Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a menete a válás előtti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a menete a válás előtti névváltoztatásnak?

Figyelt kérdés

Tehát a járvány miatt úgy néz ki, kicsit el fog tolódni a válás, én viszont nagyon szeretném már visszakapni a nevem. Úgy olvastam, hogy megváltoztathatom a házas nevemet, van olyan, aki ugyanígy tett? Mi volt a menete? Mennyi időbe telt?

Köszönöm a válaszokat előre is.

2020. máj. 19. 20:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az esküvőnk után megbántam, hogy úgy vettem fel a nevem, ahogy, és meg akartam változtatni, ezért utánaolvastam. Bemész az anyakönyvvezetőhöz, fizetsz, és annyi. Google segít, vagy a helyi anyakönyvi hivatal.
2020. máj. 19. 20:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a házas nevedet bármikor megváltoztathatod, én így csináltam. Az illetékes anyakönyvi hivatalban kell intézni, 3000 Ft az illeték. Nem tudom, hogy minden helyen így van-e, de csak postán vett illetékbélyeg volt jó, tehát nem lehetett ott helyben készpénzben vagy bankkártyával kifizetni a 3000 Ft. Előtte telefonon érdemes szerintem erre rákérdezni, mert akkor előtte meg tudod venni a bélyeget a postán. És igazából ennyi volt, ott helyben átírta a rendszerben a nevemet a lánykori nevemre és kinyomtatott egy új házassági anyakönyvi kivonatot, szóval tényleg rögtön megvan, nincs átfutási idő. Az új házassági anyakönyvi kivonattal pedig már mentem is az okmányirodába, hogy lecsérljem az irataimat is.
2020. máj. 19. 21:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok. Bocsánat, félreértehtően fogalmaztam. Bármelyik anyakönyvi hivatalba bemehetsz szerintem, ne muszáj ott, ahol összeházasodtatok.

Én a hivatalos válás előtt másik városba költöztem és az új lakhelyem anyakönyvi hivatalában intéztem.

2020. máj. 19. 21:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2020. máj. 20. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!