Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bármikor kitehet a feleségem a saját lakásából?
Feleségemmel összevesztünk, és azt mondta, ha akarja, egy órát ad, hogy csomagoljak és költözzek. A lakás az övé, a szüleitől kapta még mielőtt engem megismert, én 10 éve vagyok oda bejelentve. Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?
Végül maradhattam, de ez elég mély nyomot hagyott a biztonságérzetemen. 10 év alatt közösen felújítottuk, minden pénzem ebbe tettem, de ahogy mondta is, válás után mehetek ahogy jöttem...
Történt már valakivel hasonló? Hogyan oldották meg?
#20 Vagyonközösség van, de csak a házasságban szerzett vagyonokat érintően. Tehát ha a lakás már előbb megvolt a feleségnek, ahhoz a kérdezőnek semmi köze. Pont ezzel él vissza a feleség, ami az egyik legundorítóbb dolog; soha nem vágnám a párom fejéhez, hogy enyém a lakás, főleg, ha már házasok vagyunk.
Az élet úgy hozta, hogy három évig éltünk a párom lakásában, illetve utána egy évig az enyémben, mielőtt megvettük a közös házat. Soha, egyetlen alkalommal sem vágtuk egymás fejéhez, hogy éppen kiében lakunk és eszembe sem jutott volna, hogy vita alkalmával azt mondjam, hogy bármikor kitehetem. Aki ilyet mond, az egészen biztosan nem szereti őszintén a párját.
11
Az is közös vagyon. Utána fognak nézni mindennek. Az ilyent vagyonmentesnek hívják, és nem díjazza a bíróság.
#22, igen, természetesen a feleség lakását nem vettem bele a közös vagyonba. Itt most csak a felújítások és a megtakarítások szerepeltek.
#23, meglepődnél. Senkit sem lehet kényszeríteni rá, hogy együtt lakjon valakivel, akivel nem akar. Itt nem közös az ingatlan. Asszonyka elcsattog az okmányirodába, és megoldja a 100% tulajdonú lakása sorsát.
Milyen alapon kellene eltűrnie bárkit a saját lakásában?? Zárcsere aztán kész.
4:76. § [A házastársi közös lakás]
(1) Házastársi közös lakás az a lakás, amelyben a házastársak egyikük vagy mindkettőjük tulajdonjoga, haszonélvezeti joga vagy bérleti joga alapján együtt laknak.
És nem, nem rakhatja ki addig, amíg nem váltak el. Próbálja meg, nem fog neki sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!