Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg bármikor kitehet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg bármikor kitehet a feleségem a saját lakásából?

Figyelt kérdés

Feleségemmel összevesztünk, és azt mondta, ha akarja, egy órát ad, hogy csomagoljak és költözzek. A lakás az övé, a szüleitől kapta még mielőtt engem megismert, én 10 éve vagyok oda bejelentve. Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?

Végül maradhattam, de ez elég mély nyomot hagyott a biztonságérzetemen. 10 év alatt közösen felújítottuk, minden pénzem ebbe tettem, de ahogy mondta is, válás után mehetek ahogy jöttem...

Történt már valakivel hasonló? Hogyan oldották meg?

2024. máj. 29. 11:05
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
72%

Amúgy én azt tudom neked tanácsolni és vedd komolyan légyszíves, hogy legyen olyan tartalék pénzed amiről ő nem tud!

Akár havi 10-et, akár 50-100-at, de tegyél félre!

Bemész a bankba amikor van már valamennyi, berakod értékpapírokba vagy bármi másba és lekötöd. Picit kamatozik is.

Havi értesítőt meg email címre kérd, amiről a feleséged nem tud.

Ne tudjon róla, de innentől legyen tartalékod!

Nekem van, nekem ez ad biztonságot.

Nem tudnék venni egy lakást ha kirakna a férjem, de ki tudnék fizetni 3 évre egy albérletet, azalatt pedig még bármi alakulhat.

Nem bízhatsz már meg benne.

Tegyél félre magadnak mindig valamennyit és ne tudjon róla!

2024. máj. 29. 12:16
 12/49 Grizesteszta ***** válasza:
77%

Igen, a 11-nek igaza van. Ugyanakkor átgondolandó: érdemes egy olyan házasságban/kapcsolatban benne maradni, ahol arra kell készülni, hogy kitehet egyik napról a másikra?

De azért el tudok képzelni olyan szitut, ahol van gyerek és a gyerekkel jól bánik az apa, de az anyát néha terrorizálja. Na, ilyenkor OK a 11-es módszere: tűr, amíg bírja ill. amíg a gyereket nem veszélyezteti, amikor meg muszáj, akkor tud lépni.

2024. máj. 29. 12:27
 13/49 anonim ***** válasza:
12%
10,nőket nem lehet utcára rakni csak férfiakat
2024. máj. 29. 12:30
 14/49 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem a nőt, hanem a gyerekét nem lehetett utcára rakni.
2024. máj. 29. 12:42
 15/49 anonim ***** válasza:
71%

11-es vagyok.

A lányunk 7 éves.

Ha elmennék innen mert már ki tudok fizetni egy albit, egy ilyen kicsivel még betegállományba kell mennem ha beteg, bármikor kirúghatnak.

Egy 12-14 évessel már léptem volna. Mert el tud menni a suliba, nem kell mennem begetállományba ha lázas vagy köhög stb.

Könnyebb lesz ha nagyobb lesz…

De addig is tartalékolok, én már nem bízom a férjemben teljesen.

2024. máj. 29. 12:47
 16/49 Grizesteszta ***** válasza:
78%
#15: Sajnálom a helyzetedet, de le a kalappal előtted, okos vagy! Azt kívánom neked, hogy sose kelljen hozzányúlnod ahhoz a titkos pénzhez, de gyűjtögess továbbra is, legfeljebb jó lesz nyugdíj kiegészítésre vagy a gyereknek esküvőre:) Mióta gyűjtögetsz? Másként kérdezve: mióta nem bízol a férjedben? Idegileg nagyon megterhelő lehet, ezért sajnállak, de az erődet irigylem.:)
2024. máj. 29. 13:04
 17/49 anonim ***** válasza:
67%
Nagyjából igen,ennyi mivel házasság előtt szerezte a lakást.
2024. máj. 29. 13:52
 18/49 anonim ***** válasza:
93%
Én az első kapcsolatomban nagyon megtanultam, hogy ilyet soha többet ne csináljak. A ház az exem nevén volt, de mindig azt mondta, én is élvezem, ezért én is szálljak be a költségekbe felújítás során. Ez 2008-ban volt, nagyjából kétmillió forintom ment bele a házba. Mikor szétmentünk, akkor semmi mást nem tudtam magammal vinni, csak egy-két kisebb bútort, amit én vettem, minden más ottmaradt neki, hiszen nem fogom feltörni a csempét vagy felszedni a parkettát. Ő pedig természetesen nem volt hajlandó kifizetni engem. Nagy tanulólecke volt.
2024. máj. 29. 13:53
 19/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom min vesztetek ennyire össze, de ha valaki ilyet a fejemhez vágna,pláne X év kapcsolat/házasság után, lehet én pakolnék és hagynám ott a fenébe. Nyilván ha máshol nincs állandó lakcímed az nem túl szerencsés.
2024. máj. 29. 14:51
 20/49 anonim ***** válasza:
90%

Házasságban vagyonközösség van. A felújítás összege a számlákkal igazolt összeg erejéig automatikusan feleződik, senkinek nem kell külön igazolnia semmit. A feleséged alkalmazhat kényszerkijelentést, nem vagy kiskorú, nem az ő dolga, hogy állandó lakcímed legyen, hanem a tiéd.

DE ahogy itt már valaki írta is, én nagyon meggondolnám, hogy legyen ezek után. Ez így nagyon durva.

2024. máj. 29. 15:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!