Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Meg lehet értetni ezt az ex...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg lehet értetni ezt az ex férjemmel, vagy teljesen felesleges idegesség?

Figyelt kérdés

Van egy közös fiunk. Vele igazából sosem foglalkozott. Mikor külön költöztünk, akkor jött viszonylag sokszor, hetente többször is. Aztán lett egy új családja, anyuka két pici gyerekkel. Onnantól a saját gyerekével megint nem igazán foglalkozott, volt hétvégén 1 nap, mikor nála volt és ennyi. A gyerekünk mindig hamar megértett dolgokat. Azt is fél fogta és mondta is, hogy a másik családhoz hamar hazamegy az apja, hozzá miért nem jött időben. Hogy nálunk 7 napból 8at dolgozott, ha nem, akkor elment valahova, csak ne legyen velünk. A két kicsivel játszik, vele annak idején miért nem. Az apja lemondta a láthatást azért, hogy az új családdal legyen valami közös programon. Hogy meg volt beszélve, hogy délben találkoznak, az apja viszont még a barátnőjénél volt. Hogy vele sehova nem ment, nem vigyázott rá, a két kicsire a gyerekünkkel vigyáz, hogy a kis barátnő fodrászhoz tudjon menni. Persze értem én, hogy pedálozni kell az új csajnál, csak a saját gyerekét nem kellene félre dobni. Úgyhogy eljutott oda a dolog, hogy nem megy a gyerek az apjához, nem is nagyon beszélnek. És ezt nem megbeszéli a gyerekkel az apja, hanem az apja csúnyán kiosztja, illetve az apja úgy viselkedik, mint egy sértett óvodás. Elhiszem, hogy az egójának szarul esett, hogy elhagytam, majd lett valaki más az életemben, de az hogy rám haragszik és engem utál, nem kellene a gyerekre kivetíteni. A gyerek meg szenved, mert érzi azt, hogy az apjának nem kell, hogy az apjának sokkal fontosabb az új család.

És még mielőtt kapok hideget meleget. Sosem beszéltem az apja ellen a gyereket, én lettem volna a legboldogabb, ha kialakul köztük egy jó kapcsolat.

Szóval végülis a kérdés az, hogy meg fogja érteni valaha is, hogy a gyerekkel értelmesen meg kell beszélni a dolgokat. Hogy ő a felnőtt, neki kell bemenni az ablakon, ha az ajtón nem tud. Ugyanis rátolta a gyerekre, hogy hívja a gyerek, ha akar valamit, ő többet nem fogja.

2023. febr. 17. 05:19
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
30%
A másik asszinyt higy nem terrorizálja, vele miért nem nárcisztikus? Nagyon undorító, mikor az áldozatot játssza a nő fos természettel és buta döntésekkel.
2023. febr. 17. 07:52
 12/40 anonim ***** válasza:
12%

"Elhiszem, hogy az egójának szarul esett, hogy elhagytam, majd lett valaki más az életemben, de az hogy rám haragszik és engem utál, nem kellene a gyerekre kivetíteni."

Mindenkit ott tudunk bántani, ahol a legjobban fáj neki, ennek pedig gyakran ártatlan emberek az elszenvedői.

Elhagytad őt egy másik férfiért (gondolom fel is volt szarvazva mikor közölted vele, hogy ennyi volt, nem úgy működött, hogy "Szia, megtetszett a Béla, ismerkednék vele, de csak miután aláírtad a válási papírokat.) Örülj neki, hogy vér nem folyt és most akkor nem lenne ilyen gondod, mert leülte volna azt a pár évet, kiveszi az árva gyerekét az intézetből és badass rosszfiú gyerekes apukaként beújított volna valami új nőt, aki szerint cuki a börtöntetkós fehér gádzsó a kis pulyával.

"És még mielőtt kapok hideget meleget. Sosem beszéltem az apja ellen a gyereket, én lettem volna a legboldogabb, ha kialakul köztük egy jó kapcsolat."

Egyetlen dologra nem adtál választ ebben a sok zagyvaságban. A beújított új pasi, aki miatt elváltál a férjedtől vele vagy még? Ő hogyan bírja a pótapuci szerepet? Tudod nőként ezzel nehéz azonosulni, de közöttük nem volt köldökzsinór, mint köztetek. A régi mondás is tartja "Anya csak egy van, apa lehet számtalan."

Neki is van új családja, még gyerekellenesnek sem mondható, mert egy biológiai saját helyett (már ha tényleg tőle van, ezt csak te tudhatod) bevállalt két kakukkfiókát.

Te is foglalkozz a saját, választott kanoddal, akire lecserélted.

De így ennyi alapján azt feltételezem, hogy a hasfájásod leginkább az, hogy a választott kani, ha egyáltalán még veled van nem nagyon fűlik a foga az apaszerephez és folyamatosan duruzsol a füledbe, hogy a gyerek biológiai apja miért nem foglalkozik vele és te meg nem akarod őt elveszíteni, mert tudod, hogy elvált gyerekes anyukaként már nem érsz annyit a húspiacon, így inkább próbálsz az új pasi kedvére tenni és lepasszolni a gyereket a biológiai apának.

Hát így jártál!

2023. febr. 17. 07:55
 13/40 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy a másik nővel mit csinál, hál istennek b nem élek velük.

Nem én diagnosztizáltam az exem, hanem szakember, annak talán lehet hinni.

De talán elmond valamit az exről, hogy mikor megtudta, hogy van valakim, rögtön vissza akart jönni, addig hozzám sem szólt. Majd párhuzamosan futtatta a visszaszerzésemet és az új nő becserkészését. Ő állítólag nagyon szeretett engem és nagyon vissza akart kapni. Majd mikor nemet mondtam, azonnal oda költözött az új családhoz, a saját gyerekét pedig totálba lekakilta.

2023. febr. 17. 07:58
 14/40 A kérdező kommentje:
A párom egy évvel a szakítás után érkezett az életembe. Együtt vagyunk, az összeköltözést tervezzük. A fiam szereti és ő is szereti a fiamat, a családjaként tekint ránk. Nem csaltam meg senkivel a volt férjemet, ez mondjuk fordítva nem így volt. Nem az új férfi miatt hagytam el, hanem amiatt, mert rámentünk volna teljesen én is és a gyerek is.
2023. febr. 17. 08:01
 15/40 anonim ***** válasza:
82%
Tökmindegy mikor érkezett. Az exed nem tudja kezelni és a gyereken veri le...szánalmas.
2023. febr. 17. 08:04
 16/40 anonim ***** válasza:
73%
A gyereket próbálja tönkretenni, hogy utána a gyerek tönkretegye az új kapcsolatodat és egyedül maradj, hogy utána el mondhassa, hogy veled senki nem bírja ki, te vagy a hibás?
2023. febr. 17. 08:10
 17/40 anonim ***** válasza:
18%
De ocsmány, hogy hallunk egy nézőpontot és automatikusan az exférj a hibás....persze, hogyne.
2023. febr. 17. 08:14
 18/40 A kérdező kommentje:
#15, #16 valahogy így érzem én is
2023. febr. 17. 08:17
 19/40 anonim ***** válasza:
44%

17: ez ocsmány? Mit szeretnél?

Csak a te ocsmány nezőpontod lássa mindenki? Írd fel egy lapra, akkor, ne a netre. XD

A férj is leírhatja, kérdezhetek amit akar ez egy szabad weboldal, az egész web egy szabad hely.

Be akarsz perelni valakit talán ocsmányság miatt? XD

Inkább vedd be a gyógyszered rendesen.

2023. febr. 17. 08:24
 20/40 anonim ***** válasza:
41%

Az nagy igazság, hogy egy férfi annyira szereti a gyerekét, mint a gyerek anyjàt. Ha a nővel megromlik a kapcsolat, akkor úgy hagyja ott a gyerekét is, mintha sose lett volna. És itt is látszik, hogy amíg az új nőnek meg akar felelni, addig a gyerekeinek is.

Ezt nagyon nehéz megmagyarázni úgy egy fiúgyereknek, hogy ne sérüljön senkiről a kép. Meg azért legyünk őszinték: azt nem lehet kimenteni, hogy az apja így viselkedik vele. Nem hülye, csak kicsi.

Az exeddel meg ne foglalkozz. Maximum annyit hoz ki belőle, hogy szét akarod szedni őket, a gyereket meg ellene neveled. Teljesen felesleges.

2023. febr. 17. 08:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!