Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan engedjem el a férjem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan engedjem el a férjem, akit szeretek, mint embert, de már nem "úgy"?

Figyelt kérdés

13 éve vagyunk együtt, gyerek nincs, mindketten harmincas éveinkben járunk. Nagyjából 5 éve kezdődött el ez a folyamat bennem, hogy bár szeretem őt, de abszolút nem vonzódom már hozzá.

Nyilván ennek voltak fokozatai, most már sajnos odáig jutottam, hogy még egy szájra puszi sem esik jól, összerezzenek, ha hozzám ér, hogy a többiről már ne is beszéljünk. Teljesen kiveszett az intimitás a kapcsolatunkból miattam és úgy érzem, ez már visszafordíthatatlan. Nem vágyom rá tőle. Persze ebből rengeteg feszültség van, mivel ez neki sem jó így.

Úgy érzem szeretem, de nem úgy, mint férfit. Viszont rettentő ragaszkodó típus vagyok, nehéz elképzelnem, hogy soha többet ne lássam őt, márpedig ha elválunk nyilván így lesz. Gondolom ez megszokható idővel, mégis nagyon nehéz...ott a sok szép közös emlék, a rengeteg együtt töltött év...nem mellesleg borzasztóan sajnálom őt, nem ezt érdemelné, ő nagyon szeret engem. De én ezt már nem tudom úgy viszonozni, ahogyan ő várná, ahogyan normális lenne. Tényleg csak már mint haverok élünk egymás mellett, mert egyébként jól kijövünk, de semmi több nincs már részemről. Ő pedig ettől szenved.

Úgy érzem, már csak az idejét rabolom, hiszen a szomorú döntés bennem már megszületett. Mégsem tudom, hogyan engedjem el...

2022. dec. 22. 11:42
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
56%

Tok jo a kapcsolatotok. Ne valj el. A leiras alapjan szeretitek egymast.

Tudat alatt haragszol ra vmiert,ezert undorit. Deritsd ki magadban ,mi az oka.

Idonkent tudsz vele szexelni azert,h megmaradjon melletted.

Jobb a szex ugy,h nem szereted,mert nincs benned megfelelesi kenyszer. Jobban el tudod engedni magad.

N

2022. dec. 22. 16:48
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha a férjed sem tud még érről akkor lehet a barátod sem akar lenni..
2022. dec. 22. 16:59
 13/47 A kérdező kommentje:

Már egyáltalán nem tudok vele lefeküdni, jó ideje. A béke kedvéért sem. Próbálkozások voltak, de mind kudarcba fulladt részemről. És az egyébként sem lenne élet úgy, hogy csak próbálom "hagyni", túllenni rajta...ettől én is és ő is többre vágyunk. És már fizikailag is képtelen vagyok rá, nem csak lelkileg.

Olyan ő nekem inkább, mint egy védelmező támasz, sok mindenben hasonlítunk, mindig számíthatok rá, egy rossz szót nem tudok rá mondani...de egyszerűen elmúlt AZ a része...nem a szerelmet hajszolom, az tudom, hogy nem tart örökké. De szerintem ez sem normális...mégis szeretem és a szívem megszakad érte/értünk...de nem megy...csak azt nem tudom, hogy ezt hogyan dolgozzam fel és lépjek tovább...mint mondtam, nagyon ragaszkodó típus vagyok, olyan érzésem van, mintha kidobnám őt, mint egy "rühes kutyát", egy "megunt játékot"...és ez borzasztó...

2022. dec. 22. 20:01
 14/47 A kérdező kommentje:

Ha 60 évesen lennék hasonló helyzetben, valószínűleg másképp gondolkoznék, de relatív fiatalok vagyunk még mindketten ahhoz, hogy úgy éljünk, mint az "öregek". Pláne, hogy ebből folyamatos feszültség van, teljesen jogosan, ami egyikünknek sem jó . Ő csak annyit akar tőlem, ami egy normális kapcsolatban elvárható...amit én adni tudok neki, az pedig egyenlő a nullával ezen a téren...és hiába szeret rajongásig, ezt ő is egyre nehezebben viseli. Érzi, hogy megváltoztam.

Én pedig nem tudok ezen változtatni. Már nem is akarok...hiába szeretem és vagyok neki hálás az együtt töltött sok évért és a szívem szakad meg...de ez már nem működik.

Csak azt nem tudom, hogyan engedjem el...itt már csak ez a kérdés...

2022. dec. 22. 21:00
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg, TÉNYLEG szereted, mint embert:

Minél előbb elindítod a válást, annál hamarabb lesztek mindketten újra boldogok. Ezt tartsd szem előtt!!!

Ha szereted, el ell tudnod engedni, pont azért, mert jót akarsz mindkettőtöknek!

2022. dec. 23. 16:51
 16/47 anonim ***** válasza:
87%

#11: "Idonkent tudsz vele szexelni azert,h megmaradjon melletted."

Nagyon káros tanács. Hagyja, sőt segítsen a férfinek a szakítással egy új életet kezdeni.

#13: kedves kérdező, én egy rohadt nagy képmutatást látok a részedről.

#14: "Csak azt nem tudom, hogyan engedjem el...itt már csak ez a kérdés..."

Kezdetnek talán keress annyit, hogy ne ő tartson el - nagyon kíváncsi vagyok, miért vagytok 5 éve (ÖT ÉVE?!?!) ilyen nyomorult helyzetben... Nem szereted ezt az embert, mert nem hagynád szenvedni. Szerintem neked ez kényelmes. Vagy anyagilag, vagy nem vagy képes szembenézni a valósággal. te már így is elraboltad öt évét. Ha akkor faképnél hagyod, lehet, már családja, gyermeke lenne, ehelyett itt tobzódtok, s boldogság nélkül megöregedtek.

2022. dec. 25. 15:35
 17/47 A kérdező kommentje:

Tyű, kedves 16-os, ezt nem tudom honnan vetted, hogy ő tart el. Ha az lenne a problémám, hogy hogyan jöjjek ki egy fizuból válás után kettő helyett, akkor azt a kérdést írtam volna ki. Nyilván két fizuból könnyebb anyagilag, de nem fog problémát okozni egyedül fenttartanom magam. Tényleg nem értem, ezt miből jött le neked.

Nem 5 éve konstans ilyen nyomorult a helyzetünk, hanem kb akkor kezdődött ez a folyamat, ami ide vezetett. Ez a probléma már akkor megjelent, de még voltak jobb időszakok időnként...aztán egyre nagyobb és nagyobb lett a távolság, most pedig már ott tartok/tartunk, amit a fő kérdésben is leírtam. Azt látom, hogy ez egy lassú lejtmenet...de ennyi év után akkor is nagyon nehéz elengednem, mert mint mondtam, nagyon ragaszkodó típus vagyok. De talán ez normális is. Ennyi év nem tűnik el nyomtalanul, még ha már nem is szeretem úgy. Sosem bántott semmivel, sosem veszekedtünk, nincs rá miért haragudnom...ha lenne miért, könnyebb lenne elengedni. De így csak a semmi van...ami érzem, nem lesz jobb már...

2022. dec. 26. 08:56
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
És hogy érzed, mik voltak ennek az eltávolodásnak az okai? Volt ebben az öt évben vagy az utolsó egyben olyan pillanat(ok) amikor még is éreztél valami fizikai vonzalmat felé? Illetve az tiszta sor hogy a testi intimitás megromlott köztetek de szellemi szinten érzel felé mélyebb vonzódást? Olyat, amit barátokkal vagy mással nem él meg az ember hanem csak egy kapcsokatban.
2022. dec. 26. 09:49
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi az ami hiányzik a párodból? Ha jól selytem akkor elég fiatalon jöttetek össze és azóta mind a ketten változtatok, kifejlődtetek személyiségben. Ez idő alatt egy irányba fejlődtetek? Hiányzik esetleg valami ami nem lehettél vagy nem élhettél meg melette?
2022. dec. 26. 10:01
 20/47 anonim ***** válasza:
86%
#16 vagyok. Elolvastad egyáltalán, amit írtam? Egy vasmacska vagy, aki lehúzza őt. Egy férfinek is csak egyszer van fiatalsága, azokat az éveit vágod tönkre. Engedd el. Pláne, ha nem okoz nehézséget, így csak kínzod. Jó ez neki? Téged érdekel, hogy ő jól érzi-e magát?
2022. dec. 26. 23:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!