Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bármikor kitehet a feleségem a saját lakásából?
Feleségemmel összevesztünk, és azt mondta, ha akarja, egy órát ad, hogy csomagoljak és költözzek. A lakás az övé, a szüleitől kapta még mielőtt engem megismert, én 10 éve vagyok oda bejelentve. Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?
Végül maradhattam, de ez elég mély nyomot hagyott a biztonságérzetemen. 10 év alatt közösen felújítottuk, minden pénzem ebbe tettem, de ahogy mondta is, válás után mehetek ahogy jöttem...
Történt már valakivel hasonló? Hogyan oldották meg?
Amúgy én azt tudom neked tanácsolni és vedd komolyan légyszíves, hogy legyen olyan tartalék pénzed amiről ő nem tud!
Akár havi 10-et, akár 50-100-at, de tegyél félre!
Bemész a bankba amikor van már valamennyi, berakod értékpapírokba vagy bármi másba és lekötöd. Picit kamatozik is.
Havi értesítőt meg email címre kérd, amiről a feleséged nem tud.
Ne tudjon róla, de innentől legyen tartalékod!
Nekem van, nekem ez ad biztonságot.
Nem tudnék venni egy lakást ha kirakna a férjem, de ki tudnék fizetni 3 évre egy albérletet, azalatt pedig még bármi alakulhat.
Nem bízhatsz már meg benne.
Tegyél félre magadnak mindig valamennyit és ne tudjon róla!
Igen, a 11-nek igaza van. Ugyanakkor átgondolandó: érdemes egy olyan házasságban/kapcsolatban benne maradni, ahol arra kell készülni, hogy kitehet egyik napról a másikra?
De azért el tudok képzelni olyan szitut, ahol van gyerek és a gyerekkel jól bánik az apa, de az anyát néha terrorizálja. Na, ilyenkor OK a 11-es módszere: tűr, amíg bírja ill. amíg a gyereket nem veszélyezteti, amikor meg muszáj, akkor tud lépni.
11-es vagyok.
A lányunk 7 éves.
Ha elmennék innen mert már ki tudok fizetni egy albit, egy ilyen kicsivel még betegállományba kell mennem ha beteg, bármikor kirúghatnak.
Egy 12-14 évessel már léptem volna. Mert el tud menni a suliba, nem kell mennem begetállományba ha lázas vagy köhög stb.
Könnyebb lesz ha nagyobb lesz…
De addig is tartalékolok, én már nem bízom a férjemben teljesen.
Házasságban vagyonközösség van. A felújítás összege a számlákkal igazolt összeg erejéig automatikusan feleződik, senkinek nem kell külön igazolnia semmit. A feleséged alkalmazhat kényszerkijelentést, nem vagy kiskorú, nem az ő dolga, hogy állandó lakcímed legyen, hanem a tiéd.
DE ahogy itt már valaki írta is, én nagyon meggondolnám, hogy legyen ezek után. Ez így nagyon durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!