Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után a férjetek bemutatta új párját?
Sziasztok!
2,5 éve váltunk el a férjemmel, van egy 3,5 éves kislányunk. A kislány nálam lett elhelyezve, apuka kéthetente hétvégén viszi, illetve az ünnepek felét is nála tölti. A kapcsolatunk jó (bár ez nekem köszönhető, mert folyamatosan oltom a tüzet, nem veszem magamra a dolgait, elsősorban anyagi nézeteltérésünk van: sosem fizetett gyerektartást, én meg nem követeltem tőle, most tervezem majd bíróságra beadni, mert elég volt).
Elvileg új párja van, akiről csak annyit tudok, hogy van. Többször kértem, hogy mutasson be neki. Engem egyszerűen zavar, hogy a nőnek még a nevét sem tudom, kezet sem foghatok vele, egy olyan személlyel, aki időt tölt a gyermekemmel. Semmi rosszindulat nincs az új partner felé, örülök az örömének, de nem tartom ezt korrektnek, pláne, hogy én a páromat anno az első héten bemutattam neki.
Nálatok hogy volt, ismeritek az új partnert?
14-es: a kettő nem függ össze, a kapcsolattartás és a gyermektartás két külön dolog. Ha nem engedem az apjának, kinek teszek rosszat? A gyerekemnek, aki szereti az apját. A jogok nem az anyagiaktól függenek, ez egy régi tévhit.
A részemről nincs semmilyen kíváncsiság, maga a gesztus hiába zavar. Ezek szerint egyik válaszolónak sincs gyereke, mert nem tudok olyan édesanyát elképzelni, aki teljesen nyugodtan odaadja a gyermekét egy névtelen-arctalan nőnek...
Csőcselék? Hát nekem meg ezt mondta a bíróság, bocsi :)
És hülyeség...nem joga van fizetni, hanem kötelessége fizetni!
Semmi közöd ahhoz, hogy a férfi, aki NEM a férjed, kivel van épp együtt. Tudom, nem ezt akartad hallani, de ez a büdös nagy igazság.
Hogy a közös gyerek ismeri - még szép, hogy ismeri, de neked miért kellene elmondania?
Még egyszer: a kapcsolattartás egyszerre jog és kötelezettség. Apának joga van látni a gyermekét és kötelessége is, ugyanez igaz a gyermekre is, így tehát joga van az apjához és kötelessége is kapcsolatot tartani vele.
A tartásdíj pedig kötelezettség, fizetni KELL, de nem függ össze a fentiekkel. Nem mondhatod, hogy ha Apa nem fizet akkor megvonod a láthatáshoz való jogát, pont a fentiek miatt, mert ez esetben a saját gyerekedtől is megvonod azt a jogát, hogy lássa az apját.
Azt kellene megérteni, hogy a gyermek mindkét szülőjét szeretni akarja és innentől ha képtelenek egymással normálisan viselkedni, vagy ha direkt módon próbálják a gyereket a másik szülő ellen hangolni, azzal egyvalakinek ártanak: a gyereknek, mert az mindkét szülőjét szeretni akarja, akármilyenek is, ez pedig disszonanciát képez benne. Nyilván elvált emberek nem egymás kedvenc emberei, lehet, hogy amúgy igazad is lenne ha azt mondanád az exedre; hogy Apa bizony egy büdös nagy gyökér, de ettől még a gyereknek ártasz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!