Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki mit tenne ebben a helyzetbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki mit tenne ebben a helyzetben? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
A szitu nagyjából a következő: 2 hónapos a kisbabám, akit az apja nem akart, hogy megszülessen. Szakított velem mikor terhes lettem, mert nem vetettem el a babát. Nem érdekelte a 9 hónap alatt, és még most sem látogatja. Oké én akartam, valahol megértem. De lassan felőröl ez a helyzet, hogy nem kell neki, de engem folyamatosan lejárat mások előtt a munkahelyemen, lek.urváz, mert nem az lett amit ő akart. De ugyanakkor dicsekszik vele, hogy látta a gyereket, mert már addig erőltettem, hogy egyszer sikerült vele véletlen találkozni. Ezt persze ő teljesen másképpen adja elő mindenkinek. Az apaságát nem ismerte el a gyámügyön, most bíróságon van az ügy. Tudom, hogy a gyereknek szüksége lenne az apjára, de ilyen emberre, aki csak a bosszúra akarná felhasználni ellenem? Mi lenne a jó megoldás? Az, hogy inkább lemondok a gyerektartásról, és ne legyenek jogai a gyerekhez? Én hiába próbálnék normális viszonyt kialakítani a gyerek érdekében, nem hajlandó velem még beszélni sem, de ugyanakkor jön, hogy neki jogai vannak? Nem merném odaadni ha nagyobb lesz, mert félek, hogy ellenem uszítaná az egész családja. A szülei sem látták még, megmondta nekik, hogy majd csak akkor nézhetik meg, ha meg lesz a dns vizsgálat. Mondanom sem kell a gyerek kiköpött apja! Már azt sem bánnám, ha semmilyen viszonya nem lenne a gyerekhez, de ez amit művel már elviselhetetlen.
2010. szept. 29. 08:48
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
78%

Jogilag nincs miről beszélni: az apaságot meg fogják állapitani, az apának LESZNEK jogai (ha neked nem tetszik, akkor is) és kötelezik gyeretartásra. Te ugyan lemondhatsz a gyeretartásról, de óriási hiba volna, hiszen az a pénz nem a tiéd, hanem a gyerekedé, másrészt attól apa jogai nem vesznek el, akkor is megmarad MINDEN joga.

Érdemes lett volna tán előbb gondolkozni, apának MINDENBE beleszólási joga lesz: hová viszed oviba, isibe, stb.

3 éves koráig csak nálad láthatja majd, ha jónak látod, akkor ezzel visszaélhetsz, hiszen valószinűleg inkább nem akarja látni (kiutálod) és akkor 3 év múlva se akarja majd tartani a kapcsolatot jó eséllyel. De ez nem biztos...

Szóval te már nem tudsz mit tenni, ha teherbeesésor azt gondoltad, ő jó apja lesz a gyerekednek, már nem tudsz mit csinálni. Ő az apa. Ezzel kötelessége és jogai is lettek, te adtad neki, mikor gyereket szültél neki.

2010. szept. 29. 09:07
 12/66 anonim ***** válasza:
50%
A gyerektartásról NEM LEHET LEMONDANI.
2010. szept. 29. 09:09
 13/66 anonim ***** válasza:
56%

Ja és a nevetséges az egészben az, hogy gyermektartást még akkor is fizetnie kell, ha a szülői felügyeleti jogát megvonják....

Miért nevetséges??? Amikor dugtak, az jó volt "apukának is? Na, ebből lett a gyerek. Benne volt a pakliban a lehetősége. Miért gondoljátok azt, hogy az alapértelmezett az abortusz? Ha meg akarom tartani, megtartom. Apuka akár akarja, akár nem! Apuka elmehet a búsba, ha nem akarja. És a kedves apukajelöltek is felelősségteljesebben kefélhetnének, mert nem csak a nő dolga a fogamzásgátlás!!! A legkönnyebb azt mondani, hogy vetesd el. Szégyen, hogy az általános gondolkodás szerint az abortusz olyan, mint a gyantázás. Megszabadulunk attól, amire nincs szükségünk...

2010. szept. 29. 09:09
 14/66 anonim ***** válasza:
26%
Védekezés?Én még soha nem lettem terhes véletlenül,meg sehogysem,mert szedek fogamzásgátlót.Imádjuk egymást a párommal,de még nem szeretne kisbabát 1-2 évig,ezt tiszteletben tartom,így nem leszek terhes.
2010. szept. 29. 09:10
 15/66 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó az értelmes választ. Az elsőt meg nem kommentálnám! Nem a gyerektartása érdekel! Nyilván nem részleteztem a kapcsolatunkat, mert a hely is kevés lenne rá. A fő mondásai, hogy én tönkretettem az életét, szándékosan estem teherbe, meg őt nem fogom egy gyerekkel megfogni. Még mindig itt tart, ahelyett, hogy beletörődne már a helyzetbe. Tényleg nem kell a gyerekemnek ilyen apa, de sajnos nem lehet megtenni, hogy csak úgy azt mondom, hogy nem és kész. Az, hogy az én életemmel ő mit tett az nem érdekli, csak saját maga. Most már a gyereket kellene néznie, és eldönteni, hogy akar-e valamit, vagy sem. Mert ha én azt mondom, hogy látogassa, akkor nem, mert neki más dolga is van, ha meg azt mondom, hogy nem engedem majd elvinni ha nagyobb lesz, akkor meg neki joga van oda vinni ahová akarja. Értitek ezt az ellentmondást? Nem tudja mit akar!!!
2010. szept. 29. 09:10
 16/66 anonim ***** válasza:
82%

Véletlenül is lehet terhes valaki, mivel az egyedüli 100% biztonságú védekezés az, ha nem élsz nemi életet.

Azért tartom nevetségesnek, mert sok apuka közli, hogy ő lemond a szülői jogairól-amit meg is tehet-csak nem tudja, hogy attól még fizetnie kell...Sőt, le is csukhatják, ha nem fizet...

2010. szept. 29. 09:12
 17/66 anonim ***** válasza:
70%
A gyermektartásról - ha tényleg ővé a pici - már csak a gyermek érdekében sem mondhatsz le. Az őt illeti, az ő érdekeit szolgálja. Azon kívül alkudozhatsz vele más kérdésekben, de a gyermektartás nem a tiéd, hanem a gyermekéé!!!
2010. szept. 29. 09:17
 18/66 A kérdező kommentje:
Hú, jó nagy vita lett itt! Én nem ezt akartam. Köszönöm aki értelmes és okos dolgokat írt. Az előző hozzászólásom a 8:58-asnak szólt. A 9:06-os meg inkább ne írjon! Nem vagyok pénzéhes szuka, ő mondta, hogy majd fizetni akarja a gyerektartást, nem én akarom. Sőt! Nyitni szeretnék a gyereknek egy számlát, és oda utalhatja a pénzt, én nem abból akarok élni! Ja és nem nyomorgok, mint itt valaki ezt írta. És igen könnyű a pasiknak azt mondani, hogy menjél kapartasd ki magadat! Egyébként még van két gyerekem, akik nagyon imádják a kicsit.
2010. szept. 29. 09:17
 19/66 anonim ***** válasza:
37%
akkor már ne is írjak,ha nem a te pártodon vagyok?jellemző........
2010. szept. 29. 09:20
 20/66 anonim ***** válasza:
51%
De akkor sem erőltethetsz rá valakire valamit, csak mert te akarod. Ez nem kellene,hogy előny legyen, hogy te meg tudod szülni a gyereket, a férfi meg nem. Fordított esetben, te hogy reagálnál? Ha te nagyon nem akarnál gyereket, ő igen, és azt mondaná, hogy úgy sem tudsz ellene tenni, mert egyedül rajtam múlik! Én a helyedben vagy nem kérném el tőle a gyerektartást, mégha jogilag fizetnie is kell (ezt azért már meg lehet oldani), vagy egy tényleg egy számlát nyitnék, ahova utalhatja, és nem nyúlnék a pénzhez. Viszont a büdös életben nem erőltetném, hogy "szeresse" a gyereket. Nyilván te is, ahogy egy normális anya a gyerekének akarja a legjobbat (nem magának), akkor viszont be kell látnod, hogy éppen nem az a legjobb a gyereknek, ha egy olyan emberre erőltetik rá bármilyen módon (akár anyagilag), aki őt a háta közepére sem kívánja. Ne légy önző, ne azt nézd, hogy neked mi a jó ill,hogy hogy tudnál az exeddel kitolni (én egy kicsit ilyet is érzek az írásodban)! A gyerek az első!
2010. szept. 29. 09:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!