Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bármikor kitehet a feleségem a saját lakásából?
Feleségemmel összevesztünk, és azt mondta, ha akarja, egy órát ad, hogy csomagoljak és költözzek. A lakás az övé, a szüleitől kapta még mielőtt engem megismert, én 10 éve vagyok oda bejelentve. Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?
Végül maradhattam, de ez elég mély nyomot hagyott a biztonságérzetemen. 10 év alatt közösen felújítottuk, minden pénzem ebbe tettem, de ahogy mondta is, válás után mehetek ahogy jöttem...
Történt már valakivel hasonló? Hogyan oldották meg?
Összevissza beszél mindenki hetet-havat.
1. A feleségé a lakás.
2. Oda vagy bejelentve mint férj. Megszakítás nélkül együtt éltek.
3. A 10 év alatt minden jövedelem közösnek számít. Ugyanúgy a kiadások is.
Pl. a lakás felújításának az összege, hiszen ott laksz, használod.
4. Nem úgy megy, hogy bemegy az önkormányzathoz és kijelent. Lakcímkártyád van. Házasok vagytok.
5. Tehát válás. Az ítélet tartalmazni fogja, hogy kapsz-e vissza a felújításból, vagy mint közös költségnek számít, mert közösen laktátok le.
Karbantartás, vagy hozzáadott értékről van-szó. Nem mindegy.
Veszekedés helyett üljetek le, és állapodjatok meg. Neki is érdeke, hogy békében, mielőbb rendezzétek.
"Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?"
Nem. Zárat cserél és annyi.
Mivel házasok vagytok, tudsz tőle valamennyit perelni még, de az évek.
26: "A házastársak által közösen lakott lakásra"
Holnap, azaz pénteken 9-kor beadja a válási papírokat a bítróságon és abban az órában megszűnt a vagyonközösség.
Mindent ettől a naptól fognak számolni.
Az is lehet, hogy már be is adta.
"Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?"
Úgy kötöttél vagyonjogi szerződést (házasság) valakivel, hogy nem voltál a tartalmával tisztában?
Hááát, Kérdező... Jobb későn, mint soha!:))
46 dehogy szűnt meg a vagyonközössèg. Max az èletközössèg, valamint a közös vagyonszerzesi vèlelem. A vagyonközössèg megszűnèse mèg odèbb van,vagy megegyeznek vagy èvekig pereskednek.
45 ös hiàba cserèl zàrat,csak magjaval szùr ki,hiszen a pàrjànak a lakashasznàlati joga nem szűnt meg. Nagyon nagy gond van avval hogy mindenki ugy hazasodik hogy nem ismeri a csaladjogot. Ezt ugy làtom nem is pròbalja megvaltoztatni senki, mert ebből èlnek az ügyvèdek ,bìròk hogy èveken àt tartò perek zajlanak e miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!