Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás esetén tulajdonjog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás esetén tulajdonjog rendezése?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy 2005-ben vásároltam egy lakást hitelre. 5 millió önrész + 5 millió hitel. Rá egy évre házasodtunk a férjemmel. Azóta az 5 millió hitelt visszafizettük. Válni fogunk.

A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben csupán a visszafizetett hitel fele (vagyis 2,5 millió) illetné a férjemet a váláskor?

Vagy pedig a jelenlegi árakat nézzük és mondjuk most 25 milliót ér a lakás. Ebből 5 amit a házasság előtt fizettem, marad 20 millió, aminek a fele 10 millió?

Én úgy olvastam, hogy tulajdonjog nem keletkezik, csupán a ráfordításokat kell megtéríteni. Tehát például a törlesztőrészlet. Tudom vannak más költségek is, (pl. bútor, felújítás stb. de azokról megegyeznénk valamilyen összegben). De azért nem mindegy, hogy 2,5 vagy 10 millió amit ki kell neki fizetnem ha a lakásban szeretnék maradni.

aug. 13. 09:34
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
60%

6,125 millió a reális mai értéken kb.

A lakás felét együtt fizettétek, tehát a lakás felének a fele értéke a férj korrekt része.

De ha csak azt veszed, hogy mit jelentett 2006-ban 2,5 millió és mit jelent ma, akkor is hasonló a matek.

aug. 13. 09:46
 2/65 anonim ***** válasza:
48%
korr: 6,25 millió
aug. 13. 09:48
 3/65 anonim ***** válasza:
42%
A jog szerint a hazassag elott vasarolt ingatlanhoz neki semmi koze.
aug. 13. 09:58
 4/65 anonim ***** válasza:
81%
De házasság alatt törlesztették majdnem a felét.
aug. 13. 10:02
 5/65 anonim ***** válasza:
64%

Ha 5M hitelt fizettetek ketten, akkor annak a fele jár.

Teszem azt ha ő számlával bizonyíthatóan ráköltött volna a házadra 2,5M-t, akkor annyi járna neki vissza.Nem a ház értékét kell nézni, hanem hogy mennyit költött rá, amit bizonyítani is tud.

aug. 13. 10:59
 6/65 anonim ***** válasza:
64%

"Vagy pedig a jelenlegi árakat nézzük és mondjuk most 25 milliót ér a lakás. Ebből 5 amit a házasság előtt fizettem, marad 20 millió, aminek a fele 10 millió?"

Ez nem így működik, meg alapból nem stimmel a gondolatmenet.

Ha mai árakon számolnád a hitelt, akkor a ház vételárát miért az akkori vételáron számolnád?

Ügyvédet azért keress meg, de neki 2,5M jár vissza.

aug. 13. 11:02
 7/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, a házhoz nem lesz köze, azonban a törlesztőrészletek fele neki jár, mert közös vagyonból lett fizetve (ha a jogi oldalát nézzük).
aug. 13. 22:46
 8/65 anonim ***** válasza:
67%
Ha 5 millio kulon vagyonod 5 milliot kozosen torlesztettetek akkor a hàz 1/4 e jàr neki mai aron. Igy szamolhatsz nyugodtan. Ha 25 milliot èr jelenleg az ingatlan akkor 6,25 millio jar neki.
aug. 14. 13:29
 9/65 A kérdező kommentje:
Kedves #8 ezt hogy számoltad ki? Az jár amit kifizetett, a házhoz nem szerzett tulajdonjogot.
aug. 15. 16:05
 10/65 anonim ***** válasza:
60%
A hàz vètelaràba arànyaiban hazassàg alatt kb a felèt tettèk bele közösen, tehàt a hàz felènek a fele jàr neki.
aug. 15. 16:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!