Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni vagy nem válni ha van gyerek, de már csak lakótársak vagytok?
Korábban itt GYK úgy vettem észre, hogy többségében vannak azok, akik arra bíztatják az embereket, hogy válljanak ilyen esetben, mert:
- megérzi ezt a gyerek is, lelkileg sérül ha így nő fel
- találhatsz még párt
- 40+ évesen is fiatal vagy arra, hogy boldogtalanul élj
- csak a gyerek miatt maradni, csak a "nyuszik" szoktak
- a kielégítő szexuális élet fontos
De most ennél a kérdésnél más válaszokat látok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__valas..
Itt a fő érvek a maradás mellett szólnak:
- más kapcsolatban is ez lesz, hogy megunják egymást
- a szex máshol is lapos lesz 1 idő után, vannak ennél fontosabb dolgok is az életben
- a csonka, mozaik családban felnövő gyerekek lelki betegek lesznek
- elváltan, gyerekkel a kutyának se kellesz majd
Most akkor melyik az igaz? Ha a 2 fél nem szereti már úgy egymást, nagyon ritka vagy szinte 0 a szex és már csak lakótársak, boldogtalanok akkor is maradjanak együtt vagy váljanak?
Köszönöm szépen a válaszokat!
"Nekem 34 évesen válóok az, hogy már 2 éve max havi két alkalommal szexelünk mert sem ő, sem én nem vágyom rá.
Én már nem tudom őt megkívánni mint férfit és igen, önző módon nem akarom így leélni a hátra lévő életemet."
Ezt írta a #11-es. Kb. Így vagyunk mi is. Nálunk a gyerek érkezése után változott meg leginkább, de sajnos a terhesség alatt is voltak veszekedések.
Mostanra alig van szex, nagyon ritka. Igazából én sem kívánom őt, ő pedig el van szex nélkül.
Egyébként pedig már nem hiszek neki. Amikor újra akartam próbálni javítani az egész házasságon, akkor mindig elutasító volt. Aztán vannak jobb időszakok (értsd ilyenkor nem bunkó hozzám) és mint aki szeret ölelget, puszik stb. Aztán egyik pillanatról a másikra elromlik a kedve és megy a toxikus viselkedés. A nyáron a kirándulásunkat rontotta így el, aztán bunkó volt velem vagy 1-2 hónapig. Na itt megfogadtam, hogy ez az ember nem érdemli meg hogy higyjek neki.
Közben nem hiszek már a szerelemben. Valahol az is rosszul esne, ha magányos maradnék, de valahol úgy kiölt bennem mindent, hogy a szerelemben sem hiszek. Nem szeretnék már mást közel engedni magamhoz.
Bánt, hogy a gyerekem nem egész családban nő majd fel, de ezt lelkileg (a folyamatos hangulatváltozások, hirtelen bunkózás a semmiből) és a testi igények (a szexet kívánom, de őt nem) miatt nem tudom meddig bírom.
Fiatalnak érzem magam, de mégis elcs.sztem az életem. Tudom ez az én hibám, de az egészben ezt a legnehezebb elfogadni. És hogy csalódást okozok majd a gyerekemnek. De ilyen körülmények között nehéz boldog apának lenni...
33/F
#22 akkor kérdezd meg a szüleidet.
Az ember génjeibe bele van kódolva a fajfenntartás. Rengeteg embernek kell a gyerek, mert:
- ezt várja tőlünk a társadalom, a család, a rokonok
- ezeknek is van már, azoknak is
Stb.
De tényleg mindenféle embert látni szülővé válni. Vánnak, akik nem is működnek igazán kapcsolatként, családként de gyerek azért kellett. Vannak 50es ősz apukák, akik eddig megvoltak gyerek nélkül, de most kellett. Vannak, akik 2x elválnak, de azért jöhet az 5 gyerek is a 3. komoly kapcsolatból és így tovább.
23, tudom, hogy vannak ilyenek és nem értem. Én pont azért nem akarok gyereket, mert szerintem a világon a legkomolyabb dolog, és kb alig van egy tucat ember a világon, aki képes jó szülőnek lenni.
Engem megölne a bűntudat, hogy konkrétan kreáltam egy új embert, és nem tudok neki normális családot adni.
11.:
Honnan veszed, hogy ha jön az új szerelem, 44 évesen nem ugyanolyan hányingerrel nézel az aktuális párodra? Valamit nagyon elszúrtál, ha olyan férfi mellett élsz, akit már 34 évesen, amikor egy férfi a zeniten van, nem kívánsz.
12.:
Neked jobb is, ha nincs férfi az életedben, ha annyit sem tudsz róluk, hogy egy széteső kapcsolatban az utolsó tartópillér egy férfinak a szex. Ha már az sincs, akkor képes otthagyni a felépített házat, a műhelyét, autót, meg mindent, amiért addig gürizett. Nem mindenki libben ki egy évtizedes házasságból két bőrönddel! Főleg aki nem meztelen valaggal érkezik a kapcsolatba, hanem a fele vagyont bevitte az elején.
"Én nem értem, miért vállalnak az emberek gyereket."
Hát jó esetben nem azért, mert elvárás a család felől, meg hogy nehogy kihaljon az emberiség, és ehhez hasonló dolgokért. Mi azért szerettünk volna gyereket, mert családra vágytunk. Tudtuk, hogy megváltoznak majd a mindennapok, a teendők és hogy ez mivel jár, szóval felelősség teljesen vágtunk bele, 5 év után, ez idő alatt kiélveztük azt is, hogy csak ketten voltunk. Az élet igazságtalansága, hogy mi abszolut harmóniában éltünk, de özvegy lettem. Sok esetben azt érzem problémának, a rózsaszín ködös időkben sokan hamar gyereket vállalnak, holott alig éltek még együtt. Másik helyzet, mikor becsúszik és lesz ami lesz alapon megpróbálják, de nem jön össze.
"Neked jobb is, ha nincs férfi az életedben, ha annyit sem tudsz róluk, hogy egy széteső kapcsolatban az utolsó tartópillér egy férfinak a szex."
Nem nekem írtad, de te meg jobb lenne, ha nőkkel nem ismerkednél, mert egyiküket sem vonzza a gondolat, hogy már rég otthagyta volna a férfi, de amíg a farkát beletörölgetheti, addig marad.
27: Igen, képzeld, sokan élnek kihűlt, vagy langyi házasságban. Naná, hogy itt a gyékás amazonok kioktatnak mindenkit tartásból, büszkeségből, mert életükben nem kellett olyan döntést hozni, ami alapjaiban forgatja fel az életüket. De a valóság más.
Tudod, aki másfél évtizedig szépen menedzselte a családot, aki felhúzott egy házat amin annyi hitel tartozás van, amennyit egyedül évtizedekig fizethetne, berendezett egy műhelyt több millió forint értékben, 1-2-3 gyereket próbál navigálni az életben, az nem fogja mindezt feladni csak úgy! Mert pl. anyuka átmegy házsártos nyanyába. Nem csak a férfiak kényelmesedhetnek bele a házasságba. A nők is képesek meghülyülni és megutáltatni magukat a párjukkal.
És akkor legyen egyenes, őszinte magával, és váljon el a férfi, ha nem teszi boldoggá a kapcsolat? Amikor már úgy mennek el egymás mellett, mint a lakótársak, ismerik minden hákliját a másiknak, lehet, hogy jobb lenne találni mást, aki értékel, aki szeretettel fordul az ember felé.
Csakhogy az élet nem ilyen egyszerű. A gyerekek élete felfordul, a vagyon feleződik, de leginkább megmarad a nőnek és a gyerekeknek. A pasi meg elbúcsúzhat mindentől, amibe beleölte a szabadidejét, pénzét. Mehet albérletbe, vagy a rokonokhoz lakni, mert azt ő sem akarja, hogy a gyerekei egy másfél szobás lakótelepi panelban éljenek az anyjukkal, és inkább beáldozza a vagyonrészét a hitel törlesztésébe.
Bizony, bizony: sok apuka azért marad a háklis felesége mellett tizen+ évig, mert van hová berakni a lompost. Egyéb boldogsága nem sok van, és néha még ez a kevés sem jön össze. Sőt, tovább megyek: valószínűleg igen sok nőnek azért van stabil párkapcsolata, mert időközönként szétrakja a lábait. Ha ez a képességük nem lenne, almozhatnák a cicákat naphosszat.
29: Ami engem illet, tudom, milyen válni. Nem egy gyalog galopp, csak szólok.
Nem mesélek be magamnak semmit, de ti nagyon elnavigáltatok a valóságtól, nem sokat tudtok a valódi életről, ez látszik a hozzászólásokon. Valós, megtörtént példákból indulok ki. Volt ismerősöm, aki ráment a válásra, és van, aki inkább nem lép ki a lapos házasságából, mert mindent bukna, amit eddig felépített.
Boldog párkapcsolatban élek, se nem elbaszott, se nem értelmetlen az életem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!