Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg bármikor kitehet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg bármikor kitehet a feleségem a saját lakásából?

Figyelt kérdés

Feleségemmel összevesztünk, és azt mondta, ha akarja, egy órát ad, hogy csomagoljak és költözzek. A lakás az övé, a szüleitől kapta még mielőtt engem megismert, én 10 éve vagyok oda bejelentve. Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?

Végül maradhattam, de ez elég mély nyomot hagyott a biztonságérzetemen. 10 év alatt közösen felújítottuk, minden pénzem ebbe tettem, de ahogy mondta is, válás után mehetek ahogy jöttem...

Történt már valakivel hasonló? Hogyan oldották meg?

2024. máj. 29. 11:05
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
73%
Ja, és hiába gyűjtögetsz külön, a vagyonközösség miatt annak az összegnek a fele is a nejedet illeti, ha váltok és a bíróság kikéri a banki adatokat. És én el tudom képzelni, hogy igényt is fog tartani rá.
2024. máj. 29. 15:22
 22/49 anonim ***** válasza:
61%

#20 Vagyonközösség van, de csak a házasságban szerzett vagyonokat érintően. Tehát ha a lakás már előbb megvolt a feleségnek, ahhoz a kérdezőnek semmi köze. Pont ezzel él vissza a feleség, ami az egyik legundorítóbb dolog; soha nem vágnám a párom fejéhez, hogy enyém a lakás, főleg, ha már házasok vagyunk.

Az élet úgy hozta, hogy három évig éltünk a párom lakásában, illetve utána egy évig az enyémben, mielőtt megvettük a közös házat. Soha, egyetlen alkalommal sem vágtuk egymás fejéhez, hogy éppen kiében lakunk és eszembe sem jutott volna, hogy vita alkalmával azt mondjam, hogy bármikor kitehetem. Aki ilyet mond, az egészen biztosan nem szereti őszintén a párját.

2024. máj. 29. 15:24
 23/49 anonim ***** válasza:
30%
Amíg hivatalosan házasok vagytok, addig nem tehet ki, akkor sem, ha az övé a lakás (nyilván, ha nincs bántalmazásról szó). Válás után pedig természetesen kitehet.
2024. máj. 29. 15:42
 24/49 anonim ***** válasza:
73%

11

Az is közös vagyon. Utána fognak nézni mindennek. Az ilyent vagyonmentesnek hívják, és nem díjazza a bíróság.

2024. máj. 29. 15:44
 25/49 anonim ***** válasza:
79%

#22, igen, természetesen a feleség lakását nem vettem bele a közös vagyonba. Itt most csak a felújítások és a megtakarítások szerepeltek.

#23, meglepődnél. Senkit sem lehet kényszeríteni rá, hogy együtt lakjon valakivel, akivel nem akar. Itt nem közös az ingatlan. Asszonyka elcsattog az okmányirodába, és megoldja a 100% tulajdonú lakása sorsát.

2024. máj. 29. 17:15
 26/49 anonim ***** válasza:
10%
Sokan tévedésben vannak itt. A házastársak által közösen lakott lakásra más jogszabályok vonatkoznak. Amíg nem válnak el, nem rakhatja ki a feleség akkor sem, ha csak az övé az ingatlan.
2024. máj. 29. 17:29
 27/49 anonim ***** válasza:
52%

Milyen alapon kellene eltűrnie bárkit a saját lakásában?? Zárcsere aztán kész.

2024. máj. 29. 17:33
 28/49 anonim ***** válasza:
75%
" [21] Közös jogcímen lakott lakásnak az a lakás minősül, mely a házastársak közös tulajdonában áll vagy amelyet mindkettőjük haszonélvezeti joga vagy bérleti joga alapján laknak." Ez ennyi. Se több, se kevesebb. Kérdés, itt fennáll- e valamelyik kitétel.
2024. máj. 29. 17:54
 29/49 anonim ***** válasza:
11%

4:76. § [A házastársi közös lakás]

(1) Házastársi közös lakás az a lakás, amelyben a házastársak egyikük vagy mindkettőjük tulajdonjoga, haszonélvezeti joga vagy bérleti joga alapján együtt laknak.

És nem, nem rakhatja ki addig, amíg nem váltak el. Próbálja meg, nem fog neki sikerülni.

2024. máj. 29. 19:03
 30/49 anonim ***** válasza:
82%
#29 de a feleség 1/1 arányú saját tulajdonában ha a férj ugyebár nem tulajdonos, ez eddig sima ügy. Továbbá haszonélvező vagy bérlő se, akkor mi akadálya a kijelentésének és a távozásra felszólításának? Mert az hogy be van oda jelentkezve az se nem bérleti jog se nem haszonélvezet.
2024. máj. 29. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!