Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válni vagy nem válni ha van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válni vagy nem válni ha van gyerek, de már csak lakótársak vagytok?

Figyelt kérdés

Korábban itt GYK úgy vettem észre, hogy többségében vannak azok, akik arra bíztatják az embereket, hogy válljanak ilyen esetben, mert:

- megérzi ezt a gyerek is, lelkileg sérül ha így nő fel

- találhatsz még párt

- 40+ évesen is fiatal vagy arra, hogy boldogtalanul élj

- csak a gyerek miatt maradni, csak a "nyuszik" szoktak

- a kielégítő szexuális élet fontos

De most ennél a kérdésnél más válaszokat látok:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__valas..

Itt a fő érvek a maradás mellett szólnak:

- más kapcsolatban is ez lesz, hogy megunják egymást

- a szex máshol is lapos lesz 1 idő után, vannak ennél fontosabb dolgok is az életben

- a csonka, mozaik családban felnövő gyerekek lelki betegek lesznek

- elváltan, gyerekkel a kutyának se kellesz majd

Most akkor melyik az igaz? Ha a 2 fél nem szereti már úgy egymást, nagyon ritka vagy szinte 0 a szex és már csak lakótársak, boldogtalanok akkor is maradjanak együtt vagy váljanak?

okt. 13. 23:29
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
32%
Nincs olyan, hogy család, társadalom várja el, hogy gyereket nemzen az ember. Főleg nem a mai kicsit túlnépesedett világban. Akarod a gyereket vagy nem. Ha már van, akkor feleloʻséggel tartozol neki. Ha nem kell a nő, mert az agyad annyira sem képes rá, hogy meglássa benne azt a jót amit a gyerek előtt, akkor azzal van gond. Nem a nővel. Sajátmagaddal. Ha elhagyod a nőt attól még ugyan úgy a gyerekkel kell foglalkozz majd, kivéve ha majd nem akarja mert mevútál azért mert elhagytad az anyját. Vállald a kockázatát ennek s annak is, hogy nem fogsz te sem kelleni másnak mert trágya lettél. A saját hibád nem veszed észere csak a masikét ugye. Ez nem fog tetszeni senkinek sem.
okt. 17. 07:56
 32/37 anonim ***** válasza:
83%
Csupán azért felrúgni a házasságot, mert a szerelem elmúlt nem tartom bölcs döntésnek, mert ha valaki tudatosan nem törekszik a szeretet megőrzésére, a következő kapcsolatában is kudarcot vall egy idő után.
okt. 17. 08:28
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
31-es jól mondja, ha egy házasság véget ér, sokszor csak a másikra mutogatás megy. Oh, én nem vagyok hibás, csak te, mert... Senki nem néz magába, hogy esetleg ő mit mulasztott, hanyagolt el, stb. Gyerek előtt minden szép és jó volt, azután meg? Mi változott? És ilyenkor lehetne szembesülni azzal, mi a baj, csakhát az ego közbeszól: de én, de én, de te, de te... Egyszóval, van olyan eset, ami megmentésre érdemes és van, amelyik nem, de ezt millió tényező befolyásolja.
okt. 17. 08:56
 34/37 A kérdező kommentje:

#28 egyetértek. Nálunk is kb. az a helyzet, hogy a vagyon 3/4ét vagy többet én tettem bele. Ez kb. az amit jogilag is lehet bizonyítani (házasság előtt + a fele annak ami közben).

Ha viszont azt nézzük, akkor elmondhatom, hogy nélküle is kb. itt tartanék anyagilag. Szinte mindent én fizetek a mai napig.

Ha válnánk, akkor dönthetnék, hogy elmegyek nyomorogni egy egyszobás lakásba és akkor a fizuból való felretevést, spórolást elfelejthetném. Élnék hónapról hónapra.

Vagy talán a gyerekem feje felől kéne elvennem a lakást és a feleségemet kifizetve őket száműzzem hasonló helyzetbe?

Itt vagyok a rossz házasságban, de tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen. Vannak, akik rosszabbul élnek, akiknek többet kell bírniuk. Ez van...

okt. 21. 22:12
 35/37 anonim ***** válasza:
17%
A rossz házasságodért te magad vagy felelős, hiszen ahogy alakítod a dolgaid magad körül történik minden. Ezt sose feledd el!
okt. 22. 05:16
 36/37 anonim válasza:
Szerintem az régen rossz még ha jó is az apa gyerek vagy anya gyerek kapcsolat. 20 év múlva bánni fogja ha benne is marad és már eltávolodtak. Én nem azt mondom egyből válás de ha normalis a két szülő mi baj lehet a gyerekkel? Semmi,közösen nevelik nem hangolják a másik ellen. Én imadom a gyerekeket akarok is,de az hogy csak miatta leléljek egy életet ha már kihult teljesen én nem vállalnám. Nem a gyerekemről mondok le,azt lássa ilyen egy kapcsolat? Ugyanúgy a gyerekem lesz a legfontosabb s foglalkozom vele miért éljünk le az anyukával egy boldogtalan életet? Két felnőtt ember ezt meg is tudja oldani...
okt. 22. 08:41
 37/37 anonim ***** válasza:
25%
Ha majd felnőtt a gyerek, akkor válj el. Vagy elválhatnál most is, kifizeted az asszonyt, neked megmarad a ház, a gyerek meg lehet nálad a házban továbbra is. Élhet veled is, nemcsak az anyjával.
okt. 22. 22:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!