Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan engedjem el a férjem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan engedjem el a férjem, akit szeretek, mint embert, de már nem "úgy"?

Figyelt kérdés

13 éve vagyunk együtt, gyerek nincs, mindketten harmincas éveinkben járunk. Nagyjából 5 éve kezdődött el ez a folyamat bennem, hogy bár szeretem őt, de abszolút nem vonzódom már hozzá.

Nyilván ennek voltak fokozatai, most már sajnos odáig jutottam, hogy még egy szájra puszi sem esik jól, összerezzenek, ha hozzám ér, hogy a többiről már ne is beszéljünk. Teljesen kiveszett az intimitás a kapcsolatunkból miattam és úgy érzem, ez már visszafordíthatatlan. Nem vágyom rá tőle. Persze ebből rengeteg feszültség van, mivel ez neki sem jó így.

Úgy érzem szeretem, de nem úgy, mint férfit. Viszont rettentő ragaszkodó típus vagyok, nehéz elképzelnem, hogy soha többet ne lássam őt, márpedig ha elválunk nyilván így lesz. Gondolom ez megszokható idővel, mégis nagyon nehéz...ott a sok szép közös emlék, a rengeteg együtt töltött év...nem mellesleg borzasztóan sajnálom őt, nem ezt érdemelné, ő nagyon szeret engem. De én ezt már nem tudom úgy viszonozni, ahogyan ő várná, ahogyan normális lenne. Tényleg csak már mint haverok élünk egymás mellett, mert egyébként jól kijövünk, de semmi több nincs már részemről. Ő pedig ettől szenved.

Úgy érzem, már csak az idejét rabolom, hiszen a szomorú döntés bennem már megszületett. Mégsem tudom, hogyan engedjem el...

2022. dec. 22. 11:42
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
75%
Én is hasonlóképp vagyok, 30 éves vagyok, 2 gyerekünk van. Úgyhogy méginkább visszatart.
2023. jan. 1. 14:07
 22/47 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem, ha szereted elengeded. Mindkettőtöknek ez lesz a jó. Szedd össze magad és váljatok el békésen.
2023. jan. 2. 09:49
 23/47 anonim ***** válasza:
66%

Miért izgatod magad ennyire? Még nem eléggé érett a helyzet. Még van, amiért együtt vagytok. "Úgy érzem, már csak az idejét rabolom, hiszen a szomorú döntés bennem már megszületett. Mégsem tudom, hogyan engedjem el..."

Nem kell ma döntened és szakítanod, ha nem tudsz vagy nem akarsz. Vagy ő vagy te, valamelyikőtök majd szól, ha elég.

2023. jan. 2. 12:19
 24/47 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező 40 nő vagyok. A férjem képtelen szintén. Mintha egy az egyben róla írnál,mikor magadról mesélsz. Mi 15 évet toltottunk egyutt. 11 éve elkezdődott ez a borzalmas folyamat nála. Rengeteget szenvedtem. Párterápia, minden volt már, semmi nem használt, kiléptem. Még egyszer leírom reeengeteg szenvedést, csalódottságot, megalázó elutasítást éltem meg mellette. Nincs kedvem már soha keresni senkit. Mi is jó batátok vagyunk, mert rengeteg turelemmel áldott meg az ég. De beteg lettem sajnos a sok bánattól, fizikai szinten a testem rengeteg elfojtott stresszt, szomorusagot tárolt. Nagyon fáj hogy nem szeret, nem értem miert nem hajlando egyedül doldozni ezen, egyedul terápiába menni, urologushoz menni, vagy bárhova feloldani ezt. És pont mint ahogyan TE, ő sem tud elengedni. 44 éves, azt mondja nem tud már. Képtelen, de nem akar egyedul lenni. Fél mi lesz ha elválunk, fél egyedul maradni. Most kulon élunk már, virágokkal bombáz. És hogy érts mit okoz ez a másikban-bennem: fokozódik a csalódás, fokozza a sok fájdalmat, bánatot bennem, kiborít, sírok, tehetelen vagyok. Most mar tudom, NEM szabad visszamennem. Egyébként nem titkolja hogy nem tesz semmit, változás nem lesz de egyszeruen legyek velé és nélkulem belepusztul. Az amit ez az onző hozzáállás okoz bennem leírhatatlan fájdalom. Tárgynak érzem magam, selejt nőnek, bejárónőnek... És egyébként koszonom az őszinteségedet, lehet hogy egyszeruen kiszeretett belőlem már rég. Ha tudna őszinte lenni, nem szenvedtem volna ennyi évet. Tanacsom csak annyi, ne kínozd. Légy vele őszinte. Ez nagyon nem fer. Kivanom hogy Boldog légy Mint ahogy ő od, de mar massal.
2023. jan. 6. 20:27
 25/47 A kérdező kommentje:

Kedves 24. hozzászóló!

Köszönöm szépen, ez nagyon hasznos volt, elgondolkodtató a másik oldal szemszögéből látni a dolgokat.

Hasonló dolgokat mondott egyébként a férjem is már nekem...szóval, bár nem vagyunk egyformák, sajnos ő is hasonló dolgokon megy keresztül mellettem, mint amiken te mentél...borzasztó ez. De azt is tudom, ha kimondanám, hogy legyen vége, az még nagyobb fájdalom lenne neki, még így is, mert szeret. És nekem is az lenne...de nem megy...a szívem naponta belefacsarodik a gondolatba, mikor nézem a kis tárgyait a lakásban, hogy mi lesz, ha ő már nem lesz az életem része...és nem az egyedülléttől félek.

Egyszerűen ő az életem része, hozzám tartozik, nem tudom végleg elengedni csak úgy...kirakni az életemből egyik pillanatról a másikra...én nem tudom más ezt hogyan csinálja...

2023. jan. 6. 23:17
 26/47 anonim ***** válasza:
78%
#25: Az élet majd megoldja... férjednek megjön az esze, kitol téged a hóra, és szerez helyetted egy NŐT. Te meg maradsz egy macskatartó vénlány.
2023. jan. 7. 10:19
 27/47 A kérdező kommentje:

Még az is jobb lenne ennél, ha ő mondaná, hogy legyen vége.

És borzasztóan önző vagyok, mert úgy érzem, olyan lelki támaszom nem lesz még egy soha, mint amilyen ő. Amióta ismerjük egymást töretlenül bízhatok benne és számíthatok rá mindig, minden helyzetben. Az ilyen nagy kincs és ritka mint a fehér holló.

De ez így nem párkapcsolat, ha nem vonzódom hozzá, csak mint támasz és biztonságot adó személy (nem anyagilag!) van jelen az életemben. Szeretet van, bizalom van, rengeteg sok közös van bennünk...de ez így max barátság...nem? Vagy ez törvényszerű, hogy X év után ennyire ki tud veszni az a bizonyos dolog egy kapcsolatból?

2023. jan. 7. 13:23
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez így kitolás. Ennyire nem tiszteled hogy nem vagy őszinte vele. Ha elolvasná amiket ide írtál, biztoshogy megundorodna tőled.
2023. jan. 7. 14:45
 29/47 anonim ***** válasza:
100%
#28: Így van. Mutassa meg a párjának, miket írogattunk ide. Ha ezek után vele marad a pali, meg is érdemli a sorsát...
2023. jan. 7. 19:03
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire eldöntödted miért nem lépsz. Mikor magad irod nem ezt érdemelné.Mond ugye nem az hajt téged is hogy nekem nem kell de másé se legyen!!!Ugye nem a förtelmes exek csoportját akarod erősíteni? (Ne legyél önző)!Vagy a vastag pénztárcától nem akarsz megválni?Dönts végre, hagy hogy boldog legyen és te is.Itt az lenne a legjobb mindenki járja a maga útját.
2023. jan. 14. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!