Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan éljem túl, ha 9 év...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan éljem túl, ha 9 év után egyedül maradtam? 29N

Figyelt kérdés
9 éve voltunk együtt a párommal, 1,5 éve esküvő is volt, házat is vettünk, amit elkezdtünk felújítani. Kb. fél éve mindeketten elkeztünk szenvedni, már nem érezzük jól magunkat a másik társaságában, depresszióba estünk. Nem működik a szex, már kedv sincs hozzá, nem érdeklődünk a másik iránt, a teljes közöny állt fenn, így arra jutottunk, hogy fiatalon nem akarunk megragadni egy rossz házasságban, inkább elválunk. Igazából sosem veszekedtünk, olyan langyos kapcsolat volt ez, inkább csak a komfort miatt voltunk együtt úgy érzem. Igazából már itt volt a célegyenes, hiszen már ott volt a ház, jó munkahely, már csak a gyerek hiányzott a normál családi élethez és most mindent kezdhetünk az elejéről. Az eszemmel tudom, hogy ez a jó megoldás, de állandóan a sírás folytogat. Szeretem őt, de csak mint egy testvért, ennek így nincs értelme. Szétköltözünk, egyedül folytatjuk. Kinek mennyi időre volt szüksége, hogy helyre jöjjön és mi segített? A család nem opció, mert nem állok túl jó viszonyban a szüleimmel (akik szintén elváltak), a testvérem messze lakik és a barátok is messzebb laknak, munkahelyváltás pedig szerintem nem tanácsos ebben a bizonytalan helyzetben.

2022. szept. 14. 07:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem alaposan gondold át, hogy mik is az elvárásaid egy kapcsolattól és milyen áldozatokat vagy hajlandó megtenni érte. Ehhez nyilván önismeret kell, amit sok ember nem vesz figyelembe társkereséskor.

Amúgy tökéletes kapcsolat nincs, mindenhol idővel laposabbá válnak a dolgok, de ha működik a kommunikáció és a másik szeretetnyelvének ismerete, akkor lehet ennek a negatív hatásait tompítani.

2022. szept. 14. 08:25
 12/29 anonim ***** válasza:
80%
Nem akarlak elkeseriteni...de nekem 3 év után sem sikerült... 😪
2022. szept. 14. 08:32
 13/29 anonim ***** válasza:
97%

"Remélem nem minden kapcsolat selejtes.."

Abba nem gondoltál soha bele, hogy egy kapcsolat olyan, amilyenné a két benne élő ember teszi?

2022. szept. 14. 09:13
 14/29 Mathus ***** válasza:
70%

a kérdésre: nyilván túl fogod élni, ennél strapabíróbbra vagyunk tervezve. sokáig nem fognak minőségében ugyanolyan férfiak jönni, mint a volt férjed. ez az életszakasz életkorban amikor akik normálisak, ott pici gyerek van, meg jó tempóban haladnak a dolgok, abból nem fog senki kilépni. vannak az idősebbek, meg a jóval fiatalabbak.

viszont ha a munkád, hivatásod, szociális kapcsolataid minősége olyan, ezek nagyon termékeny és önfejlesztő évek lesznek, hiszen sem helyszin, sem emberi oldalról nem vagy lehorgonyozva/lekötve. tanulj, utazz minnél többet, ez az időd most arra van.

2022. szept. 14. 09:44
 15/29 anonim ***** válasza:
85%

Szóval annak a férfinek akinek 30 évesen nincs kapcsolata/gyereke selejtes?

Megint ez a felfogás?

Hányni tudnék ettől.....

2022. szept. 14. 12:35
 16/29 anonim ***** válasza:
89%

Nekem inkább úgy tunik, hogy hagytátok, hogy a kapcsolat magát tartsa fenn, nem akartatok működtetni, hanem egyszerűen ki fújta magát.

Mással is ugyanaz lesz, ha nem fogadod el, hogy tenni kell a dolgokért és fenn kell tartani a kapcsolatot.

2022. szept. 14. 18:03
 17/29 anonim ***** válasza:
18%
Sok kefével!
2022. szept. 14. 20:30
 18/29 anonim ***** válasza:
82%

13

Nagyon egyet értek. Főleg, ha már van egy viszonylag komoly múlt együtt, ahol ráadásul még a szeretet is ott van...Hát, én nem adnám fel. De nyilván a kérdező érzi, csak nem értem... Nehézség minden kapcsolatban adódik, legfeljebb más jellegű.

2022. szept. 18. 08:30
 19/29 A kérdező kommentje:
Azért nem gondolom, hogy mással is így lesz, mert legközelebb teljesen másképp választanék már. A mostani házasságomban nemhogy nem volt közös hobbink, de alig volt bármi is, amit szeretett volna mindegyikőnk csinálni. Nem volt közös az érdeklődi kör, nem szerettük egymás barátait.. Tudom, hogy az ellentétek elvileg vonzzák egymást, de ez nálunk nagyon nem jött össze.
2022. szept. 18. 11:46
 20/29 anonim ***** válasza:
92%

Vonzzák egymást, csak baromira nem lesz belőle jó és hosszú kapcsolat.

Kene egy kis onismeretet és párkapcsolati kultúrát tanulni, hogy hogyan válassz megfelelő társat. Nem csak érzelmek kellenek hozza, hanem ész is.

2022. szept. 18. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!