Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után a férjetek bemutatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után a férjetek bemutatta új párját?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2,5 éve váltunk el a férjemmel, van egy 3,5 éves kislányunk. A kislány nálam lett elhelyezve, apuka kéthetente hétvégén viszi, illetve az ünnepek felét is nála tölti. A kapcsolatunk jó (bár ez nekem köszönhető, mert folyamatosan oltom a tüzet, nem veszem magamra a dolgait, elsősorban anyagi nézeteltérésünk van: sosem fizetett gyerektartást, én meg nem követeltem tőle, most tervezem majd bíróságra beadni, mert elég volt).

Elvileg új párja van, akiről csak annyit tudok, hogy van. Többször kértem, hogy mutasson be neki. Engem egyszerűen zavar, hogy a nőnek még a nevét sem tudom, kezet sem foghatok vele, egy olyan személlyel, aki időt tölt a gyermekemmel. Semmi rosszindulat nincs az új partner felé, örülök az örömének, de nem tartom ezt korrektnek, pláne, hogy én a páromat anno az első héten bemutattam neki.

Nálatok hogy volt, ismeritek az új partnert?

jan. 2. 18:41
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
53%
Amiket a férjéről leírt, azok alapján az új nő a legkisebb probléma. Már ha igaz....
jan. 4. 15:11
 32/40 anonim ***** válasza:
53%

Ha így viselkedne az exem, ahogy az előbbi hozzászólásokban olvastam, én sem mutatnám be az új barátnőmet.

Annak meg inkább örülhetnél, hogy az új nő gyerekével együtt van a pici.

jan. 4. 22:25
 33/40 A kérdező kommentje:
Szerintem az én viselkedésemmel semmi probléma! A bíróságon is mindig neki kedveztem és mindent úgy alakítottam, hogy minél többet találkozhasson a gyerekkel. Ennél korrektebb én nem tudok lenni, úgyhogy kedves 32-es nem tudom, hogy mire gondolsz.
tegnapelőtt 11:30
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Én mint "új nő" írok. Párommal lassan 3 éve vagyunk együtt, neki van egy kislánya az előző kapcsolatából. Ez idő alatt egyszer nem találkoztam a gyerek anyjával és párom is csak azért tudja, ki az új pali, mert az exének egy régi ismerőse, akit még a kapcsolatuk alatt ismert meg.

Elhiszem, hogy az anyai ösztön azt diktálja, hogy a gyerek minden lépéséről tudni akarsz és minden helyzetben te nevelnéd, de el kell fogadni, hogy abban a 2 napban nem a te kezedben van a kotroll. És őszintén, egyszer nem merült fel nálunk egyik félben sem, hogy bemutatkozzunk egymásnak, mert minek? Páromhoz van közöm és max a gyerekéhez. Az exéhez, mindenféle múltjához nekem semmi. Ha esetleg lesz valamilyen ovis, iskolai rendezvény ahova mindenki hivatalos, majd max ott egymásra mosolygunk.

És attól mert tudod ki az új nő, még exed nevelheti ugyanúgy rosszul a gyereket, nem az új személy kilétén fog ez múlni. Ha bármi miatt aggódsz a gyerekkel kapcsolatban, azt csakis a volt férjeddel kell megbeszélned, rajta kérheted számon, ezen nem változtat semmit az, hogy kezet fogsz egy vadidegennel.

tegnapelőtt 17:26
 35/40 A kérdező kommentje:

34-es: ezek szerint más helyzet, mert nekem úgy tűnik, hogy ott az elvált felek nincsenek jó viszonyban. Nálunk viszont eddig minden tök jól működött A GYEREKET TEKINTVE (mondom, egyéb problémáink vannak, főleg a tartozásai miatt, de ezeket nem mosom össze a gyerekkel), tehát más tészta.

Engem maga a gesztus hiánya zavar, és engem már ennyi "empátia" megnyugtatna, de természetesen maximálisan értem és elfogadom azt is, amit te írsz. Új párként is nehéz lehet mindig a múlttal találkozni.

tegnapelőtt 17:39
 36/40 anonim ***** válasza:
58%

Lehet rosszul írtam vagy fogalmaztam, de nem jól értetted a szavaimból :) Teljesen jó a viszonyuk, ami nem azt jelenti, hogy öribari módjára viselkednek, de ami a gyereket illeti, mindent maximálisan meg tudnak beszélni. A gyerek anyja is, párom is figyel hogy időben szóljanak egymásnak, ha valami nagyobb változás várható, pl nyaralás vagy intézményi szünetek miatt nem csak hétvégére kéne elhozni a gyereket, esetleg van valami rendezevény, fellépés ahova meghívást kapnak a szülők. Mikor hozza-viszi a gyereket és találkoznak, akkorse volt még vita, odaszólogatás, sokkal inkább tapasztalatcsere, ha valami látszott a gyerek viselkedésén.

Persze ezt embere válogatja és nagyon sok ellenpélda lehet rá, de én mint új pár, soha nem akarnék új anyja is lenni a gyereknek. Vannak szerencsére szülei, az ő dolguk nevelni én maximum azért lehetek felelős, hogy "életben tartsam", ha mondjuk felügyelni kell rá, mert páromnak olyan dolga akad, hogy nem viheti magával.

Nem látom ebben a szituban, hogy miért és milyen gesztus lenne ez a két fél között, amolyan köszönjem meg, hogy odaadod a gyereket? :D Számunkra inkább az lenne a nagyon furcsa, ha egy ilyen gyereket hozzuk-visszük alkalommal egyszercsak én is bepattannék az autóba, hogy hello szevasz, itt vagyok én is...annyira nem oszt nem szoroz és senki nem kíváncsi a másikra. Kicsit mintha review-zni akarnád a párod választását és valamiféle face cheket végezni az új nőn, hogy oké, lehet a gyereke közelében...

A múlt az múlt, el kell engedni és most már nem férjként hanem csak szülőtársként tekinteni a gyerek apjára. Ez nem gesztus hiánya, nem új szomszéd költözött az utcába, aki nem hozott bemutatkozásként sütit (de ugye ma már ilyet se csinálunk), egyszerűen mindenki új életet kezd és ahhoz az exeknek már nincs köze. Ahogy arról sem lesz köteles beszámolni, hogy mikor milyen munkái vannak, fizetésemelést kapott-e vagy lottót nyert, semmi.

tegnapelőtt 18:07
 37/40 anonim ***** válasza:
54%
#36 Igen, ez lenne a normális. Jó lenne, ha mások is hasonlóan gondolkoznának.
tegnapelőtt 19:47
 38/40 A kérdező kommentje:
Off: kiderült, hogy nem is egy pár, csak az ex mondta ezt nekem….
tegnap 19:00
 39/40 anonim ***** válasza:
38: Ez lett volna a következő szempontom, hogy mégis milyen idős kapcsolat esetén kéne bemutatkoznia az új félnek? Ha már 1 hete együtt vannak? Vagy 1 hónapja, 1 éve? Minden egyes nővel le kellene pacsizni, akivel randizik, ismerkedik az exed? Pont ezért értelmetlen ezt elvárni és gesztusnak hívni. Elváltatok, a magánéletéhez már nincs közöd, ha megoszt veled valamit örülj neki, de lehet pont ezért nem teszi, mert tudja hogy ennyire kontrollálóan reagálnál. A gyerekért továbbra is a volt férjed felel, ő kapott láthatási jogot, így az ő hatásköre hogy milyen nővel (de ha kedve tartja akár férfival :D) jár össze, kivel találkozik ilyenkor a gyerek, nem köteles neked senkit bemutatni. Megkérheted rá, beszélhettek erről, de ez akkor se lehet elvárás.
tegnap 21:11
 40/40 A kérdező kommentje:

39: annyi ideje volt együtt a nővel (állítása szerint), amennyi idő alatt engem eljegyzett, majdnem egy év.

Ő fordítottan elvárta tőlem, így alap dolognak gondoltam, de ezek szerint kiderült, hogy miért nem akarta bemutatni, mert szimplán egy barát, vagy csak ő szeretne kapcsolatot…

tegnap 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!