Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekelhelyezés előtt állok, addig amíg nem kerül bíróságra az ügy, a gyereket nem vagyok köteles láthatásra adni az apának?
Szia!
Ugyan nem vagyok jártas a dologban, de szerintem nem viheti el. De az lesz a legjobb, ha megkéred anyukád figyeljen a kisfiúra, amit gondolom alapból meg is fog tenni, és a férfit ne engedje be.
Amíg nincs határozat, simán elviheti. Az apja, ugyanolyan jogokkal, mint te.
Ja, és az 1 hét itt, 1 ott pokol, ne menj bele. Bnőm is így volt apjával, hát mi ne mondjak, minden lett kamaszkorára, csak kiegyensúlyozott nem.
Ha valóban alkesz és külön lakcíme van az apának, akkor megoldható, hogy ne vigye el, főleg hogy házasok sem vagytok. Anyukád ráhívja a rendőrt, kiskorú veszélyeztetése, aztán így járt.
Gyámhatóságra bemész és kéred a gyerek ideiglenes elhelyezését sürgősséggel, míg meg nem lesz a végleges határozat.
Nincs semmi alanyi jogon az anyánál marad törvény.
Amivel élhetsz, az az, hogy a gyerek a te lakcímedre van bejelentve, tehát onnan elvinni csak engedéllyel lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!