Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm a volt férje nevét viseli. Azt mondta, ha összeházasodunk, akkor felveszi az enyémet. Ha időközben lesz saját gyerekünk, akkor kinek a nevét kapja? (A volt férje nevét, az anyja leánykori nevét vagy az én nevemet?)
gondolom az anyakönyvi kivonaton te szerepelsz majd mint apa.
A férjének ilyen szinten semmi köze a gyerekhez, akár a férje akár nem.
Kaphatja a nőnek a családi vezetéknevét vagy a tiedet
Sajnos amég papiron házas, addig mindenképp a férj nevét kapja, akkor is ha már 5 éve veled él. Válás után lehet apaságit tenni, vagy apaság megdöntését, ezt nem tudom pontosan. Csak azt hogy sajnos nem a te neveden lesz. Utána át lehet írni.
Ha még évelig tart a válásom, akkor nálunk is ez lesz
Ha jól értem, akkor a párod válás után nem vette vissza a leánykori nevét, hanem megtartotta a volt férje nevét.
A gyereknél nyilatkozni kell róla, hogy kinek a nevét viselje a gyerek. Nyilván azt fogjátok nyilatkozni, hogy a tiedet és ne a feleség nevét, ami ugye a régi férj neve.
4: Mért tart évekig egy válás?
Ha a házastárs nem megy el 2 alkalomra, mert nem akar elválni, akkor is fél éven belül lezárul az ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!