Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén tulajdonjog rendezése?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy 2005-ben vásároltam egy lakást hitelre. 5 millió önrész + 5 millió hitel. Rá egy évre házasodtunk a férjemmel. Azóta az 5 millió hitelt visszafizettük. Válni fogunk.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben csupán a visszafizetett hitel fele (vagyis 2,5 millió) illetné a férjemet a váláskor?
Vagy pedig a jelenlegi árakat nézzük és mondjuk most 25 milliót ér a lakás. Ebből 5 amit a házasság előtt fizettem, marad 20 millió, aminek a fele 10 millió?
Én úgy olvastam, hogy tulajdonjog nem keletkezik, csupán a ráfordításokat kell megtéríteni. Tehát például a törlesztőrészlet. Tudom vannak más költségek is, (pl. bútor, felújítás stb. de azokról megegyeznénk valamilyen összegben). De azért nem mindegy, hogy 2,5 vagy 10 millió amit ki kell neki fizetnem ha a lakásban szeretnék maradni.
38!Nem emlékszem amúgy a PTK-ban ilyen baromságra amit mondasz..Idézd már kérlek a vonatkozó jogszabályt ha te is jogvégzett ember vagy.
aug. 28. 18:28
42/65 anonim válasza:
40, az "ügyfeleid" is tudják már, nem téged kellett volna felkérni a képviseletükre. Elméletileg persze, hisz fogalmad sincs, miről alkotsz "szakvéleményt". :)
Kérdező, akkor készült 2,5 millióval, csalódni fogsz.
aug. 28. 18:39
43/65 anonim válasza:
Ha jó viszonyban váltatok el adj neki 5 milliót.Ha megcsalt akkor egy jó ügyvédre költsed s anyagilag tett tönkre..
aug. 28. 19:25
44/65 anonim válasza:
Ha tízért vettétek felét a te különvagyonodból, felét pedig hitelre és most 25-öt ér, akkor 6,25 az övé és 18,75 a tied. Az arányokat kell nézni.
aug. 28. 19:26
45/65 anonim válasza:
Ha vettetek egy kocsit a férjed nevére házasság alatt fizetve vagy törlesztve, annak is fele a tiéd, hiába kerül csak az ő nevére. A lakásból is a közösen törlesztett rész közös, hiába van a te neveden. Nem olyan bonyolult. Hidd el, a bíró is ezt fogja mondani.
aug. 29. 11:56
46/65 anonim válasza:
#45: Nagyon tévedsz. Ez egyáltalán nem így van, ugyanis van olyan hogy különvagyon. Ilyen tipikusan a házasság előtt szerzett vagyon és az örökség is. Az autó esetében is a jelenkori értéket kell nézni és azt, hogy vásárláskor kinek mekkora hányadban volt benne része. Csak míg a lakás értéke felfelé megy, az autóé meg inkább le. Pont ezért kell a megszerzéskori arányok szerint osztozkodni.
aug. 29. 12:35
47/65 anonim válasza:
A házasság előtt szerzett vagyont minden bíróság alapjáraton kötelezően különvagyonként kezeli.Én is ügyvéd vagyok.Ha nem írtak róla szerződést,teljesen mindegy a hazasság alatt törlesztették vagy nem,a tulajdonjog a házasság előtt történt.
aug. 29. 12:44
48/65 anonim válasza:
Ha kulonvagyonra koltenek kozos vagyonbol akkor az erteknovekedesnek megfeleloen kovetelhet penzt a nem tulajdonos. Pl ha felvesznek 5 milliot es az egyik kulonvagyoni ingatlanàt felujitjak igy annak erteke 10 millorol 30 milliora nől akkor nem csak 2,5 m t kell visszateritenie
aug. 29. 16:36
49/65 anonim válasza:
A megtérítési igények elszámolására a vagyoni hányad értékének megállapítására vonatkozó rendelkezéseket megfelelően alkalmazni kell.
aug. 29. 16:39
50/65 anonim válasza:
45 os latszik hogy nem vagy ugyved, osszekevered az auto es a lakas vasarlast. Ingo es ingatlan ket kulonbozo dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!