Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg bármikor kitehet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg bármikor kitehet a feleségem a saját lakásából?

Figyelt kérdés

Feleségemmel összevesztünk, és azt mondta, ha akarja, egy órát ad, hogy csomagoljak és költözzek. A lakás az övé, a szüleitől kapta még mielőtt engem megismert, én 10 éve vagyok oda bejelentve. Tényleg csak annyi, hogy bemegy a hivatalba, kijelenti a lakcímem, a cuccaimat kirakja az ajtó elé, zárat cserél és ennyi?

Végül maradhattam, de ez elég mély nyomot hagyott a biztonságérzetemen. 10 év alatt közösen felújítottuk, minden pénzem ebbe tettem, de ahogy mondta is, válás után mehetek ahogy jöttem...

Történt már valakivel hasonló? Hogyan oldották meg?

máj. 29. 11:05
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
85%
Ha a lakás az ő nevén van kizárólag, akár egy perc alatt is kirakhatja a szűrödet. 😏
máj. 29. 11:06
 2/49 anonim ***** válasza:
96%

Ha kijelent, kitehet, igen.

Ha házasság alatt újítottátok fel, akkor a válóper során a felújítás összegének a felét - ha tudod bizonyítani számlákkal - követelheted.

máj. 29. 11:09
 3/49 anonim ***** válasza:
91%
Igen, simán kitehet. Mivel bizonyítod hogy te is adtál pénzt a felújításba? Az övé, ez tény. Nem mondom hogy esetleg egy polgári peres eljárásban nincs esélyed a ráfordított pénzed visszaperelni, de hosszú lessz a mérkőzés. Legyen valami B terved ha tiplizni kell.
máj. 29. 11:09
 4/49 anonim ***** válasza:
92%
Igen, miután kijelentett, kirakhat. De amíg a lakcímnyilvantarto alapján ott van a címed, addig nem.
máj. 29. 11:11
 5/49 anonim ***** válasza:
94%

Persze, miért ne rakhatna?

A felújítás összegéből követelhetsz részt ha tudod bizonyítani hogy te is fizettél bele, de ettől még természetesen kirakhat a saját lakásából bárkit.

máj. 29. 11:40
 6/49 Grizesteszta ***** válasza:
86%

Korábbi kérdezők! Feltételezem, hogy az állandó lakcíme van a felesége lakásába bejelentve. Régről valahogy az rémlik, hogy a tartózkodásit simán töröltethetem tulajdonosként, de az állandót nem ilyen egyszerű, mert a csókának KELL állandóval rendelkeznie.

Régebben vettem egy lakást és onnan nem akart kijelentkezni egy oda bejelentett, de soha ott nem lakott unoka, kizárólag lustaságból, és őt kijelenteni nem volt egyszerű... Ez most már megváltozott? Az állandót kijelenthetem ( pl itt a férjet) de akkor hova jelentik be?

máj. 29. 11:42
 7/49 anonim ***** válasza:
87%

Nem vagyok jogász de az legyen már az ő dolga hogy hova jelenti be magát, a tulajdonról meg hadd rendelkezzen a tulajdonos… elég nevetséges lenne ha örökre becuccolhatnék ingyen egy lakásba aztán vonogatnám a vállam hogy nincs hova jelentkeznem szóval ez a lakás mától az enyém kb :D

máj. 29. 11:50
 8/49 anonim ***** válasza:
73%
Ismerősöm a volt anyósáékhoz volt bejelentve. Kapcsolat tönkrement, anyuka kijelentette. A srác onnantól "hontalan" volt, nem volt bejelentett címe.
máj. 29. 11:56
 9/49 Grizesteszta ***** válasza:
87%

#7: Én se vagyok jogász, de emlékeim szerint kb 15 éve pont az volt a gond, hogy nem tudtunk másik címet, ahova be lehetett volna jelenteni, és az önkormányzatnál kötötték az ebet a karóhoz, hogy átjelenteni lehet, de kijelenteni nem.

#8: Azt hiszem, akkor a 'hontalan' verzió még nem volt ilyen egyszerű, de most , hogy írjátok, rémlik: ezt kb 10 éve vezették be, és ezzel már múködik a kijelentés. Köszi.:)

máj. 29. 12:01
 10/49 anonim ***** válasza:
72%

Engem a férjem akart kirakni az ő házából, gyerekkel együtt.

Mivel tombolt, rugdosta az ajtót, kést vett ki a fiókból, rendőrt hívtam.

Felvázoltam nekik, azt mondták, ha akarom feljelentem, és még ő mehet a saját házából mert veszélyezteti a gyereket és agresszív.

Persze nem örökre, de utcára nem tehet ki.

Kérdezték be vagyunk e jelentve a lányommal , igen.

Végül nem tettem feljelentést.

máj. 29. 12:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!