Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg bármikor kitehet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg bármikor kitehet a feleségem a saját lakásából?

Figyelt kérdés

Feleségemmel összevesztünk, és azt mondta, ha akarja, egy órát ad, hogy csomagoljak és költözzek. A lakás az övé, a szüleitől kapta még mielőtt engem megismert, én 10 éve vagyok oda bejelentve. Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?

Végül maradhattam, de ez elég mély nyomot hagyott a biztonságérzetemen. 10 év alatt közösen felújítottuk, minden pénzem ebbe tettem, de ahogy mondta is, válás után mehetek ahogy jöttem...

Történt már valakivel hasonló? Hogyan oldották meg?

2024. máj. 29. 11:05
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kerdező, a föl ès lepontozàsokbòl làthatò hogy az emberek nem a valòsàgos jogi àllaspont szerint pontoznak,hanem a szerint,amit ők zseretnènek,vagy igazsagosnak tartanànak. Csak sajnos a jog nem mindig igazsagos.Ugyhogu ha valòban előrèbb szeretnèl jutni menj el vàlòperes ugyvedhez,sajnos ebben a kerdesben ők sem mindig vannak otthon. Ne költözz el semmikèpp a lakaszhasznàlat bìròsàg altali rendezèsèig! Ès ne adj ooot rà hogy kitehessenek,ne legyèl agresszìv!!
2024. júl. 14. 04:20
 42/49 anonim ***** válasza:
69%
Mielott hazasodik vki,jo lenne ha felvilagositanàk a hazassagkötèssel jàrò csaladjogròl. Amikor naivan Bela ès Ròzsika összehàzasodik,majd odaköltöznek egyikük sajàttulajdonù lakasàba,akkor nem is sejti a jòhiszemű frissen hàzasult,hogy onnan kirakatni a màsikat igen bonyolult es koltsèges. Kijelenteni sem lehet a tudta nelkül,mert az hamis adatközlès,amùgy is ellenőrzik.
2024. júl. 14. 07:28
 43/49 anonim ***** válasza:
100%
Mocsodék albérlők miatt tudom biztosan mondani neked, hogy nem lehet csak úgy kijelenteni valakit a lakásból! Egyébként maga a kijelentés sem úgy működik, hogy bemegy a ház 1/1 tulajdonosa az önkormányzathoz és azt mondja, hogy az ott lakókat jelentsék ki és pont. Akkor teheti ezt meg ha a bejelentettek már nem laknak ott, első körben ugyanis kiküld nekik az önkormányzat egy ajánlott levelet és ha azt nem veszik át akkor ez a bizonyosság, hogy nem is laknak ott. Ekkor lehet őket kijelenteni. Egyébként ha ott laknak csak úgy akkor sem jelenthetem ki őket ha nem fizetik az albérleti díjat és én 1/1 tulajdonos vagyok. Ha a nemfizető albérlőkkel ez így van akkor nem tudom hogy egy férjet miért jelenthetne ki a felesége csak azért összevesztek.
2024. júl. 18. 10:40
 44/49 anonim ***** válasza:

Összevissza beszél mindenki hetet-havat.

1. A feleségé a lakás.

2. Oda vagy bejelentve mint férj. Megszakítás nélkül együtt éltek.

3. A 10 év alatt minden jövedelem közösnek számít. Ugyanúgy a kiadások is.

Pl. a lakás felújításának az összege, hiszen ott laksz, használod.

4. Nem úgy megy, hogy bemegy az önkormányzathoz és kijelent. Lakcímkártyád van. Házasok vagytok.

5. Tehát válás. Az ítélet tartalmazni fogja, hogy kapsz-e vissza a felújításból, vagy mint közös költségnek számít, mert közösen laktátok le.

Karbantartás, vagy hozzáadott értékről van-szó. Nem mindegy.

Veszekedés helyett üljetek le, és állapodjatok meg. Neki is érdeke, hogy békében, mielőbb rendezzétek.

2024. júl. 18. 21:56
 45/49 anonim ***** válasza:
60%

"Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?"

Nem. Zárat cserél és annyi.

Mivel házasok vagytok, tudsz tőle valamennyit perelni még, de az évek.

2024. júl. 18. 22:45
 46/49 anonim ***** válasza:
60%

26: "A házastársak által közösen lakott lakásra"

Holnap, azaz pénteken 9-kor beadja a válási papírokat a bítróságon és abban az órában megszűnt a vagyonközösség.

Mindent ettől a naptól fognak számolni.

Az is lehet, hogy már be is adta.

2024. júl. 18. 22:53
 47/49 anonim ***** válasza:

"Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?"

Úgy kötöttél vagyonjogi szerződést (házasság) valakivel, hogy nem voltál a tartalmával tisztában?

Hááát, Kérdező... Jobb későn, mint soha!:))

2024. júl. 18. 22:55
 48/49 anonim ***** válasza:

46 dehogy szűnt meg a vagyonközössèg. Max az èletközössèg, valamint a közös vagyonszerzesi vèlelem. A vagyonközössèg megszűnèse mèg odèbb van,vagy megegyeznek vagy èvekig pereskednek.

45 ös hiàba cserèl zàrat,csak magjaval szùr ki,hiszen a pàrjànak a lakashasznàlati joga nem szűnt meg. Nagyon nagy gond van avval hogy mindenki ugy hazasodik hogy nem ismeri a csaladjogot. Ezt ugy làtom nem is pròbalja megvaltoztatni senki, mert ebből èlnek az ügyvèdek ,bìròk hogy èveken àt tartò perek zajlanak e miatt

2024. júl. 19. 23:14
 49/49 anonim ***** válasza:
44 es nem azt kerdezte hogy kap e vissza a befektetett penzeből,hanem hogy kiteheti e a lakasàbol. Erre az egyertelmű valasz hogy NEM. Màr be lett masolva koràbban az ide vonatkozò törvèny.
2024. júl. 19. 23:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!