapos, kösz a kérdésedet.
Bocs, nem ez jön le.
Akkor biztos nálatok olyan perfekt minden.
Igen, érdeke, hogy legyen az apjával, teljesen egyetértünk, én is így gondolom, DE egy ilyen picike kislány, akivel ráadásul életvitelszerűen nem él együtt az apja fél éve, ami valljuk be, másfél éves baba életéből meglehetősen sok, akkor nem csoda, ha az anyuka nem szívesen engedi el napokra egyedül a kicsit...
Mint írtam, biztosan nem véletlen, hogy a törvény szerint is 3 éves korig anya otthonában látogatható a gyermek.
Menjen apuka a gyerekhez! Lehet, hogy a kicsi nem is aludna rendesen máshol, sok gyerek nehezen alszik idegen helyen, stb...annyi minden szól az ellen, hogy napokra elvigye az apja, hogy nem igaz.
Ha annyira egyedül szeretne pár napig gondoskodni apuka a gyerekéről, menjen oda hozzájuk, és anyuka biztosan boldogan tölt pihenéssel pár napot.
Nem tudhatjuk, hogyan, milyen körülmények között váltak szét, lehet, hogy nyomós oka van, amiért fél, hogy nem vinné vissza a gyereket.
Száz szónak is egy..., annyi biztos, hogy egy másfél éves gyerek, akit az anyja nevel, az anyjával érzi magát biztonságban, még szinte baba, nincs még konkrét tudata, mint egy 4-5 évesnek, aki tudja, hogy most apánál van, és utána ekkor és ekkor találkozik anyával, ...
Szia!
Én egyedül nevelem a 16 hónapos fiamat,ugyhogy tapasztalatból tudom neked mondani,h a gyereket az apa 3 éves koráig NEM VIHETI EL,KIZÁRÓLAG A TE JELENLÉTEDBEN LÁTHATJA! Ha van bírósági döntés,ha nincs akkor érdemes csináltatni! Mondjuk nálunk ugy van,h 7 éves koráig nem viheti el az apja a kisfiamat,mert még terhesen elhagyott és igy addig csak az én jelenlétemben láthatja!
Bárcsak engem is néha el akart volna vinni apukám...
3 évesen váltak el,azóta még egyszer sem beszéltem vele, tudom hol lakik, és fizet (minimális összegű) gyerektartást.
:(
örülj neki,hogy látni akarja picit.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!