Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bármikor kitehet a feleségem a saját lakásából?
Feleségemmel összevesztünk, és azt mondta, ha akarja, egy órát ad, hogy csomagoljak és költözzek. A lakás az övé, a szüleitől kapta még mielőtt engem megismert, én 10 éve vagyok oda bejelentve. Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?
Végül maradhattam, de ez elég mély nyomot hagyott a biztonságérzetemen. 10 év alatt közösen felújítottuk, minden pénzem ebbe tettem, de ahogy mondta is, válás után mehetek ahogy jöttem...
Történt már valakivel hasonló? Hogyan oldották meg?
A házasság felbontása vagy a házassági életközösség megszűnése önmagában nem szünteti meg annak a házastársnak a használati jogát, aki a lakást a másik házastárs jogcíme folytán használja.
(3) A házastárs az életközösség fennállása alatt, továbbá annak megszűnésétől a lakáshasználat rendezéséig a kizárólagos jogcíme alapján használt lakással sem rendelkezhet házastársa hozzájárulása nélkül olyan módon, amely házastársának vagy a bennlakó kiskorú gyermeknek a lakáshasználatát hátrányosan érintené.
Sernkit nem lehet kidobni egyik napról a másikra abból a lakásból, ahol életvitelszerűen él. Házastársat meg végképpen nem.
Egy házasság nem egyik napról a másikra megy tönkre. Be kell adni a válópert akkor.
Kérdező, beszélj ügyvéddel, mert itt csak hülyeségeket írnak.
A férjet is megilleti a biztonság, amíg férj. És senkit nem lehet így kidobni.
A férjnek majd a válás után kell elköltöznie. Addig nem dobhatja ki a neje.
Nyilván igen, az ő tulajdona. Ha tudod bizonyítani számlákkal, hogy TE is adtál pénzt a felújításba, azt váláskor lehet követelni. Bár normális nő magától is visszafizetné azt amit rá költöttél.
Ilyen esetben szoktak szerződést írni hogy bizonyos százalékban tulajdonjogot kap a pénzt adó fél. Ha ez nincs, és a számlákat se tartottad meg ami bizonyító erejű, és a feleséged sem a tisztességes fajta, akkor igen, utcára tehet és a pénzedet sem kapod vissza.
Ezek szerint még senki nem tudta értelmezni (a 31-es válaszolón kívül, aki bemásolta a törvényből) ezt a mondatot:
"A házastárs (itt a feleség) az életközösség fennállása alatt, továbbá annak megszűnésétől a lakáshasználat rendezéséig a kizárólagos jogcíme alapján (azaz tulajdonosként) használt lakással SEM rendelkezhet házastársa hozzájárulása nélkül olyan módon, amely házastársának (itt a férjnek) a lakáshasználatát hátrányosan érintené."
"De szép is lenne ha a jog kényszerítene hogy együtt élj valakivel…"
Nem kell.el Kell válni, de amíg házasok, addig nem dobhatja ki. És nem csak őt, hanem SENKIT nem lehet egyik napról a másikra kidobni a saját tulajdonodból sem, ha életvitelszerűen ott él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!