Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Aki elvált, hogy hozta meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki elvált, hogy hozta meg ezt a döntést? 3 gyerekünk van, de nem vagyok boldog

Figyelt kérdés
2023. júl. 17. 05:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
72%
20, de te férfi vagy, és nem egy kicsi, hanem egy már 14 éves gyereknek voltál a feltételezem, hétvégi apja. Teljesen más, mint 3 vélhetően kisebb gyerek anyjának lenni. Neked persze, hogy lett új kapcsolatod. A kérdezőnek ehhez egy kisebb csoda kell vagy valami nagyon, istentelenül durva megalkuvás, amivel nem lenne előrébb a jelenlegi helyzetnél.
2023. júl. 17. 10:40
 22/70 anonim ***** válasza:
64%
Attól még, hogy férfi vagyok, nekem volt nehezebb megteremteni a dolgokat a válás után. Mindent otthagytam nekik, a házat, az autót, konkrétan csak a ruháimat hoztam el, hogy nekik meglegyen mindenük, albérletbe mentem, és még így is a gyerektartás dupláját fizetem, hogy nekik ne legyen gond. Ezzel nem azt mondom, hogy az exemnek könnyű lenne, de én vállaltam a nehezebb részét. Nem hétvégi apa voltam egyébként, ahogy most sem az vagyok, heti váltásban vagyunk, közös felügyelettel. Ez a kérdezőnek is megoldás lehet, ha a férje hajlandó belemenni.
2023. júl. 17. 10:46
 23/70 anonim ***** válasza:
58%

20#, ez tök jó, de lássuk be, egész más válás után egy nő helyzete, aki egyedül marad a gyerekekkel, mint egy férfié, aki elkezdi élni a szingli, független, korlátok nélküli életét sokszor már egy megteremtett egzisztenciával. Egy gyerekkel mondjuk annyira nem vészes, de hárommal az. És a gyereknek, ha még kiskorú, nem tesz jót az, ha apa lepattan és egyszer csak nincs, vagy más nő oldalán látja, meg a kétheti láthatás nem ugyanaz, mint ha napi szinten részt veszel az életében. Anya meg épp pasikat hajkurász esetleg. De mondjuk biztos igazad van, ne nézd a gyereked, és tök jó, hogy boldog vagy. Nekem nem lenne felhőtlen így a boldogság, ha a gyerekem kárán értem volna el. Mert hogy neki is egy élete van. Ebben amúgy sem fog soha egyetértés születni, mert van, aki elég intelligens, hogy ezt a lehető legkevesebb bántással, türelemmel végig csinálja, és van, aki nem, így hát magával húz még jó néhány embert.

Amúgy érdemes ilyen döntés előtt kikérni a gyerekek véleményét, ha már elég nagyok hozzá, hiszen nekik borul az egész életük.

2023. júl. 17. 10:50
 24/70 anonim ***** válasza:
41%
Ezt a váltásos közös felügyeletet úgy megtiltanám, mint a huzat. Aki erre kényszeríti a gyerekeit, próbálja már meg huzamosabb ideig saját magán, mondjuk egyik héten lakjon a tesónál, másik héten a szüleinél csak fél évig. Hogy tudtok így ide-oda rángatni valakit?
2023. júl. 17. 10:53
 25/70 anonim ***** válasza:
63%
Korlátok nélküli élet... aha. A közös felügyelet mióta korlátok nélküli? Ugyanannyi időt tölt velem, mint az exemmel, a lepattanás nem azt jelentette, hogy ott hagytam őket a sz*rban, mindent megtettem és megteszek a mai napig is, erőmön felül is. És mint írtam, jobb a kapcsolatunk a gyerekkel, mint amikor még hárman együtt éltünk, egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottab apát kap, nem egy feszült, lestrapáltat. Azért meg már hadd ne kérjek elnézést, hogy közben új kapcsolatom lett, és boldog is vagyok. Senkit nem hagytam cserben. Na mindegy.
2023. júl. 17. 10:56
 26/70 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező, azért annyira nem olyan rossz a helyzet. Bizonyára felelősségteljes, előre gondolkodó emberek vagytok, akik komoly anyagi alapra vállaltak 3 gyereket.

Először is várd meg, amíg az albérletbe kiadott lakásotoknak lejár a szerződése. Miután kiköltöztek az albérlőitek, adjátok el azt a lakást. A félretett pénzeteket (mert ugye van megtakarításotok) adjátok hozzá, és ebből már tudtok venni egy nagyobb lakást, vagy házat, amiben már kényelmesen elvagytok 3 gyerekkel.

A statisztikai átlag feletti jövedelmedből (mert ugye felelősségteljes emberek vagytok, és nem nettó 200ra vállaltatok 3 gyereket) már el tudtok élni.

2023. júl. 17. 11:48
 27/70 anonim ***** válasza:
43%

Közös felügyelet, otthagytál nekik mindent, és dupla gyerektartást fizetsz. Aha, persze.

Másrészt meg ez te vagy. De azt nem tudhatod, hogy a kérdező férje hogy áll a váláshoz. Lehet, hogy ő inkább feketén dolgozik ezentúl, mint oly sokan, hogy ne kelljen fizetnie, vagy majdnem semmit. Ez sajnos sokkal jellemzőbb.

2023. júl. 17. 12:14
 28/70 A kérdező kommentje:
11 es. Nyilván boldog voltam, a magam módján. Vártam, hogy fog változni. Kértem, hogy változzon. Aztán terhes lettem. Nyilván egy boldogság forrás, aztán rajottem, hogy igazán addig éreztem magam boldognak míg a babáim kicsik voltak utána mindig hiányzott amit egy férfi képes adni... Hülyén hangzik tudom
2023. júl. 17. 12:21
 29/70 A kérdező kommentje:
17 es. Férjem szerint hülyeség a párterápia. Gyamügy nem értem hogy jön a sztorihoz
2023. júl. 17. 12:27
 30/70 A kérdező kommentje:
26os köszönöm az iróniát. Megnyugtatlak, hitelmentesek vagyunk, van vagyonuk. Biztos allasunk,nem nettó 200ra vállaltuk, nem az anyagiak miatt félek lépni. Ennyi.
2023. júl. 17. 12:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!