Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni vagy nem válni ha van gyerek, de már csak lakótársak vagytok?
Korábban itt GYK úgy vettem észre, hogy többségében vannak azok, akik arra bíztatják az embereket, hogy válljanak ilyen esetben, mert:
- megérzi ezt a gyerek is, lelkileg sérül ha így nő fel
- találhatsz még párt
- 40+ évesen is fiatal vagy arra, hogy boldogtalanul élj
- csak a gyerek miatt maradni, csak a "nyuszik" szoktak
- a kielégítő szexuális élet fontos
De most ennél a kérdésnél más válaszokat látok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__valas..
Itt a fő érvek a maradás mellett szólnak:
- más kapcsolatban is ez lesz, hogy megunják egymást
- a szex máshol is lapos lesz 1 idő után, vannak ennél fontosabb dolgok is az életben
- a csonka, mozaik családban felnövő gyerekek lelki betegek lesznek
- elváltan, gyerekkel a kutyának se kellesz majd
Most akkor melyik az igaz? Ha a 2 fél nem szereti már úgy egymást, nagyon ritka vagy szinte 0 a szex és már csak lakótársak, boldogtalanok akkor is maradjanak együtt vagy váljanak?
#28 egyetértek. Nálunk is kb. az a helyzet, hogy a vagyon 3/4ét vagy többet én tettem bele. Ez kb. az amit jogilag is lehet bizonyítani (házasság előtt + a fele annak ami közben).
Ha viszont azt nézzük, akkor elmondhatom, hogy nélküle is kb. itt tartanék anyagilag. Szinte mindent én fizetek a mai napig.
Ha válnánk, akkor dönthetnék, hogy elmegyek nyomorogni egy egyszobás lakásba és akkor a fizuból való felretevést, spórolást elfelejthetném. Élnék hónapról hónapra.
Vagy talán a gyerekem feje felől kéne elvennem a lakást és a feleségemet kifizetve őket száműzzem hasonló helyzetbe?
Itt vagyok a rossz házasságban, de tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen. Vannak, akik rosszabbul élnek, akiknek többet kell bírniuk. Ez van...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!