Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után a férjetek bemutatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után a férjetek bemutatta új párját?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2,5 éve váltunk el a férjemmel, van egy 3,5 éves kislányunk. A kislány nálam lett elhelyezve, apuka kéthetente hétvégén viszi, illetve az ünnepek felét is nála tölti. A kapcsolatunk jó (bár ez nekem köszönhető, mert folyamatosan oltom a tüzet, nem veszem magamra a dolgait, elsősorban anyagi nézeteltérésünk van: sosem fizetett gyerektartást, én meg nem követeltem tőle, most tervezem majd bíróságra beadni, mert elég volt).

Elvileg új párja van, akiről csak annyit tudok, hogy van. Többször kértem, hogy mutasson be neki. Engem egyszerűen zavar, hogy a nőnek még a nevét sem tudom, kezet sem foghatok vele, egy olyan személlyel, aki időt tölt a gyermekemmel. Semmi rosszindulat nincs az új partner felé, örülök az örömének, de nem tartom ezt korrektnek, pláne, hogy én a páromat anno az első héten bemutattam neki.

Nálatok hogy volt, ismeritek az új partnert?

jan. 2. 18:41
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy semmi közöm hozzá, de ettől még nem érzem KORREKT HOZZÁÁLLÁSNAK. Ezért kérdeztem meg, hogy másnál hogy volt.
jan. 2. 21:31
 22/40 anonim ***** válasza:
64%

Szóval semmi közöd hozzá és ezzel tisztában is vagy, de nem érzed korrekt hozzáállásnak?

Ez azt jelenti, hogy racionálisan tudod, hogy semmi közöd hozzá, de érzelmi alapon próbálod megközelíteni és hisztizel rajta.

jan. 2. 21:34
 23/40 A kérdező kommentje:

Jesszusom... Szóval téged édesanyaként teljesen hidegen hagyna, hogy mégis ki, milyen ember foglalkozik a gyerekeddel? Nem esne jól mondjuk egy mosoly az illetőtől, vagy csak egy bemutatkozás. Értem.

Amikor a párommal megismerkedtem, az volt az egyik első dolgom, hogy bemutassam a volt férjemnek, hogy tudja, hogy a gyereke egy olyan emberrel van, aki mellett biztonságban van, illetve már csak azért is érdemes volt bemutatkozni, mert néha azért csak találkoznak (pl. néha a párom megy a gyerekért). Alapvető interakciós elvárás szerintem.

jan. 2. 21:48
 24/40 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom, hogy nem csak jogi kötelezettségek lehetnek, hanem szimplán szociális kompetenciánk alapján is hozunk társas döntéseket. Ide tartozik az is, hogy mit illik és mit nem.

Tehát én úgy gondolom, hogy neki be kellett volna mutatni a nőt, nem azért, mert kötelessége, hanem mert ezt kívánná az illem, valamint mivel ezt én is megtettem anno felé.

jan. 2. 21:51
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval semmi közöd hozzá és ezzel tisztában is vagy, de nem érzed korrekt hozzáállásnak?"

Vannak dolgok, amelyekre senki nem kötelezhető, de a jó kapcsolat érdekében illik megtenni. De persze te biztos egy antiszociális alak vagy, aki mindnekire magasan tesz. Ez mostanában nagy divat.

jan. 2. 22:08
 26/40 anonim ***** válasza:

23# szerintem nem alapvető elvárás a másik bemutatása. Te bemutattad a párodat neki, ő nem, az övét. És akkor mi van? Szíve joga, törvény nem tiltja, és mi sem.

Az meg végképp nem helytálló, hogy te tudni szeretnéd kivel van a gyereked. Hát kivel lenne, az apjával. Onnantól neked semmi közöd hozzá hogy ők ketten nevelik a gyereket amikor az apukánál van.

Én sem mutattam be a páromat az exemnek soha. Mi köze hozzá? Egyszerűen semmi szükségét nem éreztem. Így is rohadt féltékeny. Ellenben én ismerem a párját, beszélőben is vagyunk. Egyszerűen így alakult.

jan. 3. 08:09
 27/40 anonim ***** válasza:
71%
Nem mutatta be, de ne is mutassa, nincsen igényem rá.
jan. 4. 08:12
 28/40 A kérdező kommentje:
És van közös gyerek?
jan. 4. 09:37
 29/40 anonim ***** válasza:
83%

Persze.

Figyelj,én értem,hogy bosszant. De a válás azzal is jár,hogy nincs kontrolod a másik felett. Kivel van a gyerek, ki vigyáz rá, mit csinálnak amikor ott van az apjánál.Ehhez már nincs közünk akkor sem ha nem korrekt, akkor sem ha nem teljesen úgy látják el a gyereket ahogy kéne vagy más az értékrend.

Azzal, hogy nekem bemutatná, semmit se érnék, nem tudnám meg belőle milyen ember, az első benyomás meg nem is biztos, hogy mindig végleges.

Mondom ezt úgy,hogy az én exem is egy lelki bántalmazó nárcisztikus vonásokkal.Ha a gyerek jól érzi magát, jó élményekkel jön haza, akkor csak az számít

jan. 4. 10:10
 30/40 anonim ***** válasza:
57%
Szerencsére nem mutatta be.
jan. 4. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!